Uutiset

Uudenmaan Upein muuttuu kolmevuotiskisasta nelivuotisille tarkoitetuksi

Vuoden viimeinen ikäluokkakisa Vermossa, Uudenmaan Upein, muuttuukin ensi vuonna vuoden ensimmäiseksi. Uudenmaan Hevosenomistajien järjestämä kisa muuttaa muotoaan lisäksi toisellakin tavalla.
Terhi Piispa-Helisten
Mascate Match, Hanna Rakkolainen ja Pekka Korpi pääsivät juhlimaan mm. Uudenmaan Upeimman voittoa 2019. Kuva on muusta yhteydestä.

Tämän vuoden Uudenmaan Upein ajetaan vielä vanhaan malliin vuoden lopussa. Karsinnat ajetaan 15. joulukuuta ja finaali 29. päivä. Nykymuotoisenahan kolmevuotiaat tammat juoksevat oman karsintansa ja oriit sekä ruunat omansa. Finaalissa tammat saavat 20 metriä hyvitystä.

Ensi vuoden versio siirtyy siis alkupäähän kautta ja se on tarkoitettu nelivuotiaille eli samat hevoset pääsevät poikkeuksellisesti ottamaan "revanssin" Uudenmaan Upeimmasta. Nelivuotiaiden pääsiäisen tienoilla ratkaistavassa kisassa tasoitukset määräytyvät voittosumman perusteella. Karsinnoissa starttaavat erikseen alle 10000 euroa tienanneet, alle 30000 tienanneet ja yli 30000 tienanneet enintään yhteensä kuudessa karsinnassa. Finaalissa tasoitukset määräytyvät em. lukujen mukaan.

Ideana on, että jatkossa myöhäisemmäksi jäänneiläkin varsoilla olisi saumaa suurkilpailuvoittoon. Ilmoittautumismäärät ovat pudonneet vuosi vuodelta, ja järjestäjät Vermo ja ULHO ry. kokivat tarpeen muutoksille. Ennakkomaksullinen Uudenmaan Upein on tarkoitettu Etelä-Suomen läänissä syntyneille varsoille. Sitä on ratkottu vuodesta 1993 alkaen.

Tästä pääset Vermo Areenan sivuille, mistä löytyy lisää tietoa uudistuvasta Uudenmaan Upeimmasta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kymmenvuotias 12 voittoa juossut Gomnes Birk Juhani Tapanin tallin vahvistukseksi

Uudenmaan Upein tarjoaa stipendit kaikkien finalistien hevosenhoitajille

Vermossa kokelas-EM:ää ajava tanskalainen Nicklas Korfitsen, 22, on jo voittanut mm. Norjan Tammakriteriumin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video