Uutiset

Juhani Heikkinen vaihtoi aikamiehen iässä valjakkokoirilla kilpailemisen ravihevosiin – virkeä 81-vuotias tavataan sunnuntaina MT Hevoset -ohjelmassa

Jakso ilmestyy sunnuntaina kello 11.
Jukka Heiskala
Juhani Heikkinen (vas.) kertoo kokemuksiaan sunnuntaina kello 11 ilmestyvässä MT Hevoset -ohjelman jaksossa haastattelija Juha Jokiselle.

Juhani Heikkinen palasi kuudenkympin tienoilla nuoruudesta tuttujen hevosten pariin. Hän hankki ravilähtöjen ajamiseen tarvittavan ajoluvan vuonna 1999 muutamaa kuukautta ennen kuin täytti 60 vuotta. Siihen aikaan se oli kortin saamisen yläikäraja. Sen jälkeen ajettuja lähtöjä on kertynyt hieman reilut 800.

"Loppukokeen otti vastaan J-P Kauhanen. Kauhanen sanoi, kun viime syksynä juteltiin, että hän ajatteli silloin, että miten tuo vanha ukkokin tänne tulee. Että ei se aja kilpaa kuitenkaan. Ja sanoi nyt, että sinä olet tainnut niistä kurssilaisista eniten ajaa", nyt 81-vuotias Heikkinen muistelee hymynkare suupielissä.

Juhani Heikkisellä on vankka kokemus myös valjakkokoirien kanssa kilpailemisesta. Heikkinen muistelee 1970-luvulta 2000-luvun alkuun kestänyttä valjakkoharrastustaan. Suomen mestaruuksia on neljättä kymmentä ja Euroopan mestaruuksia pari. Maailmanmestaruus jäi parin sekunnin päähän.

"Parhaimmillaan pihassa oli kuutisenkymmentä koiraa. Kun sitten lopetin harrastamisen, niin kahteen päivään myin 59 koiraa, ja yksi jäi tähän minulle."

Heikkisellä on kokemusta sekä koirien että hevosten treenaamisesta.

"Kyllä se aika paljon yhteen käypi, paljon on samaa", hän vertaa.

MT Hevoset - ja Talkkari-lähetykset ovat maksullista sisältöä. Niitä katsomaan pääsevät MT Hevoset -palvelun hankkineet. Myös he, joilla on ennestään painetun MT:n kesto- tai digitilaus, pääsevät luonnollisesti katsomaan ohjelman ja lukemaan hevosuutisia verkosta rajattomasti.

Ohje MT Hevoset -paketin hankintaan (tilauksen mitta 1–12 kuukautta, 12 kk tilaukseen saa kaupanpäälle Ravinetin vuosikuvaston)

Ohje digitunnuksen käyttöön ottoon heille, joilla jo on MT:n tilaus.

MT:n asiakaspalvelu auttaa verkkopalvelun tunnusten kanssa arkisin kello 8–21, jos niiden luonti ei onnistu.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Hevoset -ohjelma ilmestyy jatkossa joka toinen sunnuntai – helmikuusta alkaen sen rinnalle tulee toinen ohjelma

"On mahtava tunne, kun höyry nousee etummaisesta, kun mennään kuin possujunassa" – kertoo Juha Pylkkänen MT Hevosten jaksossa

MT Hevosten sunnuntain jaksossa käydään Juha Pylkkäsen luona

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle