Uutiset

Viikonlopun ravit: Huippuravia rajan pinnassa – Jokivarren Kunkku vs. Landen Paukku lauantain päänumerona

Viikonvaihteessa riittää taas kaviourilla säpinää meillä ja muualla. Toto75-sirkus saapuu Tornioon, missä päivän lähtöjä sävyttävät kansainväliset vieraat.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Tappioton derbyvoittaja ja SE-tykki Landen Paukku palasi viikko sitten radoille. Ori kierteli valiotuloksella ja Kannuksen rataennätyksellä ykköseksi. Rima nousee lauantaina, kun Torniossa asettuvat vastaan vanha valtias Jokivarren Kunkku, norjalainen voittohirmu Myr Faksen, luotettava työmyyrä Joriini ja vauhdikas pikkumusta Nyland.

Perjantai 10. syyskuuta

 

Kaustinen käynnistää raviviikonlopun. Kolmannen lähdön Nuorten Sarjassa kohtaavat kehityskelpoiset kolmevuotiaat Miya Granin ja Joker Priden johdolla.

 

Illan tähti on yhdessä Parvelan Retun ja Hissun Turbon kanssa kauden voitokkaimman suomenhevosen titteliä jakava, jo vuoden kahdennettatoista ykkössijaansa jahtaava Lystilän Lento. Vastassa ovat vaaralliset Disain ja Ruopas.

 

Lämminveristen puolella seurataan omistaja-valmentaja Tiia Pihamaan kanssa Pohjanmaalle muuttaneen Brave Dame Vivianin debyyttiä uusista ympyröistä.

 

Kaustisen Toto5-kisat kello 18 alkaen.

 

 

Perjantaina ratkotaan Solvallassa Ruotsin vuonna 2018 syntyneen ikäluokan Kriterium- ja Tammakriterium-finalistit. Loistavia karsintoja on tarjolla illan alusta loppuun asti eli peräti 12 lähdön verran.

 

Tammakriteriumin puolella sinivalkolippua liehuttavat viimeksi kanuunajuoksulla voittoon vyörynyt Lara Boko ja ikäluokan tähdistöön lukeutuva Islay Mist Sisu.

 

Kriterium-karsinnoissa kannustetaan Graham Hilliä, Highway to Hilliä, Indigo Sisua, Idomenio Sisua ja kumppaneita.

 

Timo Nurmos on jälleen isossa ikäluokkalähdössä avainroolissa. Hän tuo tallistaan alkueriin yhdeksän varsaansa.

 

Solvallan Toto64-kierrosta kirittää liki 156 000 euron jackpot.

 

Solvallan Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

Vincennesin illan suomalaisnimi on Fincumet Group Oy:n omistama Estelle Nordique, joka saalistaa vuoden seitsemättä voittoaan. Ykkösistä kolme on tullut Ranskasta ja kolme Ruotsista. Tahtotamman kausiansiot ovat jo lähes 55 000 euroa.

 

Sunnuntai-iltana jatkaa puolestaan Ranskan-turneetaan Kari Lähdekorven omistama Kaptah. Jarmo Niskasen treenattava kisaa Bernayn radalla.

 

TotoTalk -lähetys kello 18.00-23.00

 

 

Lauantai 11. syyskuuta

 

Toto75-karavaani kulkee lauantaina Meri-Lappiin, rajakaupunki Tornioon. Lähdöissä onkin mukana kansainvälistä maustetta, kun vieraita on saapunut sekä Ruotsista että Norjasta.

 

Päivän trilleri on kylmäveristen kovin koitos. Tappioton supertähti Landen Paukku palasi viime lauantaina parin vuoden paussilta tositoimiin. Poikkeusyksilö oli heti valmis voittamaan, ja samalla meni Kannuksen rataennätys derbysankarin käsittelyssä pirstaleiksi.

 

Torniossa Landen Paukku on uransa tiukimman haasteen äärellä, kun vastassa ovat vanha valtias Jokivarren Kunkku, norjalainen voittomasiina (uralla 71 ykkössijaa!) Myr Faksen sekä lakeudelta kovaa ja komiasti iskevä Joriini.

 

Ravilauantai Laivakankaalla päättyy Midnight Raceen. 4- ja 5-vuotiaiden matsissa mittelevät tauolta tuleva Callela Lincoln, Mäster Gustafs Pokalin vakuuttava voittaja Leave Your Sox on ja Vieremän vanttera sisupussi Djokovic.

 

Tornion Toto75-pelissä on 75 000 euron jackpot.

