Uutiset

Viikonlopun ravit: Taistelevat tammat An-Dorra ja Magical Princess Killerillä – sunnuntain ravijännärissä kohtaavat titaanit Face Time Bourbon ja Zacon Gio

Viikonloppuna painellaan täyttä ravia niin kotimaassa kuin Ruotsissa, Tanskassa ja Ranskassa. Luvassa on vauhtia ja tiukkoja taistoja, joten ei muuta kuin jämäkkä ote käsinojista ja menoksi!
Terhi Piispa-Helisten
Kipinät sinkoilevat jälleen lauantaina, kun nelivuotiaiden suurimman mittelön Derbyn nimiinsä vienyt Magical Princess kohtaa tuiki tutun kilpasiskonsa An-Dorran Killerillä Kasvattajakruunun finaalissa.

Perjantai 19. marraskuuta

 

Turun perjantai-illan kärkeen nähdään kiinnostavia 4-vuotiaita suomenhevosia. Avauslähdössä astelevat Metsämäen estradille varsavirtuoosi Mika Mäkelän suvukas kaksikko Tinderella – Vennelmon Helmi. Kolmantena lähtönä ravattavassa Tammasarjassa ampaisee valmentajansa Timo Korvenheimon ohjastamana takaa-ajoon ikäluokan kirkas ykköstamma Sarikan. Paalulta ponnistaa pakoon tappioton Kukkarosuon Oona.

 

Turun ykkössarjassa on T.Rexillä haussa kauden 10. ja koko uran 57. ykkössija. Aikeen pyrkivät estämään kuntoutuva kiritykki North Lexus ja tuore Käpylä Grand Prix-sankari Hazelhen Hermes.

 

Suomenhevosten yläsarjassa iskee kauden yhdennentoista voittonsa perään Vonkari. Oria ohjastaa Jukka Torvinen, kun vakiokuski, eilen 30 vuotta täyttänyt Santtu Raitala operoi samana iltana Oulussa.

 

Äimärautiolla vietetään Naisten iltaa. Myös Oulussa nähdään nelivuotislupaus, kun uransa esimerkillisesti avannut Steffe esiintyy Nuorten Sarjassa.

 

Mimmien Maililla mittelevät voitosta menestysvalmentaja Sanna Loukusan Kivarin Quickstep ja Janita Luttusen epävarma mutta pääsevä Kasper D.Boko.

 

Perinteisessä voimainkoitoksessa Muhos-ajossa koettelevat kanttiaan jo kymmenen kertaa tällä kaudella ykköseksi yltänyt Pärttyl ja paalulta karkumatkalle koettava Profiili.

 

Toto4-pankkina kantaa maanantaina traagisesti menehtyneen omistajansa Tapio Siekkisen soihtua Asterisque.

 

Turun Toto5-kisat kello 18 alkaen. Oulussa ravataan kello 18.15 alkaen.

 

 

145 740 euron jackpotin siivittämä Toto64Xpress-kierros kisataan akselilla Jägersro – Romme. Kolmevuotissarjan finaalissa näyttää muille kaapin paikan Ruotsin Kriterium-karsinnan voittanut Ninepoints Lasse.

 

Xpress Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 21.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-22.45

 

 

Lauantai 20. marraskuuta

 

Lauantaina on edessä Killerin Toto75-päivä. Huippuhetkiä ovat 4-vuotiaiden Kasvattajakruunu-finaalit sekä suomenhevosten Tammaderby ja Junnustartti-loppukisa.

 

Oriiden ja ruunien Kasvattajakruunussa muodostavat suosikkiakselin Mask Off – Quite a Lover – Consalvo. Tammojen puolella seurataan, miten An-Dorra on palautunut viime lauantain Käpylä GP:n kangistumisestaan. Vastassa on tuttu ja tuima kilpasisko Magical Princess.

 

Nelivuotiaiden ikäluokkakisat ovat viimeistä vetoa vaille valmiit. Rahapörssin kärki on An-Dorra 431 750 euron ansiollaan. Kakkosena on toinen tamma Magical Princess 392 893 euron tuloillaan. Paras ori tahi ruuna on kolmantena tienestitilastosta löytyvä Consalvo, 191 189 euroa.

 

Kuningatar Suven Sametti näyttänee Tammaderbyssä muille kaapin paikan viimevuotiseen tapaan. Päivän käynnistävässä Junnustartti-finaalissa loistaa tappioton Lipassi.

 

Killerillä ratkeavat myös Juniorikypärät- ja Salamakypärät-kilpasarjat. Ensin mainitussa on piikkipaikalla Sara Hautamäki, jälkimmäisessä Jere Hurme. Pistetilanteet näet täältä ja täältä.

 

Jyväskylän Toto75-ravit käyntiin kello 13.

 

 

Ruotsin 75-ratkaisut tulevat Jägersrosta. Suomalaisittain odotettavissa on haikean jännittävä ilta, kun Svensk Uppfödningslöpningenissä iskee suosikkina matkaan valovoimainen SE-varsa Tetrick Wania. Ori myytiin viime viikon lopulla Saksaan, mutta Tetrick Wanian ohjissa nähdään sen kauden päätöskisassakin Riina Rekilä.

 

Tetrick Wania viettää talven Rekilän luona Mahnalanselän rannalla Hämeenkyrössä, mutta superkyky kilpailee ensi kaudella todennäköisesti saksalaiskomennossa. Näin kyseessä on mitä luultavammin Rekilän ja Tetrick Wanian viimeinen yhteinen kisa.

 

Svensk Uppfödningslöpningenissä puolustaa sinivalkovärejä kärkivarsojen varjossa luotettavasti kulkenut Beat It.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Martti Ala-Seppälä, Iivari Ingves ja Tappi Hoikka. Juontajana toimii Jere Törmänen. Haastattelut: Nelly Korpikoski ja Lauri Hyvönen

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 21. marraskuuta

 

Sunnuntain kilvanajot tarjoilee Kaustinen. Päivän Toto5-kohteissa käydään Ravinaisten ohjastajaottelun ensimmäinen osa. Ratkaisevat osakisat kahinoidaan Seinäjoella 5. joulukuuta.

 

Tammasarjassa pyrkii takaisin voittojen tielle Kopran Uute, jonka kultaketju katkesi viimeksi Pohjois-Savon hevosjalostusliiton kasvattaja-ajossa. Toto5-pelin ankkurina toimii uransa kahdella vakuuttavalla voitolla liikkeelle laittanut Mauri Jaaran He Is Viktor.

 

Kaustisella Toto5-ravit kello 15 alkaen.

 

 

Sunnuntain GrandSlam Toto75-kierros tulee Pohjoismaiden vanhimmalta raviradalta, Kööpenhaminan Charlottenlundista. Päivän päätähti on ”Tanskan Pekka KorvenSteen Juulin laittelema 5-vuotiaiden Euroopan mestari Extreme.

 

GS75-kierroksen peliaika päättyy kello 16.

 

Pyhäpäivän sokeripala on Vincennesissä ravattava Prix de Bretagne. 2700 metrin matsissa kohtaavat titaanit Face Time Bourbon ja Zacon Gio, joka avaa Talvimeetingin mestarin Jean-Michel Baziren väreistä. Lisää tietoa ja ennakkoanalyysia Prix de Bretagnesta löydät täältä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Shackhills Twister ja Dusktodawn Boogie loistavat kirkkaasti lakeuksilla – Solvallassa huippu-urheilua perjantaina ja lauantaina

Viikonlopun ravit: Unique Creation koettaa karkuun An-Dorralta Käpylä Grand Prix'ssä – V.G. Voitto ja Siirin Valtsu kaksintaistossa Kuopiossa

Viikonlopun ravit: Jokimaalla tähtiloistetta – Lara Boko jahtaa jälleen muhkeaa kruunupottia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video