Uutiset

TalkKarissa muistellaan 60-vuotiaan Kari Lähdekorven tarinaa – riiuusta raveihin

Ohjelmassa paljastuu muun muassa se, miksi Ruotsissa otettiin käyttöön "Lex Lähdekorpi".
Jukka Heiskala
Kuvassa Kari Lähdekorpi, Juha "Jussi" Mäkelä ja Harri Koivunen.

Tätä TalkKaria voi kutsua juhlataltioinniksi, sillä siinä muistellaan vastikään 60 vuotta täyttäneen Kari Lähdekorven elämäntarinaa. Haastattelijana toimii Karin ystävä ja hänen hevosiaankin valmentava Harri Koivunen Turun Metsämäen raviradalta. Harri on ohjastaja Olli Koivusen isä.

Kierros alkaa Kiikan kylältä, jossa nähdään koulut, kotitalo ja kylänraitit. "Aika kauan aikaa, kun olen tästä ajanut", Kari tuumii.

Tuolla isolla kivellä leikittiin ja tuon talon isäntä teki nuuskapannukakkua. Nuoruuteen kuului urheilu, ja juoksutreeneihin pyöräiltiin 13 kilometrin matkat itse. Sprintti muuttui pidemmäksi matkaksi, kun Karia alkoi kiinnostaa opettajan nätti tytär ja hän alkoi juoksennella tämän ikkunan edestä monta kertaa päivässä.

Sitten keskustelu kääntyy hevosiin ja Karin ravi-innostuksen alkamiseen. Kiikka oli kuuluisa hevospitäjä, ja Karikin kävi Mäkelässä ajamassa hevosta. Mutta pitääkö hän Tuomo Mäkelää oppi-isänään raviurheilun saralla?

Nostalgiakierrosta ei näköjään päästä jatkamaan ilman tyttömuistoja, joita pukkaa lisää. Kari paljastaakin, kuinka pitkä matka hänellä oli riiuulle Mäkelään. "Juosten käytiin. Joskus päästiin kyydillä takaisin. Yöksi ei saanut jäädä koskaan."

Karin hevoset pärjäsivät Jägersron raveissa hyvin, ja Ruotsissa otettiin käyttöön "Lex Lähdekorpi". Mutta mitä se tarkoittaa, paljastuu haastattelussa.

MT:n raviohjelma TalkKari ilmestyy verkossa toukokuun puoliväliin asti joka sunnuntai kello 11. Noin tunnin ohjelmassa vieraillaan vuoroin eri maakuntien T76-raveissa ja talliyrityksissä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikon vieras Harri Koivunen on rakastanut ravien tunnelmaa pikkupojasta asti

TalkKarissa suoraa puhetta raviurheilun tilanteesta ja tulevaisuudesta

Terri tykkää Turusta ja työstään

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video