Uutiset

Viikonlopun ravit: Next Direction ravilauantain vetonaulana - suomalaistoiveita Solängetissä

Kotimaan kaviourilla ovat viikonlopun ohjelmassa esimerkiksi St. Legerin ja Satakunta-ajon karsinnat sekä vauhtirata Mikkelin Toto75-karkelot.
Terhi Piispa-Helisten
Next Direction palaa kunniansa kentälle Mikkeliin. Lentävä leppävirtalainen voitti heinäkuussa 2020 St Michel -ajon absoluuttisella SE-tuloksella 08,9.

Perjantai 15. lokakuuta

 

Perjantai-iltana ovat Porissa teemana Satakunta-ajon ja St. Legerin karsinnat. Molempia on ohjelmassa kaksi kappaletta, ja kaikissa niissä soivat selvät sävelet.

 

Satakunta-alkuerien johtotähtiä on ikäluokan valtikan itselleen kaapannut SE-ori ja kriteriumsankari V.G. Voitto sekä edellisen haastajaksi pudonnut pikkukunkku Siirin Valtsu. St. Legerin karsinnoissa hehkuvat puolestaan nelivuotistammatimantit An-Dorra ja Magical Princess. Näistä ensin mainittu tähtää St. Legerin ja Kasvattajakruunun jälkeen Ranskaan.

 

Ylivieskan illan kakkoskisojen seuratuin hevonen on Timo Nurmokselta Suomeen muuttanut ja Nousijadivisioonassa kisaava suvukas amerikkalainen Win B.Hill. Orin tason testaa tällä kaudella jo kymmenen kertaa napakymppiin osunut Cazador.

 

Toisen Nousijadivisioonan ennakkosuosikki on Miika Tenhuselta väkevästi avannut Immersive Workout. Pronssidivisioonassa kohtaa kauttaan aloitteleva Vernanto jo 11 kertaa tällä kaudella ykköseksi yltäneen Hissun Turbon sekä kovan kylmäverikvartetin Spik Loke – Torpa Pål – Haukeli Expressen – Björkeviking.

 

Porin Toto5-kisat kello 18 alkaen. Ylivieskan Toto4:t alkavat kello 18.15.

 

 

Toto64Xpress-kierros kisataan Skellefteåssa ja Rommessa. Illan isoimmat palkinnot ovat tarjolla kolmevuotislähdössä ja stayer-taistossa. Ensin mainitun suuri suosikki on Svante Båthin treenaama lahjakkuus Borups Victory. Jälkimmäisessä pistää papua peliin Joakim Elfvingin laittelema Mafioso Lynx.

 

Xpress Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 21.30.

 

TotoTalk -lähetys kello 18.00-22.45

 

 

Lauantai 16. lokakuuta

 

Toto75-sirkus siirtyy lauantaina Etelä-Savon maakuntakeskukseen Mikkeliin. Päivän kuumin nimi on maamme lämminveriaateliin lukeutuva sekä lyhyen että täyden matkan Suomen ennätysten haltija Next Direction. Suomen mestaruudessa epäonnistuneen leppävirtalaisen vireen laittavat testiin viime lauantaina juhlinut Le Gros Bill ja silloin kakkoseksi urheasti kamppaillut Tito.

 

Kovimmassa kylmäverikoitoksessa lähtevät kahdelta pakilta jahtiin isokenkäiset Vixeli, Ellin Sisu ja Pyörylän Paroni. Paalulta pyrkii pakoon Issakan Valo, ja kahdestakympistä karauttaa matkaan Pauhis.

 

Mikkelin Toto75-ravit käyntiin kello 13.

 

 

Ruotsin viikon 75-ratkaisut mitellään Merenkurkun Korkearannikkoon kuuluvan Örnsköldsvikin kupeessa sijaitsevalla Solängetin raviradalla.

 

Jonna Irrin silmäterä Majestic Man testaa Kultadivisioonassa rahkeitaan Timo Nurmoksen Seismic Wavea ja Åby Stora Prisin ME-tuloksella voittanutta Milligan's Schoolia vastaan.

 

Mika Haapakangas heittää päivän lähtöihin iskukykyisen nelikon Tattoo Avenger - Gogobet Sisu – Special Topmodel – Jason Web. Janita Luttusen ässät ovat puolestaan Justin Web ja B.Sacamano.

 

75-rivin avauksessa nähdään tuima kylmäveritaistelu, kun viivalla ovat Månlykke A.M., Tangen Haap sekä 5-vuotias hurjapää Tekno Jerven.

 

Solängetin 75:ssä on tarjolla mojova liki 1,9 miljoonan euron jackpot.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi, Marko Lähteenmäki ja Janne Korpi. Juontajana toimii Jari Haanniemi. Haastattelut: Jere Törmänen

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 17. lokakuuta

 

Pyhäpäivän kilvanajot käydään Teivossa. Sunnuntain raviralli alkaa jo kello 11, kun ennen totolähtöjä lasketaan viisi ponilähtöä.

 

Veijo Heiskanen esittelee kyvykkyydeltä vaikuttavan BWT Highway Starin kaksivuotislähdössä. Toto5-kohteiden avainhevosia ovat vahva vääntäjä Fazimo, kovavireinen Erkkaus, Suomessa toista kertaa kisaava Faith in Cash, Heiskanen-Halme -kaksikon Don Pedro ja Lexus Dreamin pikkuveli Trixton Jr.

 

Teivossa ravataan Toto5-kilpailut kello 13 alkaen.

 

 

GS75-kierros mitellään Hagmyrenissä. Päivän päälähtö on monté-sarjan finaali. Lajin huippu Emilia Leo luotsaa treenattavansa Zlatan Knickin suosikkina matkaan.

 

GS75-kierroksen peliaika päättyy kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Jos Verbeeck mielii napapiirin sankariksi – Bergsåkerissa hervoton jackpot

Viikonlopun ravit: Shackhills Twister ja Dusktodawn Boogie loistavat kirkkaasti lakeuksilla – Solvallassa huippu-urheilua perjantaina ja lauantaina

Viikonlopun ravit: Taistelevat tammat An-Dorra ja Magical Princess Killerillä – sunnuntain ravijännärissä kohtaavat titaanit Face Time Bourbon ja Zacon Gio

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video