Uutiset

Viikonlopun ravit: Porissa suurten kaksintaistojen ilta – Suomen ennätyksetkin vaarassa

Lokakuu lähenee loppuaan, mutta vauhti kaviourilla sen kuin kiihtyy. Viikonvaihteen tähtihetket tarjoaa Pori, missä lauantai-ilta huipentuu Satakunta-ajon finaaliin ja St. Legeriin.
Terhi Piispa-Helisten
Uransa 15:stä kisastaan 13 nimiinsä vienyt huippukyvykäs Siirin Valtsu on pudonnut kivenkovassa ikäluokassaan haastajan osaan, kun V.G. Voitto on jyrännyt oriin edelle niin Oulu Expressissä kuin Kriteriumissa. Saako Siirin Valtsu Porin Satakunta-ajossa revanssin?

Perjantai 22. lokakuuta

 

Metsämäen maestrot Harri ja Olli Koivunen saattavat putsata kotiratansa palkintopöydän liinoineen perjantaina. Heillä on startissa kahdeksan hevosta, ja kaikki näistä luetaan lähtönsä avainnimiin. Koivusen armadan lippulaiva on Minecraft.

 

Loistavan luotettavasti esiintynyt Juha ja Harri Jalosen Villi Viekkaus jatkaa kauttaan Turun Ravinaisten Junttilähdössä.

 

Perjantain kakkoset kilvoitellaan Killerillä. Ilta päättyy peräti 4 000 euron ensipalkinnolla ajettavaan Keski-Suomi Cup -finaaliin. Elämänsä kuntoon äitynyt Hannu Albrechtin Larkko on kiinni voittopotissa.

 

Toto4-pankki paahtaa Jani Ruotsalaisen laittelema Rallston, joka hakee jo kauden yhdeksättä ykkössijaansa.

 

Turun Toto5-kisat kello 18 alkaen. Jyväskylän Toto4:t alkavat kello 18.15.

 

 

Toto64Xpress-kierros kisataan akselilla Kalmar-Bollnäs. Suurin mielenkiinto kohdistuu jälkimmäiselle paikkakunnalle. Nelivuotislähdön 100 000 kruunun ykkösessä on kasiradasta huolimatta tiukasti kiinni Perpetuate. Victory Bonsain kovavireisen pikkuveljen treenari on Reijo Liljendahl.

 

Kolmevuotiskamppailussa jahtaa vastaavaa palkintoa Djusen veljesten uransa mainiosti avannut Wings Level.

 

Toto64-päätöksessä seurataan Pekka Korven treenaaman ja Jorma Kontion ohjastaman lahjakkuuden Strong Caviarin Ruotsin debyyttiä.

 

Xpress Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 21.30.

 

TotoTalk -lähetys kello 18.00-22.45

 

 

Lauantai 23. lokakuuta

 

Lauantaina katseet kääntyvät Porin kello 17 starttaaviin Toto75-kisoihin. Illan kohokohdat ovat St. Legerin ja Satakunta-ajon finaalit. Niissä on odotettavissa kanuunaluokan uusintamatsit toisilleen tuttujen taisteluparien An-Dorra - Magical Princess ja V.G. Voitto - Siirin Valtsu kesken.

 

Myös Suomen ennätykset ovat vaarassa kyseisten tähtien käsittelyssä. 4-vuotiaiden tammojen keskipitkän matkan voltin SE kirjataan numeroin 15,3 (Club Nord Elit & Betty Roof), ja 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien täyden matkan tasoitusajon 25,2 (Landen Paukku).

 

Ilta päättyy mahtavaan matsiin, kun yhteen iskevät kohti huippua kipuavat Amazing Warrior, Deangelo, My Sweden, Joseph Boko, Lake's Action ja Mark More.

 

Porin Toto75-ravit käyntiin kello 17.

 

 

Ruotsin tämän viikon 75-ratkaisut tulevat Örebrosta. Viimeksi kultadivisioonassa kunniakkaasti esiintynyt Jonna Irrin ja Taneli Säteen tallin ykkösnyrkki Majestic Man starttaa nyt sarjaporrasta alempana. Rivin päätöskohteessa on Katja Melkon saksalaiskanuuna Vice Versa Diamant synkällä paikalla takalinjaston ulommaisena.

 

Kultadivisioonassa mittelevät taskuraketti Click Bait, viimeksi voittojen tielle palannut keväinen Harper Hanover-ykkönen Wild Love ja takarivistä taipaleelle hakeutuva Milliondollarrhyme.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 17.00–21.20. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi, Jari Haanniemi ja Tapio Hoikka. Juontajana toimii Jere Törmänen. Haastattelut: Lauri Hyvönen

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 24. lokakuuta

 

Pyhäpäivän kilvanajot maassamme järjestää Joensuu. Päivän viidennessä lähdössä seurataan Jere Taulion tallin tanskalaisvahvistuksen Epicin avausta uudessa kotimaassaan. Erkki I. Pesosen muistoajossa hehkuu huippulupaava 4-vuotias Satasen Onni.

 

T5-peli päättyy maakunnan mestaruusajoihin. Lämminveristen mittelössä koettaa paalupaikaltaan pakoon Boulder Artemis. Jahtiin lähtee taistelijatamma Jasmine Zon. Suomenhevosten mestaruudessa on kuninkuuskisakävijä Uljas Suomalainen muille paha pidäteltävä.

 

Joensuussa ravataan Toto5-kilpailut kello 13 alkaen.

 

 

GS75-rivi ratkeaa Solvallan loistavan Breeders' Crown -välieräiltapäivän yhteydessä. Suomalaisittain kiinnostavimmat nimet ovat heti päivän avauslähdössä finaalilippua hakeva Lara Boko, Islay Mist Sisu ja ravien viimeisessä taistossa otteleva Sahara Jaeburn.

 

Breeders' Crownin semifinaaleista on tulossa lisää juttua MT Ravinettiin ennen sunnuntaita.

 

GS75-kierroksen peliaika päättyy kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Kissa ja hiiri -hippaa Kouvolan päälähdössä – Kari Alapekkala kolkuttelee tuhannen voiton kerhon ovella

Viikonlopun ravit: Celsius Evo ja Credit to Love käyvät Jokimaalla kavionvääntöön – Dusktodawn Boogie taistelee Vincennesissä

Viikonlopun ravit: Pauhis ja Teivainen koettavat jatkaa kultaketjuaan – Majestic Man ja Astrum vuodenvaihteen suuret sinivalkotoivot

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle