Uutiset

"Kapasiteetti on kaikkien tiedossa" – Vixus tänään ensimmäisellä hiitillä loukkaantumisen jälkeen

Valmentaja Terho Rautiainen on varovaisen toiveikas.
Terhi Piispa-Helisten
19,2-aikainen Vixus tähyää taas kilparadoille välivuodeksi jääneen viime kauden jälkeen.

Urallaan jo yli 300 000 euroa tienannutta Vixusta ei ole nähty kilparadoilla reiluun vuoteen. Viime keväänä Terho Rautiaisen luokse kuntoutukseen ja samalla siitoskäyttöön saapuneelle Vixukselle kuuluu hyvää. Valmentaja on varovaisen toiveikas yhdeksänvuotiaaksi kääntyneen oriin tulevaisuudesta.

”Ajoin itse asiassa tänään ensimmäisen hiitin Vixuksella. Olemme jo pitemmän aikaa ajaneet jarrukärryillä ja talven tullen kirkkoreellä pitempiä lenkkejä.”

Jos kaikki menee suunnitellusti, nähdään Vixus keväämmällä startissa.

”Toiveissa olisi päästä starttaamaan oriin kanssa kevään koittaessa. Vixuksen kapasiteetti on kaikkien tiedossa, ja odotan mielenkiinnolla starttiin pääsyä. Orihan menestyi oikein hyvin avoimen tason lähdöissä.”

Vixus astui viime vuonna kahdeksan tammaa, joista kuusi jäi Rautiaisen mukaan kantavaksi. Vuoden 2017 kriteriumvoittaja jatkaa myös kuluvana vuonna Rautiaisen oriasemalla tammojen palvelemista.

Vixuksen lisäksi Rautiaisella ja Maarit Huttusella jatkaa muun muassa yksi viime vuoden suosituimmista oreista Kihisee.

”Näiden lisäksi Callex, Suivikas, Tähtisekki sekä Kaappi operoivat meiltä käsin. Callex on nyt kotonaan Martti Lajusella. Sen on tarkoitus kilpailla meiltä käsin. Viime kausi meni vähän penkin alle sairastelujen takia. Jos se saa vaan olla terveenä, pitäisi sen riittää hyvin vähän kovemmissakin lähdöissä.”

Kahtena viime vuonna Rautiaisella astuneen Atupemin omistajan Antero Tupamäen kanssa on käyty keskusteluja kolmannesta vuodesta.

”Olisi mukava saada Atupem taas meille täydentämään orivalikoimaa lämminveristen osalta.”

Rautiaisen valmennustalli on tehnyt tänä vuonna täydellistä työtä. Tallin tähän mennessä ainoa startannut hevonen Lissun Assi voitti T75-lähdön Vermossa uudenvuodenpäivänä. Lisbethin ja Apassin kymmenvuotias tytär on tienannut urallaan reilun 34 000 euroa.

”Vermon esitys oli oikein hyvä. Sillähän on ollut omat ongelmansa, toivotaan että päästään starttaamaan säännöllisesti. Eihän avoimet tammalähdöt ihan poissuljettuja ole”, toteaa Rautiainen huippusukuisesta tammasta, jolla on myös kolmevuotias orivarsa Assinpoika Tähen Toivomuksesta.

”Talli Moukan Tuuri, jolla oli muun muassa Tähen Tuuri, osti Assinpojan. Tässä meillähän se on. Kovasukuinen ja todella mielenkiintoinen varsa. Josko pääsisimme kilpailemaan jo kolmevuotiaana.”

Lauantaina Rautiainen matkaa Kangasniemeltä Lahteen Lumettajan kanssa. Valmentaja ei lupaa suoralta kädeltä tallin voittoprosentin olevan edelleen 100 viidennen T75-kohteen jälkeen.

”Lumettaja oli viimeksi Kuopiossa tasapaksu. Nyt lähdemme matkaan takarivistä 20 metrin takamatkalta. Odotukset ovat toisin sanoen hyvin maltilliset.”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Terho Rautiainen tyytyväinen nuorten suomenhevosten varhaisempaan starttiin tuloon – kolmevuotiaita kilpaillut enemmän kuin aiempina vuosina

Terho Rautiainen palkittiin Suomen Hippoksen kultaisella ansiomerkillä – "Tämä tuli yllätyksenä, ei tämmöistä osannut odottaa"

Superjuoksija Vixus jää Terho Rautiaiselle treeniin - ”Lähdemme käymään Tupamäen Anteron luona kysymässä, josko saisimme hiittiluvan”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle