Uutiset

Viikonlopun ravit: Hyvä Suomi! Pohjoismaiden mestaruudessa mennään sinivalkoisin sävelin – Calgary Games jatkaa tappiotonta saagaansa UET Grand Prix'ssä

Edessä on loistava ja kansainvälinen raviviikonvaihde. Kotimaan tähtihetket eletään Turussa.
Elina Paavola
Ruunaruhtinas Stallone on yksi Suomen PM-joukkueen vahvoista lenkeistä. Iikka Nurmonen palaa 6-vuotiaan kärryille.

Perjantai 8. lokakuuta

 

Perjantai-iltana ravataan tasokkaat Toto5-kisat Seinäjoella. Seuratuin hevonen on absoluuttisen Suomen ennätyksen 18,5 haltija ja viiden vuoden takainen ravikuningas Vitter. 60 metrin pakilta starttaavan orin tuorein kisa on kesän 2018 Suur-Hollola-ajo.

 

Nordic divisioonakarsinnat ovat tuoneet Pohjoisen ravialueen arki- ja sunnuntaikisoihin roimasti ryhtiä. Korkealuokkaisessa haastajadivisioonakarsinnassa kohtaavat Roosa nauha -väreissä ohjastavan Antti Veteläisen voitokas Astrum, rehdisti runttaavat Indyana Joness ja Cheap Thrills sekä kovaluokkainen Enzo Victory.

 

Avoimessa ryhmässä mittelevät osaamistaan kovavireinen Farzad Boko, itseään rahakkaampia vastaan rahkeitaan testaava Troopers, tauolta tuleva Excalibur It ja vanha kunnon William Birdland.

 

Perjantain kakkoskisat päästellään Lappeenrannassa. Mielenkiintoinen amerikkalainen Robertino esiintyy koelähdössä. Toto4-pankkina kisaa Isto Kuisman nouseva nimi Global Bring It On.

 

Illan päättävässä monté-matsissa on Suomen ensi-illassaan Veijo Heiskasen treenaama Zizou.

 

Seinäjoen Toto5-kisat kello 18 alkaen. Lappeenrannan Toto4:t alkavat kello 18.15.

 

 

Toto64Xpress-kierrosta siivittää liki 164 000 euron jackpot. Amerikkalaisravurit Hemisphere ja Importedfrmdetroit ovat rivin ankkureita. Ensin mainittu kisaa Rommessa, jälkimmäinen Uumajassa.

 

Xpress Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 21.30.

 

TotoTalk -lähetys kello 18.00-22.45

 

 

Lauantai 9. lokakuuta

 

Lauantaina kamppaillaan Turussa kylmäveristen PM-tittelistä. Lähtö on kanuunakaliiberia, ja odotettavissa on kotimaan osallistujien karnevaali. Kaikki kunnia ruotsalaisvieraille Bellfaks, Smedheim Solan, Faks Nils ja Kong Henry, mutta niiden piisaaminen Parvelan Retulle, Landen Paukulle, Evartille, Jokivarren Kunkulle, Nylandille, Vixelille, Stallonelle ja H.V. Tuurille tulisi yllätyksenä.

 

5-vuotiaiden L. Fabritius Memorialissa hyökkää voiton perään Suomen mestari American Hero. Always Ready panee tiukasti hanttiin.

 

Aura-ajon taistelupari on Hotshot Luca-Le Gros Bill.

 

Montén Pohjoismaiden mestaruudet ratkaistaan niin lämminveristen kuin kylmäveristen puolella jälleen kotimaisin voimin – ellei sitten Antti Ala-Rantalan tallin tupsujalkaa Sjö Kongenia lasketa kansainväliseksi vieraaksi.

 

Metsämäessä käydään ennen raveja kylmäveriseminaari. Lisää tietoa löydät täältä.

 

Turun Toto75-ravit käyntiin kello 17.

 

 

Ruotsin 75-ratkaisut tulevat Åbystä, ja päivä on yhtä ilotulitusrakettien räiskettä ja loistetta. Radalla ratkotaan Ruotsin ja Euroopan mestaruuksia laajalla rintamalla.

 

Suomalaisittain suurin hetki on UET Grand Prix. Timo Nurmoksen jalokiven Calgary Gamesin nimi on koko raviurheilevan Euroopan huulilla, ja derbykuningas kiskaisee suosikkina matkaan.

 

5-vuotiaiden Euroopan mestaruudessa nähdään tuima duelli Aetos Kronos vastaan Don Fanucci Zet. Omien sukupuoliensa koitoksissa Ruotsin mestaruuksiaan puolustavat Very Kronos ja Hevin Boko ovat tiukkojen tehtävien äärellä, sillä kummatkin on arvottu takariviin.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 17.00–21.15. Asiantuntijoina ovat Tommi Ala-Nikkola ja Iivari Ingves. Juontajana toimii Marinka Salminen. Haastattelut: Lauri Hyvönen

 

Suomen studio-osuus ja kylmäveriseminaari näkyvät suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 10. lokakuuta

 

Metsämäen kauden päätapaus jatkuu sunnuntaina. Päivän sokeripalat ovat Kasvattajakruunu-finaalit.

 

Hannu-Pekka Korven loistosesonki voi hyvinkin saada jatkoa 2-vuotiaiden tammojen loppukilvassa, kun tappioton Ava di Alessia lataa kasiradasta huolimatta suurena suosikkina taipaleelle.

 

Oriiden ja ruunien puolellakin on Korvella oivallinen menestyssauma La Can Francen kanssa. Suosikki on kuitenkin isä-Pekan voittamaton Corazon Combo.

 

5-vuotiaiden tammojen finaalissa on Juha Utalan Piece of Glory kuumin voittajakandidaatti.

 

Ohjelmassa ovat myös 4-vuotiaiden Kasvattajakruunun alkuerät. Tammataiston tykki on derbykakkonen Magical Princess. Oriiden ja ruunien ottelussa iskevät voiton perään derbyfinalistit Star Town Kemp, Mask Off, Yolo Savoy, Making Match ja Quite a Lover.

 

Torniossa ravataan sunnuntaina kello 12 alkaen maamme historian toiset lähiravit.

 

Turussa käydään Toto64-kilpailut kello 13 alkaen.

 

 

GS75-kierros kisataan Solvallassa, ja pelissä on yli 330 000 euron jackpot. Rivi ratkeaa The Owner's Trophyyn, missä takamatkalta tulevat tuulispäinä viimeksi loistanut Zarenne Fas ja tuoreimmassa kisassaan kompuroinut Campo Bahia. Paalulta pyrkii pakoon Nurmoksen Champ Lane.

 

GS75-kierroksen peliaika päättyy kello 16.

 

Huippunimi Ecurie D avaa Amerikassa ja Åke Svanstedtilta sunnuntaina The Red Milen radalla. Vastassa on suomalaisille tutun Pure Ivoryn jälkeläinen Forbidden Trade.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Next Direction ravilauantain vetonaulana - suomalaistoiveita Solängetissä

Viikonlopun ravit: Kotiradan Kinnunen ja Shackhills Twister panevat Kriteriumissa hanttiin Nurmoksen hirmuille – saako Siirin Valtsu revanssin V.G. Voitosta?

Viikonlopun ravit: Villinmiehen Tammakilvan voittajat ratkeavat Lappeessa - Solvallassa selvitellään parhaimpia kolmevuotiaita

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video