Uutiset

Viikonlopun ravit: Celsius Evo ja Credit to Love käyvät Jokimaalla kavionvääntöön – Dusktodawn Boogie taistelee Vincennesissä

Viikon Kavioliiga-kisat ravataan Lahden Jokimaalla. Ulkomaan lähdöistä saadaan suomalaisittain korkeimmat sykkeet Vincennesin nelivuotismatsista.
Terhi Piispa-Helisten
Credit to Love on palannut ryminällä radoille. Anne Kankaan laittelema ruuna voitti molemmat joulukuun kisansa vakuuttavasti.

Perjantai 7. tammikuuta

 

Raviviikonlopun alkurytmit kantautuvat lakeuksilta. Seinäjoen illan toisessa kamppailussa avaa uransa Pilehile, josta oli puhetta hiljattain 70 vuotta täyttänyttä Mauno Laurilaa käsitelleessä MT Hevosten tuoreimmassa jaksossa.

 

Toto5-pelin toisessa kohteessa tekee derbysankari vuosimallia 2018 Herra Heinämies paluun välikauden jälkeen. Vastaan asettuvat Hipatsu, Kruunun Prinssi ja Hotlinki.

 

Lämminveristen puolella perjantain tähtiä ovat vanha kunnon T.Rex, Reima Kuislan ja Jonny Länsimäen kaksikko Turno di Azzurra – Everest de Ginai, Seinäjoen lämminveriliigan viime vuonna nimiinsä vienyt Endless Story ja kauden 2020 liigamestari Troopers.

 

Seinäjoen Toto5-kisat kello 18 alkaen.

 

 

Samu Sundqvist on kova tekijä kotiratansa Uumajan perjantaisissa Toto64-kisoissa. Lapinlahtelaislähtöisellä Sundqvistilla on startissa kolme iskukykyistä valmennettavaansa: Jerome di Quattro, B.Sacamano ja M.T.Powertool. Lisäksi hän lainaohjastaa itselleen tuiki tuttua menestysnimeä Selmer I.H.:ta. Nelivuotiaana Breeders' Crownin voittanut ruuna on Toto64-rivin pankki.

 

Lue Sundqvistin kuulumisista lisää täältä.

 

Uumajan Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-22.30.

 

 

Lauantai 8. tammikuuta

 

Edessä on Lahden Jokimaan Kavioliiga-päivä. Eniten tienanneiden suomenhevosten mittelössä pyrkii kirkastamaan kilpeään Pauhis. Vastassa ovat paluuta tekevä Kartier ja Santtu Raitalan rattailleen saava Hissun Turbo.

 

Rivin päätöksessä käydään tahtojen duelli, kun yhteen iskevät väkivahvat Credit to Love ja Celsius Evo. Rivin avaavassa tammataistossa kurkottaa kasiradaltakin kohti keulapaikkaa kotiradan Ice Wine.

 

Jokimaan Toto75-pelissä on 75 000 euron jackpot.

 

Lahden Kavioliiga-kisat pyörähtävät liikkeelle kello 13.

 

 

Ruotsin 75-tahdit tulevat Mantorpista. Kultadivisioonassa kohtaavat konkarit Disco Volanten johdolla. Lähdön osallistujien keski-ikä on peräti 9,8 vuotta.

 

Pronssidivisioonassa lähtee Lähdekorpien voittovireinen Amorcer Levallo kärkisija kiikarissaan matkaan ykkösradalta.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00-20.00. Asiantuntijoina ovat Tommi Ala-Nikkola, Marko Lähteenmäki ja Riku Niittynen. Juontajana toimii Sara Perttunen. Haastattelut: Jarkko Litmanen ja Lauri Hyvönen

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 9. tammikuuta

 

Kaustisen kausi 2022 starttaa. Samalla kyseessä on Nikulan viimeinen ravitapahtuma Jyri Ahosen vetämänä. Kaustisen kippariksi astuu hänen jälkeensä Anna Paavola.

 

Kylmäveristen kovimmassa koitoksessa kohtaavat Vilivillis ja Haukeli Expressen. Lämminveristen ykkössarjan taistelupari on Twinquit – Jimpeto Joy. Toto5-päätöksessä palaa paussilta kotiratansa Kaustisen suomenhevosliigan viimevuotinen ykkönen Helkan Urho.

 

Kaustisen Toto5-ravit kello 13 alkaen.

 

 

Grand Slam-sunnuntain ratkaisut tulevat Rommesta. Toto75-pelin päätöksessä haastaa Katja Melkon treenaama ja Jorma Kontion ohjastama Bellatrix Club kamppailuun Robert Berghin Navonan.

 

GS75-kierroksen peliaika päättyy kello 16.

 

Sunnuntaina ravataan Vincennesissä nelivuotiaiden Prix Charles Tiercelin. Suomen suuri toivo on Jean-Michel Baziren treenistä loistavasti avannut Dusktodawn Boogie. Vastus on kova, mutta niin on tammakin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Elian Web päättää pitkän hiljaiselonsa - Kenestä ohjastajien Suomen mestari?

Viikonlopun ravit: Kissa ja hiiri -hippaa Kouvolan päälähdössä – Kari Alapekkala kolkuttelee tuhannen voiton kerhon ovella

Viikonlopun ravit: Pauhis ja Teivainen koettavat jatkaa kultaketjuaan – Majestic Man ja Astrum vuodenvaihteen suuret sinivalkotoivot

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle