Uutiset

Viikonlopun ravit: Tammaviikon päänumerona Valtikka-ravit – Kajaanissa finaalikarsintojen ryydittämät komeat kauden päätöskisat

Viikonloppuna on fokus Forssan Tammavaltikassa ja Pilvenmäen mielenkiintoisissa oheislähdöissä. Säpinää riittää myös muun muassa Kalajoella ja Kajaanissa.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Noora Tuulan esittämä ja hoitama Willow Pride on kaapannut Tammavaltikan kahdella viime kerralla itselleen. Maanmainion kilpailijan Tammavaltikka-triplan pyrkivät estämään kotimaan tutut kilpasiskot Stonecapes Queila ja Peanuts sekä kovan kaliiberin ruotsalaisvieras Unique Juni.

Perjantai 17. syyskuuta

 

Perjantai-iltana alkaa Forssan Pilvenmäen kauden päätapahtuma, Tammavaltikka-viikonloppu. Luvassa on maaottelun makua, kun ruotsalaishuippu, E3-ykkönen ja EM-kolmonen Unique Juni tulee ottelemaan kotimaan tammakärjen kanssa valtikasta. Kilpailun kahtena viime vuonna nimiinsä vienyt Willow Pride johtaa kotimaan tammakatrasta.

 

Illan kolmannessa koitoksessa kohtaavat kolmevuotiaat suomenhevostammat Varsakunkku-karsinnassaan. Hentun Liisa koettaa jatkaa tappiotonta taivaltaan.

 

Perjantain kakkoskisat päästellään Joensuun Linnunlahdella. Lämminveristen ykkössarjassa on viivalla vähän väkeä, mutta tasoa piisaa. Yhteen iskee nelikko Staro Moschino, Orlando Knick, Tapiro Jet ja Roberto Diver.

 

Suomenhevosten kovimmassa voltissa lähtee Hissun Pamela pötkimään paalulta pakoon. 60 metrin pakilta iskevät jahtiin Vaellus ja Koskelan Akseli sekä tammahuiput Vilma Lyydia ja Piskon Pouta.

 

Forssan Toto5-kisat kello 18 alkaen. Joensuun Toto4:t starttaavat kello 18.15.

 

 

Ruotsin Toto64-pelissä astutaan perjantaisin Xpress-aikaan. Syyssesongin avauksessa toimivat kohderatoina Romme ja Kalmar.

 

Parhaat palat tulevat Kalmarista, kun ohjelmassa ovat isopalkintoiset Stayerserien Final, Tammasarja ja Vilhelm Johanssonin muistoajo. Jälkimmäisessä lähtevät haastamaan Kali Smartia ja Alhambra Mailia suomalaisomisteiset Grande Diva Sisu ja Orlando.

 

Xpress Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 21.30.

 

 

TotoTalk -lähetys kello 18.00-22.45

 

 

Lauantai 18. syyskuuta

 

Lauantaina ratkeaa sitten se, mikä tammoista tarttuu valtikkaan, kun edessä on vaativa 2640 metrin osakisa.

 

Forssassa on toisena kilpailupäivänä ohjelmassa myös neljän kierroksen tahtojen taisto Pilvenmäki Maraton. Antti Ala-Rantalan kylmäverinen kaksikko Nyland – Haukeli Expressen haastaa maratonin  matkaa mittaamattoman toissavuotisen voittajan Morisonin ja viimevuotisen ykkösen Tuvikerin.

 

Lämminveristen kolmella ratakierroksella jyrää maan stayer-kuninkaan manttelin jälleen itselleen ottanut ylväsryhtinen Don Williams.

 

Yksi lauantain nimilähdöistä on ensimmäistä kertaa kisattava suomenhevosten Pilvenmäki Special. Derby-karsinnassa Ville Kallea hätyytellyt Hiipeli lähtee matkaan rankingkärkenä.

