Uutiset

Päivän ravit: Kuningas halajaa Savo-ajon sankariksi – suomenhevosen päivänä liput salkoon

Kuopion maanantai-illan mittelöt mennään suomenhevosen päivän kunniaksi kotimaisen rodun voimin. Savo-ajossa lähtevät tammat paalulta ja oriit sekä ruunat pakilta.
Tapio Sukava
Kasvattajansa ja osaomistajansa Marko Vuolukan ylpeänä esittelemä H.V. Tuuri on suomenhevosrodun uljas muotovalio. Kuninkuuskisan kakkonen kamppailee tänään Savo-ajon voitosta. Vastassa on kaksinkertainen kuningas Evartti.

Maanantai on juhlapäivä. Suomenhevosen päivänä vedetään lippu salkoon, ja Kuopion illan lähdöissä ravaa pelkästään kotimaisen rodun edustajia. Ravien yhteydessä juhlitaan Stallonen ruunaruhtinaan-titteliä ja Juhani Pakkasen 70-vuotissynttäreitä. Lisää Kuopion Suomalaisesta illasta voit lukea täältä.

 

Ehtoon ehdoton ykköstapaus on Savo-ajo. Paalulta pinkovat pakoon kuningatarkisan kakkonen Ciiran Tähti ja Seinäjoen seppeletaistossa kaksi osamatkaa nimiinsä vienyt Liisan Tulilintu. Jahdissa ovat Seinäjoen kuninkuuskisan kärkipari Evartti – H.V. Tuuri.

 

Ravien lähdöt on nimetty alueen menestysravurien mukaan. Savo-ajo on viimevuotisen kuningattaren, radoilta sivuun vetäytyvän Virin Camillan nimikkolähtö.

 

Illan toisessa lähdössä seurataan Siirin Liisin avausta Ossi Nurmoselta ja Lottopotti Peen debyyttiä Kimmo Taipaleelta.

 

Kaksi kovaa tammavolttia alkusyksystä nimiinsä vienyt Pitska pyrkii jatkamaan voittopolulla illan seitsemännessä mittelössä.

 

Lähtöjen 4-8 Sija-peleissä on 1 000 euron bonukset.

 

Kuopion Toto5-kisat käynnistyvät kello 18.

 

 

Halmstadin Toto64-kierroksen kirkkain tähti on sopivan seuran kohtaava Oxidizer. Alla on kaksi kakkossijaa, mutta nyt saksalaisruunalla on oivat saumat iskeä itsensä ykköseksi.

 

Halmstadin Toto64-rivi alkaa rakentua kello 20.30.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Gerry saalistaa avausvoittoaan Suomessa - avoimen sarjan hevoset kohtaavat Bollnäsin Toto64-kierroksella

Päivän ravit: Magical Princess ja An-Dorra dominoivat Villinmiehen Tammakilvan karsinnoissa – Katja Melkon saksalaisruuna Örebron ankkurina

Päivän ravit: Vermossa isokenkäisiä, varsoja, teräsmiehiä ja tammatähtiä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle