Uutiset

Petri Salmela toivoo näkevänsä Hambo-voittaja Captain Coreyn ensimmäistä kertaa kilpailemassa: "Vielä emme ole saaneet tietoa järjestyykö maahantulo jenkkeihin koronan takia”

Petri Salmela toivoo pääsevänsä matkustamaan USA:han lokakuun alussa. Tarkoitus on hankkia uusia tähtiä sekä nähdä Captain Corey startissa.
Stall TZ / Adam Ström
Åke Svanstedtin ohjastama ja valmentama Captain Corey voitti Hambletonianin vakuuttavalla tyylillä.

Petri Salmela sukkuloi sujuvasti Bodenin ja Tukholman väliä. Perjantai-iltana vuorossa ovat Ruotsin Kriterium-karsinnat Solvallassa. Lauantaiaamuna Salmela lentää pohjoiseen Tornion T75-raveihin.

"Eilen olin Gävlen raveissa, tänään ehdimme hyvin ajaa hevosia Sisulla. Huomenna otan aamukoneen, ja ehdin hyvin Tornion raveihin ”, toteaa Salmela perjantai-iltapäivällä muutama tunti ennen h-hetkeä Solvallassa.

Vaikka Petri Salmela valmentaakin työkseen hevosia, sai hän kokea kuukausi takaperin hevosenomistajauransa sykähdyttävimmän hetken. Hänen osaomistamansa Captain Corey voitti näytöstyyliin Hambletonianin Meadowlandsissa, mutta mies itse ei päässyt koronarajoitusten johdosta paikanpäälle.

Toiveissa on nähdä ori juoksemassa Kentucky Futurityssä lokakuun alussa.

"Olisi tarkoitus lähteä Lexingtonin varsahuutokauppaan, ja samalla reissulla nähdä Captain Corey kilpailemassa. Vielä emme ole saaneet tietoa järjestyykö maahantulo jenkkeihin koronan takia”, kertoo Salmela.

Ennen mahdollista Amerikan matkaa Petri Salmela keskittyy Pohjolan raveihin. Perjantai-iltana Indigo Sisu (lähtö 4) ja Idomenio Sisu (lähtö 6) tavoittelevat finaalipaikka kriteriumiin.

"Kummallakin oli ongelmia edellisissä starteissaan heinäkuussa. Indigolla kavio-ongelmia ja Idomeniolla kurkunpään tulehdus. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, ajoimme parisen viikkoa sitten reippaamman hiitin Solvallassa”, kertoo Salmela.

Pitkähkö starttiväli laskee Salmelan odotuksia. Idomenio Sisun kohdalla Salmelalla on suuremmat odotukset.

"Idomeniolla on tosi kova ja tasainen karsinta. Voi tehdä kuitenkin tiukkaa päästä kahden sakkiin eli finaaliin. Idomeniolla ajetaan ilman kaikkia kenkiä. Indigolla on balanssi vielä vähän pohdinnassa."

Lauantaina Salmelalla on B.W.L. Ruthlessin poisjäännin myötä mielenkiintoinen kolmikko startissa Tornion T75-raveissa. T75-pelin avauskohteessa mukana oleva M.T. Oberon teki hyvät esitykset viimeksi Bodenissa Leave Your Sox Onin voittamassa Mäster Gustafs Pokalenissa.

"Se voitti karsinnan ja hävisi finaalissa ainoastaan tallikaverille. On mennyt tosi hyvin meiltä käsin. Ajetaan varmaan ilman etukenkiä. Ainoa mikä vähän arveluttaa on lyhyehkö starttiväli Bodeniin. En olisi muuten ilmoittanut Tornioon, mutta oli hyväpalkintoinen lähtö toisella kotiradallamme”.

Viidentenä T75-kohteena ravattavassa lämminveristen avoimessa ryhmässä Salmelan tallista on tulessa Cupido Sisu.

"Ruuna on todella kovassa iskussa. Jäi viimeksi Oulussa täysissä voimissa pussiin. Ajetaan ainakin ilman etukenkiä, mahdollisesti ilman kaikkia kenkiä. Torniossa on ollut rata todella hyvässä kunnossa viime aikoina."

T75-pelin päätöksessä Salmelan tallin värejä puolustaa Leave Your Sox On. Viisivuotias ruuna voitti viimeksi Bodenissa samana iltana ajetun karsinnan ja finaalin Mäster Gustafs Pokalenissa.

"Vähän turhan lyhyt starttiväli tulee tällekin. Mutta kaikki vaikuttaa olevan sekä tällä että M.T.Oberonilla harjoitusten perusteella kunnossa. Siinä on mukana muutama kova vastustaja, mutta jos ruuna on samanlainen kuin se on ollut pitää sen olla voittotaistossa. Ajamme ilman etukenkiä”, toteaa Petri Salmela.

Santtu Raitalan ohjastamasta Tornion kolmikostaan Salmela nostaa kysyttäessä vahvimmiksi lenkeikseen Cupido Sisun sekä Leave Your Sox Onin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hambovoittajan osaomistajan Kenneth Liljamaan kaksivuotias loisti Solvallassa

Suomalaisten osaomistama hambovoittaja Captain Corey loukkaantui

Mika Forssin vauhtiviikko: Kriteriumin karsintoja Teivossa, Bodenia ja Kriteriumin finaalit Solvallassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle