MT Ravit: "Kyl meillä reenataan raskailla kengillä ja sitten starttiin niin keveään kuin vain saa" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

MT Ravit: "Kyl meillä reenataan raskailla kengillä ja sitten starttiin niin keveään kuin vain saa"

MT Ravit vieraili Matti Matinlaurin talleilla lähes Seinäjoen raviradan naapurissa. Juha Jokinen kysyy jaksossa ravivalmentaja Matinlaurilta myös kengityksen saloja.

Ravivalmentaja Matti Matinlauri valmentaa kymmentä hevosta talleillaan, jotka sijaitsevat parin kilometrin päässä Seinäjoen raviradan ratatalleilta.

Kolme vuotta sitten Matinlauri oli vielä töissä Vaasassa Wärtsilällä, missä tarjoutui yhteistoimintaneuvottelujen yhteydessä mahdollisuus heittäytyä täysipäiväiseksi ravivalmentajaksi. Matinlauri vaihtoi nopeasti ammattia, kun Wärtsilä tarjosi rahallista tukea lähtöpakettina.

Talikko on tullut Matinlaurille tutuksi jo lapsesta. Myös isä on opettanut hänelle, kuinka ravihevosia treenataan.

Matinlaurilla on nyt 10 hevosta valmennuksessaan, joissa osassa hän on myös osakkaana.

Tallilta pääsee hevosilla suoraan ajamalla hiittisuoralle tai vaihtoehtoisesti Seinäjoen raviradalle. Haastatteluhetkellä harjoitustie oli kelirikon vuoksi heikossa kunnossa, eikä kunnon vetoja päässyt ajamaan.

Matinlauri myös kengittää hevoset itse:

"Kengityksessä näkee kättensä jäljen. Tosi hienoa hommaa, vaikkakin raskasta."

Toimittajan kysyessä kengityksen saloista, Matinlauri paljastaa niksinsä:

"Kyl meillä reenataan raskailla kengillä ja sitten starttiin niin keveään, kuin vain saa. Kai se pitää niin olla, että turhaan sitä juoksee kumisaappailla kilpaa, mutta reenata niillä voi kyllä."

Tallilla työskentelee myös vaimo Pirjo, joka päivätöidensä jälkeen tulee tallille auttamaan ja toiset merkittävät apukädet kuuluu Mira Oksakarille. Markku ja Heikki Hietanen ovat myös erittäin tärkeitä tutoreita tarvittaessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT TalkKari Hanna Lepistön tallilla Vihdissä

Talkkari tapaa kesät Lammilla ja talvet Ivalossa asuvan Reijo Suomalaisen – lumella saa ajettua hevosille jykevän pohjakunnon

Lauri Hyvönen tapaa ruunaruhtinaan MT Ravien jaksossa – Roni Waarna teki Pertturista tähden

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video