Uutiset

Viikonlopun ravit: Kotiradan Kinnunen ja Shackhills Twister panevat Kriteriumissa hanttiin Nurmoksen hirmuille – saako Siirin Valtsu revanssin V.G. Voitosta?

Kotimaan kaviourilla on viikonloppuna on tarjolla tiheää korkeajännitystä, kun edessä ovat ikäluokkien suurkatselmukset Kriteriumit. Napolin Lotteria-ajo kruunaa raviviikonvaihteen. MT26-kanava näyttää Teivon tapahtumat ykköslähdöstä alkaen.
Terhi Piispa-Helisten
Pikkuprinssi Siirin Valtsu voitti Kriterium-karsintansa leikitellen. Uran ensimmäinen tappio tuli Oulu Expressissä, kun 4-vuotiaiden absoluuttisen Suomen ennätyksen paahtanut V.G. Voitto vyöryi edelle. Kaksikon kutkuttava uusintaottelu on edessä lauantaina Kriteriumin finaalissa.

Perjantai 1. lokakuuta

 

Perjantai-iltana ravataan tasokkaat Toto5-kisat Turussa. 2-vuotiaiden Kasvattajakruunun karsintoihin tarjottiin kummankin sukupuolen mittelöihin mukaan 12 varsaa, ja näin ne menivät suoraan finaaliin. Illalla kisataan kuitenkin Kasvattajakruunun ylimääräiset lähdöt. Tammojen puolella katseet kohdistuvat uransa näyttävällä keulasoololla avanneeseen Ava di Alessiaan. Oriiden ja ruunien ottelussa suosikki on tappioton Junnustartti-finaalin sankari Corazon Combo.

 

5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun karsinnoissa palaa vuosi sitten kyseisen kilpailun finaalin voittanut Moonlight Velvet pitkältä paussilta. Muissa alkuerissä keräävät katseet Galway Girl ja Piece of Glory.

 

Illan tähtiravureihin lukeutuvat tänä vuonna 11 kertaa 14:stä yrittämästä ykköseksi yltänyt Tapio Perttusen norjalaisohjus Unique Creation, yhtä vaille kaikki kauden kisansa voittanut Vonkari, tappioton Smurfriina ja sen lahjakas 3-vuotias haastaja Salam Aleikum.

 

Perjantain kakkoskisat päästellään Kaustisella. Hevospula vaivaa, ja ohjelmassa on vain seitsemän lähtöä. Alle 50 starttia ohjastaneille rajatussa taistossa on Lauri Hyvösellä namupaikka iskeä itsensä kultakantaan. Hänen ajokkinsa on kovassa Ponsse Cupin karsinnassa kakkoseksi maanantaina kamppaillut Tim Jerry. Tornion raviradan toiminnanjohtaja Henri Mäkisen kipparoima Irvin Star lyö kapuloita rattaisiin.

 

Turun Toto5-kisat kello 18 alkaen. Kaustisen Toto4:t alkavat kello 18.15.

 

 

Toto64Xpress-kierroksen kohderatoina toimivat Kalmar ja Rättvik. Rivin ankkuri on Jägersrossa keskiviikkona maalisuoran elehtimisellään kohahduttaneen Conrad Lugauerin treenaama Spartak Face.

 

Toto64Xpress -kierros pyörähtää liikkeelle kello 21.30.

 

TotoTalk -lähetys kello 18.00-22.45

 

 

Lauantai 2. lokakuuta

 

Lauantaina ovat edessä Teivon suuret Kriterium-finaalit. Timo Nurmoksella riittää jälleen panoksia ison ikäluokkaklassikon pelipöytään, kun hän marssittaa Teivon ovaalille valovoimaisen karsintavoittajan EL Jetpackin sekä omassa alkuerässään kiukkuisesti kakkoseksi kiskaisseen Velvet Goldin. Kotiradan soihdunkantajia ovat sisäradalta taipaleelle syöksyvät Shackhills Twister ja Jari Kinnunen.

 

Suomenhevosten puolella kohtaavat jo Oulu Expressissä tulisesti yhteen iskeneet supervarsat Siirin Valtsu ja V.G. Voitto sekä karsintansa ykkönen Fransson.

 

Teivon laatulauantain täydentävät perinteiset isot kisat Tammer-ajo ja Erilo-juoksu. Viimeksi mainitussa nähdään kihelmöivä kamppailu, kun viivalla ovat kuusivuotiskanuunat Parvelan Retu ja Jorma Kontion kärryilleen saava Stallone, edellisen valloittava tallikaveri H.V. Tuuri sekä kovat konkariorit Jokivarren Kunkku ja Camri.

 

MT26-kanavalla voi seurata Kriterium-ravit ensimmäisestä lähdöstä alkaen eli lähetys alkaa jo kello 13.

 

Teivon Toto75-ravit käyntiin kello 13.

 

Ruotsin 75-sirkus pyörähtää pohjoisempana. Skellefteåssa on tuntuvasti myös suomalaisedustusta, kun reissuun ovat tutumpien rajankävijöiden ohella lähteneet kalustonsa kanssa Matti Nisonen ja Jani Oinonen.

 

Lauantain suurimpia sinivalkotoivoja ovat loistopaikan saanut pieni sisupussi Ithinkima Genius, taitavan Janita Luttusen voittovireeseen laittelema B.Sacamano, kainuulaistammat Kitzune G.G. ja B.G.Frida, pitkällä matkalla Hail Marylta karkuun koettava Djokovic ja lahjakas M.T.Puccini.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Tapio Hoikka ja Riku Niittynen. Vieraana on Riikka Takaneva. Juontajana toimii Jere Törmänen. Haastattelut: Lauri Hyvönen

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 3. lokakuuta

 

Ravisunnuntai pyörähtää liikkeelle Forssasta. Pilvenmäen ravinaisten lähtöön starttaa kaksi voittoa taulussaan Miia Myllymäen Cheerful Dream. Lämminveristen kovimmassa voltissa pyrkii takaisin parrasvaloihin Minecraft.

 

Killerin Toto5-ehtoon ykkösmatsi käydään paluuta tekevän Villinmiehen Tammakilvan voittaja Lumi-Oosan ja huippunimi Hetviinan välillä. Kohtaamista höystää Vermossa kilpasiskonsa ruotuun runtannut Pirttilän Olga.

 

Elina Laakkonen tuo Keski-Suomeen mielenkiintoisen troikan EL Jackpot – EL Indeed – EL Houdini.

 

Forssassa ravataan Toto4-kilpailut kello 13 alkaen. Jyväskylän Toto5-ravit käyntiin kello 16.

 

GS75-kierros ravataan Årjängissä. Rivin pankkina painaa matkaan kivikovissa koitoksissa rutinoitunut Gardner Shaw.

 

GS75-kierroksen peliaika päättyy kello 16.

 

Napolin suuri Lotteria-ajo on edessä sunnuntaina. Kisasta tulee MT Ravinetin sivuille ennakko- ja jälkiraportti. Mukana ovat loistava supertähti Face Time Bourbon, kisan viimevuotinen mestari Zacon Gio ja hirmuista virettä tuoreimmissa kisoissaan esittänyt Vernissage Grif. Ne kaikki kilpailevat eri alkuerissä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Shackhills Twister ja Dusktodawn Boogie loistavat kirkkaasti lakeuksilla – Solvallassa huippu-urheilua perjantaina ja lauantaina

Viikonlopun ravit: Taistelevat tammat An-Dorra ja Magical Princess Killerillä – sunnuntain ravijännärissä kohtaavat titaanit Face Time Bourbon ja Zacon Gio

Viikonlopun ravit: Unique Creation koettaa karkuun An-Dorralta Käpylä Grand Prix'ssä – V.G. Voitto ja Siirin Valtsu kaksintaistossa Kuopiossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video