Uutiset

Graham Hill Reijo Liljendahlin vahvin toivo Ruotsin Kriterium-karsinnoissa

Reijo Liljendahl marssittaa peräti kuusi kolmevuotiasta Solvallaan perjantai-iltana. Tavoitteena on paikka kahden joukossa ja sen myötä mahdollisuus tavoitella miljoonasummia finaaleissa.
Antti Savolainen
Reijo Liljendahl on rakentanut varsojen kuntohuippua syksyn isoja kilpailuja kohti. Perjantaina tallista starttaa yhteensä kuusi hevosta Kriteriumin ja Oaksin eli tammakriteriumin karsinnoissa.

Julmyrassa Tukholman lähistöllä hevosiaan valmentava Reijo Liljendahl lähettää perjantaina Solvallaan vahvan kuuden hevosen ryhmän. Kriterium-karsinnoissa starttaavat Liljendahlin valmennettavista Mikko ja Hannu Laakkosen omistama kaksikko Graham Hill sekä Highway to Hill.

Kumpikin on kunnossa, mutta Highway to Hill on joutunut takarivin lähtöpaikalle.

"Graham Hillillä on asiallinen kolmas lähtörata. Per Nordströmin Felix Orlando on sisäpuolella. Luulen 2 640 metrin matkan olevan etu meille”, arvioi Liljendahl.

Valmentajan mukaan Graham Hillillä on hyvät mahdollisuudet napata finaalipaikka. Highway to Hill tarvitsee onnea takarivin lähtöpaikaltaan, vaikka kuntokäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin.

"Graham Hill juoksee kengät jalassa, mutta Highway to HiIlillä ehkä satsaamme ja otamme kaikki kengät pois”, paljastaa Liljendahl Ulf Ohlssonin ajamasta kaksikosta.

Tammojen puolella Reijolla on tulessa Losch Boko, E3-finalisti Black Magic Eyes, Honey Adore ja Aranka Face. Nelikosta Honey Adore on suomalaisen AMG Stablen omistama.

"Saimme jälleen huonon lähtöradan (seitsemän). Tamma on kehittynyt huimin harppauksin. Jollakin tapaa olisi oikeudenmukaista, että perjantaina tulisi todellinen onnistuminen finaalipaikan muodossa”, pohtii Liljendahl Ulf Ohlssonin ohjastamasta tammasta, joka juoksee ilman kaikkia kenkiä.

Finaalit sekä Kriteriumissa että tammojen Oaksissa ravataan Solvallassa lauantaina 25. syyskuuta. Kriteriumin voittaja kuittaa kaksi miljoonaa kruunua ja Oaksin voittaja 1,4 miljoonaa kruunua. Mikäli voittaja osallistuu Premiechansningiin on summa kaksinkertainen.

Reijo Liljendahl on tietoisesti rakentanut varsojaan syksyn kisoja kohti.

"Olemme tarkoituksella pyrkineet siihen, että kolmevuotiaat olisivat kunnossa syksyllä tuplarahan kisojen alla. Toivottavasti saisimme jonkin hevosen finaaliin. Kaikilla on kapasiteettia siihen, mutta Graham Hill on vahvin finalistiehdokas kuusikostani”.

Perjantai-iltana järjestetystä Kolgjini Sales-huutokaupasta Reijo hankki mielenkiintoisen orivarsan Leo the Lion (i. Bird Parker - La Prinsess) 280 000 kruunulla.

"Hinta oli kohdillaan, ja pidän näkemistäni Bird Parkerin varsoista. Se menee hevosenomistajalle, jolla on ollut hevosia valmennuksessani koko valmentajaurani ajan”, kertoo Liljendahl.

Tallin uusin tulokas ei kuitenkaan aluksi saavu Julmyraan.

"Karhulahden Ville ajaa opettaa varsani ja ajaa aluksi niillä. Meillä on oikein sujuva yhteistyö Villen kanssa”, kehuu Liljendahl suomalaista valmentajakollegaansa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lauantaina Ruotsissa ikäluokkakisojen finaalit: Lara Bokon kanssa kaikki on mahdollista

Mika Forssin vauhtiviikko: Kriteriumin karsintoja Teivossa, Bodenia ja Kriteriumin finaalit Solvallassa

Reijo Liljendahlille jälleen Italian huutokaupan kallein ja viisi muuta varsaa talliinsa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle