Uutiset

12-aikainen Didi Dam Tommi Kylliäisen valmennukseen: "Ruotsin näytöillä sen pitäisi olla oikein mielenkiintoinen hevonen Suomen lähtöihin”

Tulokas starttaa jo keskiviikkona Vermossa.
Terhi Piispa-Helisten
Didi Dam kilpaili heinäkuussa 2020 otetussa kuvassa vielä Tuomas Korvenojan valmennuksesta. Nyt se on Tommi Kylliäisen tallissa.

Tommi Kylliäinen sai taas mielenkiintoisen Ifa Racingin omistaman hevosen valmennukseensa. Jo aiemmin uutisoitiin nelivuotiaan orin Furioso Wohlrabin siirrosta, ja nyt saapui viisivuotias tamma Didi Dam. Hevoset ovat samasta emästä, Firella Godista.

Didi Dam ansaitsi viime vuonna Katja Melkon tallista käsin lähes 30 000 euroa ja juoksi 12-aikaisen ennätyksen.

Didi Damin nimi löytyy jo ensi keskiviikon Vermon lähtölistoilta. Kylliäisen mukaan Didi Dam oli maksettu mukaan Vermon Talvi Cupiin.

”Aloitetaan vähän senkin takia heti sieltä. Hevonen tuli hyvässä kunnossa meille. Kokeillaan ajaa kilpaa kotona valmentamisen sijasta. Ruotsin näytöillä sen pitäisi olla oikein mielenkiintoinen hevonen Suomen lähtöihin.”

Lauantain T75-kierros ravataan Kylliäisen kotiradalla Lahden Jokimaalla. Tallin kahdesta T75-hevosesta valmentajan odottaa enemmän kuudennen kohteen Zumu De La Vegalta. Kahdeksanvuotias ruuna tekee parempia esityksiä johtopaikalta. Näinpä ei ole ihme, että Kylliäinen haluaa johtopaikalle nelosradalta auton takaa.

”Ei se varsinaisesti täysin keulariippuvainen ole, mutta selkeästi parhaiten se menee keulasta. Viime kerran voitto tuli tosin muulta juoksupaikalta kuin keulasta. Saimme voiton jälkikäteen, kun maalissa edellämme ollut hevonen hylättiin maaliintulon jälkeen. Juoksun onnistuessa lauantaina, emme ole ihan ulkona menestyskamppailusta.”

Tallin toinen T75-osallistuja on kolmannen kohteen Bed of Flowers. Neljävuotiaaksi kääntynyt tamma ei esiintynyt edukseen Suomen-debyytissään marraskuussa. Valmentajan mukaan tamma tuli kipeäksi startin jälkeen.

"Jalat olivat paksuna startin jälkeisenä päivänä. Nyt se on terve, mutta takarivin uloin lähtörata vie menestystoiveet. Otetaan mitä on otettavissa tuolta lähtöpaikalta.”

Lue myös:

Ruotsissa kahdesti voittanut Furioso Wohlrab Tommi Kylliäiselle – tähtäimessä ikäluokkalähdöt

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsissa kahdesti voittanut Furioso Wohlrab Tommi Kylliäiselle – tähtäimessä ikäluokkalähdöt

Toto75-karonkka: Planbee oli paras suunnitelma Teivossa - monen käänteen kautta jättipottiin

Rämpylästä kasvoi Teuvo, Kriteriumin kuningas

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle