Uutiset

Roni Paldanille mielenkiintoisia starttihevosia Suomesta – aikeet Ruotsin-tukikohdan myynnistä eivät huoleta

"Talvellakin Ruotsissa on tarjolla hyvät palkinnot, joten yritetään ajaa kilpaa mahdollisimman paljon tallin muillakin starttihevosilla."
Ville Toivonen
Roni Paldanilla on Ruotsissa 25 hevosen talli lähellä Arlandaa Söderbyssä.

Söderbyn valmennuskeskuksessa hevosia valmentava Roni Paldan on ollut tietoinen jonkin aikaa tilan nykyisen omistajan Sisyfos Gruppin myyntihaluista. Hän suhtautuu rauhallisesti mahdollisiin muutoksiin.

"Toimintamme jatkuu tällä hetkellä normaalisti. Jos paikka saadaan myytyä, käymme keskustelut uuden omistajan kanssa jatkosta”, toteaa yhtä Söderbyn valmennustalleista vuokraava Roni Paldan.

Suomen ja Ruotsin väliä matkaavalle Paldanille Söderbyn sijainti Arlandan lähistöllä on ollut luonnollisesti todellinen etu.

"Söderbyn sijainti parinkymmenen minuutin päässä Arlandasta on helpottanut minun arkeani. Minulla on osaava henkilökunta täällä, mutta haluan olla mahdollisimman paljon itsekin paikan päällä. Jos joudumme muuttamaan mahdollisen kaupan jälkeen, ei yhtä hyvällä sijainnilla olevaa paikka ole helppo löytää. Olen sattuneesta syystä viime aikoina katsastanut varmuuden vuoksi tarjolla olevia vapaita valmennuspaikkoja."

Tiistaiaamuna Ruotsiin matkalla olleella Paldanilla on mielenkiintoinen hevonen startissa keskiviikon V86-kierroksen päättävässä Diamantsto-karsinnassa Solvallassa. 110 000 kruunun ykkösellä palkittavan lähdön voittoa tavoittelee Paldanin tallista debytoiva Fluke. Viisivuotias tamma voitti viime viikolla Rommessa Dimitri Hedmanin valmennuksesta käsin.

"Se tuli tähän meille ennen viime starttia. Keskiviikon tehtävä vaikuttaa mielenkiintoiselle, meillä on 20 metrin takamatkalla kolmosrata. Paalu on kuitenkin pieni, ja luulisi , että hevonen saa hyvän juoksupaikan, jos alussa ajetaan etenpäin. Jatketaan ihan samoilla varusteilla kuin Rommessa."

Paldan on saanut viime aikoina muutaman muunkin mielenkiintoisen starttihevosen valmennukseensa Fluken lisäksi.

"Suomesta ovat Fluken lisäksi tulleet Bansky ja Solar Wind, joka muuten starttaa torstaina Örebrossa. Per Nordströmiltä tuli kolmevuotias Ida Sisu, jonka omistaa Garde Hästar AB. Mielenkiintoisia hevosia, joista ainakin Suomessa tulleilla on tarkoitus yrittää startata talven aikana”, kertoo 25 hevosen tallia Söderbyssä pitävä Paldan.

Ruotsissa 1. joulukuuta voimaan astuvaa kenkäpakkoa Roni Paldan odottaa mielenkiinnolla.

"Ainakin aikaisempina vuosina vauhdit ovat muuttuneet vähän maltillisemmiksi kenkien myötä. Talvellakin Ruotsissa on tarjolla hyvät palkinnot, joten yritetään ajaa kilpaa mahdollisimman paljon tallin muillakin starttihevosilla."

Starttihevosten lisäksi Paldan on tyytyväinen varsojen määrään tallissaan.

"Kun viimeiset varsat saapuvat tähän, on minulla yhteensä yhdeksän 2020 syntynyttä varsaa työn alla."

Lue myös:

Suomalaisille tuttua "Sisun" Söderbyn tilaa yritetään myydä kolmessa eri osassa

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisille tuttua "Sisun" Söderbyn tilaa yritetään myydä kolmessa eri osassa

Roni Paldanilla kiinnostava yhteistyöhevonen Gocciadoron kanssa – "tammalla on mahdoton vaihdelaatikko ja moottori"

Islay Mist Sisun supermenestys on saanut Erno Gardemeisterin satsaamaan: kasvattaa Ruotsiin "Pirkka-Sisuja"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video