 

Kalajoen Särkillä starttaavat Nostalgia-ravit ja BWT Magicin 25-vuotissyntymäpäiväjuhlat kello 15. Päivän jännitysmomentteihin kuuluu se, jatkaako nelivuotislahjakkuus Pro uraansa edelleen ilman tappion tuskaa.

 

Forssan Toto75-ravit käyntiin kello 13. Kalajoella kisataan kello 15 alkaen.

 

Ruotsin seiskaviissirkus vierailee nopeudestaan kuululla Färjestadin radalla. Jos Pilvenmäellä on Suomi-Ruotsi-maaottelun makua, niin Färjestadissa käydään kylmäveristen Ruotsi-Norja-mittelö. Unionskampenissa Ruotsin ankkuri on Tangen Haap ja Norjan tammatähti Åsrud Vilja.

 

Päivän sinivalkotoivoja ovat Mika Haapakankaan kaksikko Tattoo Avenger ja Gogobet Sisu, Korpien ja Reima Kuislan Mandela Zon sekä Hopeadivisioonaan kurjat lähtöradat saaneet maamme ykköstykkeihin kuuluvat MAS Capacity ja Majestic Man.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Tapio Hoikka, Marko Lähteenmäki ja Riku Niittynen. Juontajana toimii Sara Perttunen.

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 19. syyskuuta

 

Kajaanin ravikausi päättyy sunnuntaina tyylikkäästi. Tasokkaan iltapäivän lähdöt ovat korkealuokkaisia ja hevosrikkaita.

 

Haastajadivisioonakarsinnassa hyökkäävät voiton perään Vilivillis, Pärttyl ja Hipsun Poju. Kyvyt esiin -divarissa taistelevat tappioton Call It Fighter, huippukuntoinen Irvin Star sekä voittovireiset Cabin Crew, Tazer ja Smokin Ride.

 

Loistavatasoisissa 3100 metrin Ruska-ajoissa käyvät mittelöön Alpertto, Tuuli-Eikka, Ukkoherra, Tähtitie ja Pontriot sekä Whogonow, Flying Duck, Radetzky, Kitzune G.G. ja Minto's Don Juan.

 

Kajaanin ohjastajaliigan voittoa jahtaa Tuomas Pakkanen, joka johtaa Jani Ruotsalaista kolmella ykkössijalla. Valmentajapörssin kärjessä on tasavoitoin ennen päätöspäivää peräti seitsemän valmentajaa: Antti Ojanperä, Veijo Lipponen, Kimmo Taipale, Jukka Rissanen, Antero Lindgren, Eero Ovaskainen ja Mikko Väisänen.

 

Kouvolan Toto5-ehtoon ykkösmatsi on työn sankari Sahara Sandstormin ja nuolennopean M.S.Triple J:n välinen vääntö.

 

Ravien jälkimmäisessä Troikassa saalistaa uransa 14:ssä kilpailussaan jo yhdennettätoista täysosumaansa Hottine.

 

Myös paikallisravirintamalla on edessä vilkas viikonloppu. Pihtiputaalla karkeloidaan Evartin tarjoamien kakkukahvien siivittämänä, ja kuningas tulee tervehtimään paikan päälle saapunutta yleisöä. Radalla nähdään Team Ojanperän menestysnimiä, Pekka Vehviläisen kylmäverisiä ja valtakunnan ykkösohjastaja, kotiradan kirkas tähti Santtu Raitala.

 

Kajaanissa ravataan Toto4-kilpailut kello 13 alkaen. Kouvolan Toto5-kilvanajot käyntiin kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Porissa suurten kaksintaistojen ilta – Suomen ennätyksetkin vaarassa

Viikonlopun ravit: Next Direction ravilauantain vetonaulana - suomalaistoiveita Solängetissä

Viikonlopun ravit: Hyvä Suomi! Pohjoismaiden mestaruudessa mennään sinivalkoisin sävelin – Calgary Games jatkaa tappiotonta saagaansa UET Grand Prix'ssä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video