Uutiset

Graceful Swampin ja kumppaneiden opettaja Juha Länsimäki tavataan sunnuntain MT Hevoset -jaksossa: "Suu on kaikista tärkein laittaa ensiksi kuntoon"

Nuorten hevosten kanssa työskentely perustuu rauhallisuuteen ja rutiineihin. Jakso ilmestyy sunnuntaina kello 11.
Jukka Heiskala
Juha Jokinen (vas.) haastattelee MT Hevosten jaksossa Juha Länsimäkeä.

Seinäjoen raviradan tuntumassa talliaan pitävä Juha Länsimäki on pitkän linjan raviurheilija, joka ajoi ensimmäisen ravivoittonsa jo koulupoikana. Nyt voittoja on kertynyt jo reilut 1 200 kappaletta.

Oman tallin toiminnan pääpaino on tällä hetkellä varsojen ajolle opettamisessa ja alkuvaiheen treenaamisessa. Vuosien varrella Länsimäki on opettanut muun muassa "Sämpylän" eli Graceful Swampin. Sen kasvattajien varsat tulevat edelleen opetettavaksi Länsimäelle.

Opetukseen tulevien varsojen kohdalla Länsimäki on oppinut myös uutta vuosien varrella.

"Suu on kaikista tärkein laittaa ensiksi kuntoon", hän viittaa mahdollisiin sudenhampaisiin ja muihin ongelmiin.

Varsojen opettaminen on huolellista työtä. Aluksi tarvitaan kolme ihmistä, apujoukkojen määrää voi tiputtaa varsojen kokemuksen karttuessa.

MT Hevoset - ja Talkkari-lähetykset ovat maksullista sisältöä. Niitä katsomaan pääsevät MT Hevoset -palvelun hankkineet. Myös he, joilla on ennestään painetun MT:n kesto- tai digitilaus, pääsevät luonnollisesti katsomaan ohjelman ja lukemaan hevosuutisia verkosta rajattomasti.

Ohje MT Hevoset -paketin hankintaan (tilauksen mitta 1–12 kuukautta, 12 kk tilaukseen saa kaupanpäälle Ravinetin vuosikuvaston)

Ohje digitunnuksen käyttöön ottoon heille, joilla jo on MT:n tilaus.

MT:n asiakaspalvelu auttaa verkkopalvelun tunnusten kanssa arkisin kello 8–21, jos niiden luonti ei onnistu.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Hevoset menestyneen suomenhevoskasvattajan Kari Viitalan juttusilla – "Hyvät varsat pitää ehdottomasti myydä, etteivät vaan jää kotiin"

MT Hevoset -ohjelma vierailee lähes 150 suomenhevosta kasvattaneen Kari Viitalan luona – Ovi, Kaappi, Tärpätti, Vaiva, Kiisseli, Rypäle, Ämpäri ja kumppanit ovat tuttuja nimiä raviradoilta

MT Hevoset Juha ja Tarja Länsimäen tallilla – päätyöksi on noussut varsojen opetus: "Ensikokemus pitää olla positiivinen"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video