Uutiset

Vermon uusi puheenjohtaja Mikko Salminen on menestyvä hevoskasvattaja ja järjestömies toisessa polvessa

Vermo sai uuden hallituksen puheenjohtajan jo aiemmin hallituksessa olleesta Mikko Salmisesta, joka on kokenut hevosjärjestömies ja ennen kaikkea menestyvä kasvattaja - tuoreimpana esimerkkinä viime lauantai.
Kimmo Haimi
Maatalousyrittäjä ja menestyvä hevoskasvattaja Mikko Salminen Somerolta on Vermon hallituksen uusi puheenjohtaja.

Suomenhevosten viime lauantain Villinmiehen Tammakilvan 2021 voittaja Liinan Säihke (Liising) on puheenjohtaja Salmisen kasvattama. Arjessa Mikko Salminen, 56, viljelee kotitilaansa Somerolla ja kasvattaa menestyviä ravihevosia jo toisessa polvessa.

"Isäni Jukka Salminen on paljon meritoituneempi sekä hevosten kanssa että järjestömiehenä", Mikko Salminen huomauttaa.

"Meillä on ollut ihan menestyneitä ravureita ja kasvatteja jo aika monella vuosikymmenellä. Yksi aika kova luku on, että olemme olleet omistajana tai kasvattajana yhteensä kuudella kuninkuusraviosallistujalla. Lämminveriset ovat meille ihan yhtä tärkeitä, vaikka juuri nyt kotonamme on vain Liinan Säihkeen emä Sorjaliina (Viesker), 28,1 ja starttaamaton Masuuni (Vokker) viime kesän varsansa (ori Walo Välähdyksestä) kanssa. Masuuni taas on nyt tyhjä mutta Sorjaliina on kantavana Costellosta (Suikun Ralli). Lämpöisiä on hankittu aika eturintamassa -60-luvulla Venäjältä - myöhemmin Ruotsista, Ranskasta ja Amerikastakin."

"Lämminveritamma on edelleen ollut haussakin, mutta ei ole sattunut sopivaa. Meidän tilan lämminverikasvateista kolme on mennyt Suomen ennätyksen ja Nepo Nibs (Eddy Nibs) aikanaan absoluuttisen Suomen ennätyksenkin. Minulle kumpikin rotu on yhtä tärkeä. Kunhan hevonen on vain juoksija, se ilahduttaa minua yhtä lailla. Juoksijoitahan tässä ollaan tekemässä."

Millä mielellä tartuit ja tartut Vermon luottamustehtävään?

"Nöyränä ja odottavana. Kun selvisi, että tällainen toimi olisi tarjolla, otin sen vastaan vain pienen hetken harkittuani. Toisaalta olen ollut mm. Lämminveriliitossa ja muussakin alan järjestötoiminnassa jo paljon, sekä toista kautta Vermon hallituksessa. Minulla on selkeä kuva siitä, mitä tällainen toimi pitää sisällään. Toisaalta se on sellainen asia, että eihän tuollaisesta kieltäydytä."

"Hyviä asioita ovat Vermon tällä hetkellä hyvä meininki sekä uudet mielenkiintoiset nimet Vermon hallituksessa, Outi KaremaaPasi Ollikainen ja Jari Vähänen. Saatiin uutta ilmettä ja vahvaa osaamista. Huonoa ovat tietysti alan laskevat lukemat ja haasteet siinä, kuinka saada yleisö uudestaan paikalle koronan jälkeen. Alan kannalta ratkaisevaa lähitulevaisuudessa on esimerkiksi, millaiseksi hevostalouden uusi rahoitusmalli asettuu. Uskotaan ja toivotaan että Hippos onnistuu sorvaamaan ehdot valtiovallan kanssa kohdalleen. Vermossa työskentelemme aktiivisesti toiminnan kehittämiseksi. Ihan lähialueella on jo paljon uuttakin asutusta. Koitamme kovasti saada ihmiset liikkeelle ja Vermoon siten, että jokaiselle lapsesta ikäihmiseen olisi kiinnostuksen aiheita tarjolla ja kokemus positiivinen."

"Raviurheilussa ei olla mielestäni onnistuttu hyödyntämään riittävästi pohjimmiltaan tosi vahvoja brändejämme. Meillä Vermossa esimerkiksi on alan isoin legenda Pekka Korpi, jonka hahmoa ja osaamista laji ei ole hyödyntänyt tarpeeksi. Toisaalta esimerkiksi suomenhevosen historia ja maine on vahva, mutta senkään brändi ei ole täysimittaisesti koitunut meidän lajimme asiaa vankistavaksi. Lisäksi valtakunnan isojen medioiden kiinnostuksen putoaminen huolettaa. Toki kilpailu kovenee, mutta silti on hetkiä, jolloin meidän kuuluisi yleisten mittareidenkin perusteella näkyä paremmin ja positiivisemmin."

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reima Kuislan ykköskaarti sairaslomalla

Pauli Savolainen liisasi Iikka Nurmoselle siirtyneen Fantom Factorinsa kasvattajalle - muistelee menestysaikoja lämmöllä muttei kaipaa

Vermossa kokelas-EM:ää ajava tanskalainen Nicklas Korfitsen, 22, on jo voittanut mm. Norjan Tammakriteriumin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video