Uutiset

Kokelasohjastajien EM keskiviikkona Vermossa: Lukas L Svedlund ohjastaa ensi kertaa manner-Suomessa

”En ole Ahvenanmaata lukuun ottamatta koskaan ohjastanut Ruotsin rajojen ulkopuolella. Todella mielenkiintoinen kokemus.”
Suomen Hippos
Ruotsin EM-osallistujalla Lukas L Svedlundilla on takana 382 starttia ja niistä 30 voittoa.

Ruotsin osallistuja kokelasohjastajien EM-kisaan on Lukas L Svedlund. Tänä vuonna 23 vuotta täyttävä Svedlund on ikävuosiinsa nähden kokenut ohjastaja: takana on 382 starttia ja niistä 30 voittoa.

Svedlund on ehtinyt työskennellä useammalla nimivalmentajalla valmistuttuaan Wångenin ravikoulusta keväällä 2017.

Robert Berghillä olin jo koulun aikana joka kesä harjoittelussa. Valmistuttuani olin pätkän hänellä töissä”, kertoo Gävlen seudulta kotoisin oleva nuorimies.

Sen jälkeen kokemusta on kertynyt Nicklas Westerholmin, Jörgen Westholmin ja Olle Alsénin palveluksesta. Nykyinen työnantaja on Markus B Svedberg.

Isoveljet Billy ja Kevin Svedlund pyörittävät jo omia valmennustallejaan. Lukaksella on samansuuntaiset tavoitteet.

”Oma valmennustalli polttelee mielessä. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. En ole kuitenkaan vielä edes suorittanut A-lisenssin saamiseen vaadittavia kursseja."

Isoveljien tallit toimivat kotitilalla Gävlen lähistöllä. Lukas L on kuitenkin pohtinut aloittavansa mahdollisen valmentajauransa hieman etelämpänä.

”Olen tällä hetkellä Eskilstunan lähistöllä. Julmyra olisi minulle mieleinen paikka aloittaa valmentajana. Puitteet ovat kunnossa vuokranantajan puolesta. Jotta voisi aloittaa Julmyrassa valmentajana, pitää olla muutama satsaava omistaja taustalla”, hän tietää.

Svedlund valittiin edustamaan Ruotsia kokelasohjastajien EM-kilpailuun jo viime vuodelle. Ne perui korona. Niinpä hän pääsee vasta nyt kokeilemaan ohjastamista ulkomailla ensimmäistä kertaa.

”Vuosi 2019 oli tähän mennessä paras vuoteni ohjastajana 15 voitolla. Viime vuosi meni voittojen osalta heikommin.”

Keskiviikon EM-kilvan ennakkovalmistautumiseen Lukas L on käyttänyt videokirjastoa.

”Olen nähnyt monta suomalaista ravilähtöä viime päivien aikana. En ole itse asiassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta koskaan ohjastanut Ruotsin rajojen ulkopuolella. Todella mielenkiintoinen kokemus”, hän tuumii innostusta äänessään.

Ennakkoon arvioituna Svedlund toteaa ohjastettaviensa, Matias Salon Caviar Creationin ja Sirpa Tienhaaran Mister Lanen, esittäneen hyviä otteita viime starteissaan.

”Caviar Creation vaikuttaa tehneen parhaat juoksunsa keulasta. Nyt meille sattui takarivi. Se on pieni kysymysmerkki, totta kai."

Kilpaan hän lähtee melko optimistisena. Monesti kansainvälisissä ohjastajalähdöissä kilpa ei kulje etukäteiskäsikirjoituksen mukaisesti.

”Vaikea sanoa etukäteen, kuinka lähdöt tullaan ajamaan, kun on yksitoista toisilleen tuntematonta ohjastajaa mukana. Mutta se, että saan osallistua tällaiseen kisaan, on jo minulle kunnia-asia."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

”Voitto on huomioitu todella hyvin Ruotsin puolella" – Lukas L Svedlund kokelasohjastajien Euroopan Mestari

Juha Vidgrén vetämään hevostalouden vastuullisuutta ja elinvoimaa selvittävää työryhmää

Bergsåker satsaa uuteen talviseen suurkilpailuun - ”Meidän pitää uskoa omaan tuotteeseemme”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video