 

Kouvolassa kisataan illan päälle. Toisessa lähdössä jatkavat voitokasta menoaan Hottine, Lipsane ja Moilane. Toto4-avauksessa nähdään tiukka matsi BWT Echon, William Birdlandin ja Sahara Sandstormin kesken.

 

Derby-karusellin kieputukset kunniakkaasti kestänyt All Star Mint hakee omassa koitoksessaan paluuta parrasvaloihin.

 

Tornion Toto75-ravit käyntiin kello 13. Kouvolassa kisataan kello 17 alkaen.

 

Ruotsin Toto75-sävelet kaikuvat vauhtirata Bollnäsista. Rivin päätöksessä muistellaan tähtitamma Deliciousin Bollnäsissä ravaamaa tammojen maailmanennätystä. Timo Nurmoksella on heittää vakavasti otettavat voittajakandidaatit myös Deliciouksen nimikkolähtöön, kun kultakantaan paluuta halajavat Brother Bill ja Inti Boko. Vastassa on nyt Ulf Ohlssonin kyytiinsä saava salama Milliondollarrhyme.

 

Bollnäsissä mitellään jo ennen Toto75-kohteita kylmäveritammojen Ruotsin mestaruudesta.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Marko Lähteenmäki, Tommi Ala-Nikkola ja Riku Niittynen. Juontajana toimii Jere Törmänen. Haastattelut: Henri Lehikoinen

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 12. syyskuuta

 

Ravisunnuntai starttaa Seinäjoelta. Lakeuden Ravinaiset ry:n SM-karsinnassa kantaa suosikin paineet Veera Vekolan rattailleen saava Irvin Star. Amatööriohjastajien SM-liigan osakisassa koettavat selvittää lähtöpaikan 12 kiroa Juha-Pekka Ahonen ja hänen lahjakas suojattinsa Mr Reddington.

 

Lämminveristen kovimmassa ryhmässä palaa baanoille Noble Boy. Vastassa on viimeksi vakuuttanut mutta nyt voittosummansa puolesta ylisarjassa kisaava Masterstroke Aria.

 

Alkuillasta siirrytään Turkuun, missä ravien lomassa juhlitaan kotiradan tuoretta tuhannen voiton kerholaista Olli Koivusta sekä paljastetaan Forssan Tammavaltikan osallistujat ja arvotaan lähtöradat. Raveihin on ilmainen sisäänpääsy.

 

Turun Ravinaisten mestaruusajossa lataa kohti voittoa Miia Salmisen Zumuman. Hanttiin panee Tiia Kaihtelan Meet Me in Shade.

 

Ohjelmassa ovat myös 3-vuotiaiden Kasvattajakruunun alkuerät. Tammojen puolella mittelevät voitosta Tammakriteriumin kakkonen Sahara Flames, kolmonen Lake's Diana, nelonen Cream Candy ja vitonen Speedy Norwegian. Mukana ovat myös viimeksi vihdoin voiton makeutta maistamaan päässyt Stratton ja tuoreen derbyvoittajan Magical Princessin pikkusisko Magic Madonna.

 

Oriiden ja ruunien ottelussa vääntävät ikäluokkansa aateliin kuuluvat Shackhills Twister, Deep Blue Font, Zolamani, Planbee, Unique Sunrise ja kohisevaa nousua tekevä Double Strike.

 

Suomenhevosten ykkösvoltissa palaa kesälomaltaan tositoimiin umpirehti ruuna Morison.

 

Seinäjoella ravataan Toto4-kilpailut kello 13 alkaen. Turun Toto5-ravit käyntiin kello 16.

 

 

Oslon Bjerkessä on sunnuntaina edessä superpäivä, kun ohjelmassa ovat Norjan derbyt ja kriteriumit. Pekka Lillbackan timantti Wolt joutui valitettavasti vetäytymään kylmäveriderbystä sivuun.

 

Bjerken Toto75-kierros pyörähtää käyntiin kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Villinmiehen Tammakilvan voittajat ratkeavat Lappeessa - Solvallassa selvitellään parhaimpia kolmevuotiaita

Viikonlopun ravit: Tammaviikon päänumerona Valtikka-ravit – Kajaanissa finaalikarsintojen ryydittämät komeat kauden päätöskisat

Viikonlopun ravit: Timo Nurmoksella saumat historialliseen derby-jättipottiin – Rovaniemen Kirppu-ajossa ruunaruhtinas Stallone vastaan Vixeli

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle