Uutiset

Viikonlopun ravit: Shackhills Twister ja Dusktodawn Boogie loistavat kirkkaasti lakeuksilla – Solvallassa huippu-urheilua perjantaina ja lauantaina

Seinäjoki ja Solvalla ovat viikonloppuna tapahtumien polttopisteessä. Molemmissa vietetään finaalien sävyttämää lauantaita. Solvallassa ravataan iso kisa jo perjantaina.
Elina Paavola
Suomen raviurheilun norjalaisvahvistus Kenneth Danielsen pääsi tuulettamaan elokuussa Dusktodawn Boogien Tammakriteriumin voittoa. Lauantaina kaksikon tähtäimessä on 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun täysosuma. Tulitukea antaa seurakaveri Speedy Norwegian.

Perjantai 26. marraskuuta

 

Lahden pikkujouluravien Toto5-peli starttaa mielenkiintoisella lämminverimittelöllä. Yhteen iskevät Suomessa debytoiva ja Markku Niemiseltä avaava ranskalainen Great Father, Käpylä Grand Prix'ssä laukkojen lomassa hurjasti kulkenut Celsius Evo sekä vauhdikkaat tammat Poetry in Motion ja No Limit Royalty.

 

Raakaa ranskalaista voimaa nähdään myös seuraavassa koitoksessa, kun juonen ja ravirytmin päästä kiinni saanut Hertus hakee Jokimaa-hattutemppua.

 

Talvikelien spesialisti Tuuskanen pyrkii kiertämään suomenhevosten kovimmassa voltissa kaikki pienemmällä numerolla matkaan ampaisevat.

 

Kuopiossa kisataan perinteiset Akkain ajot. Illan avauslähdössä mielenkiinto kiinnittyy kriteriumvoittaja Cordiitan varsaan Carmenellaan. Kyseessä on menestysnimien Carmelan, Tuurin Toivon ja Coren pikkusisko. Pari lähtöä myöhemmin on tulessa toinen lahjakas nelivuotias, uransa voitokkaasti käynnistänyt Ohiheittäjä.

 

Akkain ajoissa kantavat suosikin paineita Jenni Porokan ohjastama Pilssin Taika ja Saara Eerolan ajama Austin.

 

Toto4-päätöksessä päättää pitkän hiljaiselonsa aikansa derbykolmonen Obrigado.

 

Lahden Toto5-kisat kello 18 alkaen. Kuopiossa ravataan kello 18.15 alkaen.

 

 

Solvallan ja Rommen Toto64-kierros päättyy korkealta ja kovaa. Viimeinen kohde on 4-vuotiaiden iso kisa Solvalla Grand Prix. Ykkösradalta matkaan ponnistava Önas Prince jahtaa 300 000 kruunun ensipalkintoa suursuosikkina. Per Nordströmin menestystallin lippulaivan sesonki on ollut suurenmoinen. 13 kertaa tällä kaudella kilpaillut ori oli Ruotsin Derbyssä Calgary Gamesin kannoilla toinen, kaikki muut starttinsa Önas Prince on voittanut.

 

Solvalla GP viettää 60-vuotisjuhliaan. Kisan suomalaissankareihin lukeutuvat Workout Wonder (2016) ja BWT Magic (2000). Toissavuotinen voittaja Im Your Captain hankittiin hiljattain Suomeen.

 

Xpress Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 21.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-22.45

 

 

Lauantai 27. marraskuuta

 

Lauantaina jaetaan suuria seteleitä Seinäjoen finaalipäivässä. Ohjelmassa ovat kolmevuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunun loppukisat, nelivuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku ja Nordic divisioonafinaalit.

 

Kasvattajakruunuissa kantavat suosikin paineita välierissään häikäisseet Shackhills Twister ja Dusktodawn Boogie.

 

Varsakunkussa vääntävät ikäluokan kirkkaat helmet V.G. Voitto ja Siirin Valtsu.

 

Haastajadivarifinaalissa iskee kohti keulapaikkaa Vilivillis. Rivin päätöksessä tykittävät avoimen luokan lämminveriset. Sahara Peyote on ollut erinomainen Suomen kisoissaan. Hotshot Luca ei ole ollut tuoreimmissa kisoissaan skarpeimmillaan, mutta lähtöpaikka on hunajainen. Jos kärki kahaa, iskee Willow Pride.

 

Seinäjoen Toto75-ravit käyntiin kello 13.

 

 

Solvallasta on tiedossa tuutin täydeltä huippuraviurheilua, kun edessä ovat 75-finaalit.

 

Sinivalkotoivoihin kuuluvat Kainuun tammakanuunat Kitzune G.G. ja B.G.Frida.

 

Majestic Man on joutunut Hopeadivisioonafinaalissa aidan varteen, ja edessä on hikinen iltapuhde. Jorma Kontion ja Katja Melkon väkivahva suojatti La Verite lähtee taipaleelle takarivistä, ja Janita Luttusen B.Sacamano syöksyy matkaan samassa Klass II-finaalissa seiskaspoorilta.

 

Kierroksen lukko on loistava 5-vuotias Admiral As, jonka valmentaja Reijo Liljendahlin elämässä puhaltavat uudet tuulet.

 

Yli 1,8 miljoonan euron jackpotin myötä 75-pelin voitonmahdollisuus paisuu jopa 4,4 miljoonaa euroon.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Tommi Kela, Marko Lähteenmäki ja Jari Haanniemi. Juontajana toimii Sara Perttunen. Haastattelut: Juha Jokinen ja Lauri Hyvönen

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 28. marraskuuta

 

Sunnuntain kilvanajot tarjoilee Pori. Jo ennen Toto5-kohteita nähdään tositoimissa kyvykäs 4-vuotias Kukkarosuon Oona ja Sampo Kujalan voittopolulle takaisin tiukasti tähtäävä Helkan Toivo.

 

Toto5-avauksessa tekee Vikens Energy ensiesiintymisensä Riku Salmisen käsistä. Vastassa on kauden 2019 voitokkain ravuri maassamme, Callela Einstein.

 

Viimeksi mainitun tallikaveri The Next One on Toto5-pelin pankkeja. Tulivoimaa Koivusten armadasta tuovat Porin iltapäivään myös Chestnut Sala, Roseline Forbes ja Precious Rock, jotka kaikki ovat omien lähtöjensä avainhevosia.

 

Porissa Toto5-ravit kello 13 alkaen.

 

 

Sunnuntain GrandSlam Toto75-kierros tulee Bergsåkerista. Salamaruuna Disco Volante hakee passelissa porukassa voittojyvää. Hanttiin panevat aikansa Sweden Cup-voittaja Queer Fish ja suomalaistaustainen J.H.Mannerheim.

 

GS75-kierroksen peliaika päättyy kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Taistelevat tammat An-Dorra ja Magical Princess Killerillä – sunnuntain ravijännärissä kohtaavat titaanit Face Time Bourbon ja Zacon Gio

Viikonlopun ravit: Unique Creation koettaa karkuun An-Dorralta Käpylä Grand Prix'ssä – V.G. Voitto ja Siirin Valtsu kaksintaistossa Kuopiossa

Viikonlopun ravit: Jokimaalla tähtiloistetta – Lara Boko jahtaa jälleen muhkeaa kruunupottia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video