Uutiset

Dusktodawn Boogie valloitti Ranskan uskomattomalla kirillä

Lietolaistamma Dusktodawn Boogie on tehnyt satumaisen nousun ikäluokkansa Euroopan huipulle. Tuore nelivuotias Kenneth Danielsenin hevonen kiri Jean-Michel Bazíren kannustamana 54000 euron arvoiseen voittoon pyhänä Vincennesissä.
Gerard Forní
Dusktodawn Boogie ja Jean-Michel Bazíre tammikuun yhdeksännen voitossaan Vincennesissä. Tammasta ja sen tallikaverista Speedy Norwegianista on muodostunut kiistakapula Suomen päässä.

Sunnuntain Prix Charles Tiercelin oli myös karsinta Prix d'Amerique -ravien sunnuntaina 30. tammikuuta kansainväliseen Prix Ourasiin, taistoon 135000 euron ykkösestä. Kolme parasta Dusktodawn Boogien (Lexus Font) voittamasta kisasta saivat paikat Prix d'Amerique -päivälle.

Dusktodawn Boogie aloitti Ranskassa ja Bazírella uudenvuoden aattona jo huimalla kirillä toivottomista asemista kolmanneksi silloin kolmevuotiaille tarkoitetussa kisassa. Vuodenvaihteessa hevosten mittariin tuli vuosi lisää.

Turun lähellä asuvan ja valmentavan, norjalaislähtöisen Kenneth Danielsenin ja hänen tammansa koko tarina on kuin sadusta. Ensin hevonen ei saanut väärinkäsityksen takia kolmevuotiskauden lopun starttia Vermossa tai Solvallassakaan. Sitten kuljetusta ennen joulua Pariisiin ei järjestynyt milläänm ja lopulta Danielsen vei hevosen itse isänsä ja kaverinsa kanssa Pariisiin ja Bazírelle lähes parin vuorokauden mittaisella ajomatkalla suuntaansa.

Mikään ei ole tullut helposti, eikä pyhän voittokaan. Dusktodawn Boogie jäi takarivin paikaltaan hännille ja sai kiertää ratkaisuvaiheet tosi kaukaa ja tosi ulkoa. Mutta nyt kanuunakiri tuotti arvokkaan ykkösen ja paikan vielä arvokkaammassa finaalissa. Dusktodawn Boogie meni 2100 metriä Vincennesin isolla radalla ryhmälähetyksellä ennätykseensä 12,0.

Jean-Michel Bazíre on viime vuosien Ranskan menestynein ravivalmentaja, ja suomalaistammalla mestari kerää lisää meriittejä. Viimeisillä askelilla ohittui ykkössuosikki ori Ideal Ligneries (Repeat Love) ja kakkossuosikki italialaisori Callmethebreeze (Trixton). Dusktodawn Boogie oli kolmossuosikki Ranskan pelissä voittajakertoimella 6,4. Pohjoismaisessa totossa Dusktodawn Boogien kerroin oli 5,0.

Voit katsoa tulokset ja itse kisan videolta (replay) tästä linkistä.

"Viime startin näin paikan päältä, mutta nyt olen kotisohvalla", Kenneth Danielsen kertoo.

"Prix d'Amerique -päivän isoon kisaan on tarkoitus mennä taas paikan päälle. Olin onneksi oikeassa hevosen hyvän vireen suhteen, kun tätä vuodenvaihteen kilpailemista pohdittiin." 

Gerard Forní
Voitto on meidän. Bazíre, supertamma Dusktodawn Boogie ja hevosen hoitaja Ranskassa, Veikko Haapakangas.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Euroopan kakkoskisa Prix de Cornulier pyhänä: mukana tutut Zarenne Fas ja Unique Juni

Prix d'Amerique taas huimaa shakinpeluuta: yksi Bazíren tallin viidestä putosi - joukkueen kuskit selvillä

Uutisviikko minuutissa: vuoden raviurheilijaa ja loppusuoran Prix d'Amerique -draamaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle