Uutiset

Välähdyksen radoille paluu siirtynee keväämmälle: "Vaikka vuodenvaihteessa mittariin kääntyy 13 ikävuotta, pitäisi Välähdyksellä olla kuitenkin paljon annettavaa kilparadoilla"

Keliolosuhteet askarruttavat Ville Korjusta.
Terhi Piispa-Helisten
Ville Korjus taitaa odotella kesäisempiä kelejä, ennen kuin Välähdys nähdään taas kilparadoilla.

Ville Korjus kertoi aiemmin MT Ravinetille kaavailevansa tauolta paluustarttia Välähdykselle (i. Viesker) lokakuun lopulle. Marraskuun lähestyessä puolta väliä ei puolta uransa 102 startista voittanutta oria ole lähtölistoilla nähty.

"Ori tuntui ihan hyvälle silloin harjoitusraveissa. Pitkään mietin ilmoittamista Lappeenrantaan lokakuun lopulle. En kuitenkaan halunnut vielä startata”, kertoo Ville Korjus Välähdyksen tilanteesta.

Välähdys loukkasi hankositeensä lopputalvesta. Terveen paperit ori sai jo kesän lopulla.

”Kunnon puolesta voisimme startata. Orihan on ollut periaatteessa koko tauon ajan kevyessä liikkeessä. Minua askarruttaa kuitenkin keliolosuhteet, kun ollaan jo marraskuulla."

Onkin hyvin todennäköistä, ettei raviyleisö näe Välähdystä kuin vasta keväällä kilpailuissa.

"Jälkiviisas on aina helppo olla. Ehkä olisi pitänyt jättää viime talven startit välistä Välähdyksen kanssa. Taitaa olla, ettei Välähdyksen juoksutyyli sovi talvisille radoille. Sen jalat joutuvat turhan koville”, analysoi Korjus.

Välähdys on kilpaillut viimeksi kuluvan vuoden tammikuun lopulla. Niinpä ensi kevääseen ulottuva tauko tietää kilpailuoikeuden hakemista koelähdön kautta.

"Ei sillä ole väliä joutuuko ajamaan koelähdön. Oriilla on kuitenkin vähän startteja ikäisekseen. Vaikka vuodenvaihteessa mittariin kääntyy 13 ikävuotta, pitäisi Välähdyksellä olla kuitenkin paljon annettavaa kilparadoilla. Mikäli se vain säilyy terveenä."

Viimeiset kaksi kautta Välähdys on palvellut tammoja kotoaan käsin. Ensi vuoden sijoituspaikasta Ville Korjus ei ole tehnyt päätöstä.

"Jos pääsemme suunnitellusti ajamaan kilpaa, on siitospuolen hoitaminen kilpailemisen ohessa helpompaa kotoa käsin. Mennään kuitenkin päivä kerrallaan. Sen olen oppinut, ettei kannata tehdä liian pitkälle meneviä suunnitelmia ravihommissa."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

”Vanha Välähdys ei ole hävinnyt mihinkään” - Paluu lähestyy: Pohjoismaiden mestari virtavana harjoitusraveissa

Välähdys voi hyvin mutta kuninkuuskisa jää väliin - ”Onhan se tavallaan raivostuttavaa, että ollaan noista matseista sivussa”

Välähdys hyvällä mallilla: "Härmän juhannusmaili on mielessä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle