Uutiset

"Suomalaisesta" hambovoittajasta Captain Coreysta tulee legendaarisen Hanoverin siitosori

Pari päivää sitten ratkesi tämän kauden The Hambletonianin sankarin Captain Coreyn jatko: ori siirtyy jalkavamman ja myös Amerikan markkinoiden rakenteen vuoksi siitosoriiksi. Nyt selvisi myös, missä ori astuu. Se on ensi kaudella legendaarisen Hanover Shoe Farmin ori, ja tämä tarkoittanee myös, että siittola on oriin uusi iso omistaja.
Adam Ström/StallTz
Captain Corey vain jaksoi ja jaksoi 96. The Hambletonianin finaalin keulapaikalla karikoista ja raastavatsa temposta välittämättä. Rattailla istui osaomistaja "Kung-Åke" Svanstedt.

Hanover Shoe Farm ilmoittaa tuoreessa facebook-päivityksessään, että The Hambletonianin ja monen muun ison kisan voittaja, Googoo Gaagaan poika Captain Corey, liittyy siittolan oriketjuun. Hanover Shoe Pennsylvaniassa on ehkä legendaarisin toiminnassa oleva kärryhevossittola Pohjois-Amerikassa. Captain Corey syndikoidaan ja sen ensi vuoden varsamaksuksi kerrotaan 8500 dollaria. Ori voitti 10 uransa 14:stä startista.

Ruotsalaisten ja suomalaisten osaomistajien (Suomesta ravivalmentaja Petri Salmela ja torniolaisyrittäjä Kenneth Liljamaa) Captain Corey eteni tänä vuonna kohti hamboa ja sen jälkeenkin voitosta voittoon. Ennen suunniteltua Kentucky Futurity -starttia ja tavallaan ennätyskoetta (The Red Mile on maailman nopeimpia ellei nopein kavioura) uutisoitiin kuitenkin oriin kavioluusta löytyneestä hiusmurtumasta. Tällä viikolla paljastui, että jalassa on toinenkin murtumalinja, joten tauosta olisi tullut odotettua pitempi ja jatkon kilpahevosena ylle tuli lisäepävarmuutta.

Ratkaisevaa jatkosuunnitelmiin oli myös, että Amerikan systeemissä ikäluokkien parhaat yksinkertaisesti siirtyvät nuorina siitokseen. Kilpauran jatko laskee niiden arvoa siitoksessa, vaikka ne tekisivät kilparadalla mitä. Saman valmentajan Åke Svanstedtin ME-hevonen Six Pack (Muscle Mass) esimerkiksi jatkoi nelivuotiaana kilpailemista, voitti melkein kaikki starttinsa ja meni kaksi ME-tulosta tuolla kaudella. Silti oriin arvon siitosoriina arvioitiin romahtaneen vuodessa.

Ensimmäisen vamman löydyttyä osa omistajajoukkueesta oli silti vielä niukasti kilpailu-uran jatkon kannalla, mutta jalan toinen vamma ratkaisi asian. Nyt asiasta on sovittu Hanover Shoe Farmin kanssa, ja alan kuuluisin toimija huolehtii syndikoimisesta eli astutusuoikeuksien myynnistä. Tätä  syndikoimista voisi kutsua vaikkapa siitosoriin osakeanniksi. Nykyisille tai entisille omistajille systeemi on hyvä liiketoimi, ja todennäköisesti oriin Lexingtonista 2019 ostanut tiimi jättää myös itselleen astutusoikeuksia. Lexingtonselected-huutokaupassa vuoden vanhana Captain Corey maksoi 150000 dollaria, ja suomalaisosakkaat olivat vahvasti paikalla valitsemassa huutokauppaostosta.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korvenheimon hevoset jäivät pois Solvallasta henkilökunnan sairastumisen vuoksi

Tommi Mäenpää uusi nimi kotimaiseen valmentajakaartiin - aloittaa mielenkiintoisella Jojo Keeperillä keskiviikkona

Suomalaiset hyvin esillä Ruotsin valmentaja- ja ohjastajatilastoissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video