Uutiset

Toto75-karonkka: Planbee oli paras suunnitelma Teivossa - monen käänteen kautta jättipottiin

Teivon T75-kierros piti sisällään huimia aineksia: ennen kaikkea tietenkin sekä lämminveristen että suomenhevosten Kriteriumit, mutta myös monenlaista muuta draamaa. Kierros oli niin vaiherikas, että lopulta löytyi vain yksi seitsemän oikein -rivi.
Elina Paavola
Planbee ei ole Tommi Kylliäisen mukaan erityisen näköinen hevonen, mutta sen juoksutekniikka on täydellinen. Sisukkaasti loppuun asti tullut Shackhills Twister ei mahtanut mitään.

1. Tommi Kylliäinen ja helsinkiläinen nettipelaaja karikoiden väistäjinä:

Mainitun totoajan rivistä löytyi ainoana jäljellä olevista riveistä Kriteriumin voittanut Planbee (All Laid Out) ja samalla 200000 euron arvoinen jackpot-osuma. Yhtä taitavasti, kuin pääkaupunkilainen totoaja luotsasi T75-lappunsa ohi karikoiden, teki Tommi Kylliäinen saman Kriteriumin vieneen Planbeen ohjissa. Todella kylmäpäiset ratkaisut kääntää sisäradalle alussa sekä jatkaa ja jatkaa siellä, olivat käänteentekeviä. Kunnes loppusuoralla piti kiskaista vetolaput Jukka-Pekka Hukkasen valmentaman ruunan silmille ja ohittaa ulkokautta keulan Shackhill's Twister (Il Villagio); ja tuulettaa sydämensä kyllyydestä.

Ratkaisut ja tietenkin Planbeen ponteva menoo takarivistä saivat aikaan ennen näkemättömät juhlat Kriteriumin voittajakehässä. Ruuna toinen kasvattaja ja sen taustalla olevan Talli Tarkkaan harkitun osaomistaja entinen Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kiteytti tilanteen voittajahaastatteluissa:

"Ehkä kohta herään ja huomaan, että se oli vain unta."

2. V.G. Voitto (Viesker) ja Ari Moilanen:

Suomenhevosten Kriteriumin voittajavaljakko tiesivät mitä olivat tekemässä. Päättäväinen suoritus molemmilta painostaa herkeämättä pahinta vastustajaa voittoja putkeksi asti takonutta Siirin Valtsua (Vaellus) tuotti tulosta. Koko porukasta puristettiin mehut ja Siirin Valtsu sekosi keulasta laukalle loppukaarteessa. Seppo Suurosen valmentama V.G. Voitto jäi loppukaarteessa kaverin pudottua sisäpuolelta takavasemmalle odottelemaan hetkeksi, mutta porskutti silti loppusuoralla selvään voittoon. Ikäluokan parhaimmissa kakkoseksi kirinyttä Franssonia (Frans) ja Siirin Valtsua myöten on todellista huippuainesta.

3. Parvelan Retu:

Siirin Valtsun taustavoimat, mm. valmentaja Petri Laine ja ohjastaja Hannu Torvinen, saivat balsamia haavoilleen saman tallin Parvelan Retun (Liising) huikeasta esityksestä ja Teivon uudesta rataennätyksestä 20,1. Siirin Valtsun loppukaarteen laukkaanhan paloivat vielä 13800 euron kolmosrahat, sillä "Valtsu" nousi vielä takaisin totosijoille, mutta tuli hylätyksi.

Parvelan Retu ja Torvinen eivät jättäneet mitään epäilyksiä: Retu kiersi ensimmäisen puolikkaan kohdalla johtaneen Jokivarren Kunkun (Turo) rinnalle ja hallitsi siitä jatkoa suvereenisti uudella komealla omalla ja radan ennätyksellä. Erilo-juoksun voitosta palkittiin 10000 eurolla.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Siirin Valtsu paras Varsakunkussa – MAS For You ja Shackhills Twister Kasvattajakruunun valtiaat

Alexandra Grönfors-Jurvelin laittelee Villinmiehen Tammakilvan kakkosta ja jännittää V.G. Voiton lauantaista kisaa

Seppo Suuronen lähtee maltillisin odotuksin Killerille Liinan Säihkeen kanssa – V.G. Voiton kausi jatkuu vielä Varsakunkulla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video