Uutiset

Viikonlopun ravit: Kissa ja hiiri -hippaa Kouvolan päälähdössä – Kari Alapekkala kolkuttelee tuhannen voiton kerhon ovella

Viikonloppuna käydään Kavioliiga-kisat Kouvolassa, seurataan sitä, iskeekö Kari Alapekkala uransa tuhannennen voittonsa ja käydään Prix d'Ameriquen viimeinen karsintalähtö.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Nyyti-Maria Timosen tallin ylväs tukipylväs Rokin Maxi voitti Valkeala-ajon vuonna 2020. Tuolloin kisa ajettiin koronan vuoksi loppuvuodesta. Tällä kertaa Valkeala-ajo on ohjelmassa jo tammikuussa. Yleisin paikka lähdölle on ollut pääsiäisen tienoo.

Perjantai 14. tammikuuta

 

Raviviikonlopun vietto alkaa Forssasta. Perjantaiehtoon avauslähdössä debytoi kautensa kullanhohtoisesti aloittaneen Tapio Mäki-Tulokkaan tallista Nevan Diisseli.

 

Mäki-Tulokas on suuressa roolissa myös Toto5-pelissä, kun kohteidensa kuumina niminä kiskaisevat matkaan tauolta jykevässä iskussa palannut Global Venture ja punaisen langan löytänyt Stonecapes Tiffany. Mäki-Tulokkaan treenattavat ovat voittaneet alkukauden 16:sta kisastaan peräti yhdeksän.

 

Forssan Toto5-kisat kello 18 alkaen.

 

 

Kalmarin Toto64-pähkinän pankki on Johan Svenssonin epävarma mutta pääsevä Merge'Em. Färjestadin lounasraveissa kiinnitetään huomio Katja Melkon kaksikkoon Samurai Comey – Listas Hotshot. Jälkimmäinen ravaa nyt avauskisansa Melkon käsistä.

 

Kalmarin Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-22.30.

 

 

Lauantai 15. tammikuuta

 

Kouvolan Kavioliiga-päivän avoimessa lämminveristen ryhmässä koettaa selvittää itselleen tuttua kasiradan kiroa Grainfield Aiden. Kyseessä on Hannu Korven tallin kovimman kanuunan 22. kasirata ja 125. startti. Lähtöradan ohella ruunan vakavimmat vastustajat ovat Deangelo, Justice Ås ja T.Rex.

 

Kakkossarjassa kohtaavat kohti huippua kurkottelevat Way to Go, Mark More ja tauolta tuleva My Sweden.

 

Päivän päälähdössä Valkeala-ajossa ovat asetelmat kutkuttavat, kun voitokas Tuuskanen ponnistelee paalulta pakoon. Jahtiin syöksyvät Joriini, Morison, Nyland, kisan toissavuotinen sankari Rokin Maxi ja Ellin Sisu. Voittaja kuittaa mojovan 12 000 euron ensipalkinnon.

 

Kouvolan kaviouraa koskevista asioista voit lukea lisää täältä.

 

Kouvolan Kavioliiga-kisat pyörähtävät liikkeelle kello 13.

 

 

Ruotsin 75-sirkus siirtyy tällä viikolla Gävlen vauhtiradalle. Suomalaisittain kiinnostavinta seurattavaa tarjoaa Klass I -karsinnassa kolmen kierroksen voimainkoitokseen kiihdyttävä Iikka Nurmosen Ilos Sansibar.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00-20.00. Asiantuntijoina ovat Tommi Ala-Nikkola, Tappi Hoikka ja Jari Haanniemi. Juontajana toimii Nelly Korpikoski. Haastattelut: Jere Törmänen ja Juha Jokinen

 

Suomen studio-osuus näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 16. tammikuuta

 

Oulun Toto5-päivän suurin jännitysmomentti on se, saavuttaako torniolaistaituri Kari Alapekkala tuhannen voiton merkkipaalun. Heppa-järjestelmässä hänen uransa voittomäärä on 999, mutta 55-vuotias Alapekkala on oikeasti rajan jo rikkonut, sillä hänellä on hänen oman arvionsa mukaan parikymmentä täysosumaa ohjastettuna ulkomaille rekisteröidyillä hevosilla. Alapekkalalla on Oulussa kaksi ajokkia ja samalla kaksi hyvää voittosaumaa: Easy Silence (lähtö 7) ja Spotlight (lähtö 8).

 

Alapekkala tulee olemaan ensimmäinen ohjastaja tuhannen voiton kerhossa, joka on luonut koko uransa Lapista käsin.

 

Sunnuntain seurattaviin hevosiin kuuluvat Suomessa ensiesiintymisensä tekevät Dag Jo ja Goosebumps.

 

Oulun Toto5-ravit kello 13 alkaen.

 

 

Östersundin Grand Slam-sunnuntain Toto75-pelin avainvaljakko on avauskohteen voittovireinen Alma Prins ja kehäkettu Jomar Blekkan. 67-vuotias norjalainen on ohjastanut mittavan uransa aikana yli 4 500 ykkössijaa.

 

GS75-kierroksen peliaika päättyy kello 16.

 

 

Sunnuntaina ravataan Vincennesissä Prix d'Ameriquen viimeinen esikisa, Prix de Belgique. Kolme parasta varmistaa paikkansa Talvimeetingin päälähtöön, 30. tammikuuta ravattavaan Prix d'Ameriqueen.

 

Prix de Belgiquessa ovat mukana suomalaisten Anu Intosen ja Veikko Haapakankaan hoitamat Cokstile ja Zacon Gio. Näistä ensin mainittu on jo lunastanut paikkansa Prix d'Ameriqueen. Zacon Gion treenari Jean-Michel Bazire saattelee Prix de Belgiqueen peräti neljä suojattiaan.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Elian Web päättää pitkän hiljaiselonsa - Kenestä ohjastajien Suomen mestari?

Viikonlopun ravit: Celsius Evo ja Credit to Love käyvät Jokimaalla kavionvääntöön – Dusktodawn Boogie taistelee Vincennesissä

Viikonlopun ravit: Pauhis ja Teivainen koettavat jatkaa kultaketjuaan – Majestic Man ja Astrum vuodenvaihteen suuret sinivalkotoivot

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle