Uutiset

MT Ravit "Kultasormi" Pekka Korvella: "Olen aina seurannut hyviä valmentajia ja hyviä hevosia"

Vastikään 70 vuotta täyttänyt legenda noudattaa yhä Amerikan-oppiaan, että nuorta hevosta voi treenata kovaakin, mutta samalla se täytyy pitää terveenä.

MT Ravit poikkesi tällä kertaa "Kultasormi" Pekka Korven hevostilalla Vihdin Huhmarissa. Legendaarinen raviohjastaja ja -valmentaja täytti hiljattain 70 vuotta.

Toimittaja Juha Jokinen jututti legendaa, joka tunnetaan kovasta työnteosta ja ilmiömäisistä hevosmiestaidoista. Siitä ja ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa hankitusta menestyksestä juontuu lempinimi Kultasormi.

Jokinen ja kuvaaja Jukka Heiskala jututtavat Korpea tämän historiasta, nykypäivästä ja tulevista näkymistä, ja raveja seuraamattomallekin tarina on kiehtova.

Hevosoppia on tullut paitsi isältä Allanilta myös kilpailijoilta.

"Kyllähän minä olen aina seurannut hyviä valmentajia ja hyviä hevosia ja katsonut, miten ne toimivat ja valmentavat ja minkä näköinen hevonen on ja", Korpi paljastaa ja luettelee nimeltä muutaman esikuvaksi kelpaavan hevosmiehen.

Jo ammoisilta Amerikan ajoilta jäi tulkin välityksellä oppeja, joita hän vieläkin ottaa huomioon.

"Kun nuoria hevosia valmennetaan, olen yrittänyt aina lukea hevosta, että millä lailla sen kanssa pääsee eteenpäin. Treenata kovaakin, mutta pitää terveenä."

Jaksossa selviää myös, että Korpi harjoittaa valmennustoimintaa kolmessa paikassa: kotipaikka Huhmarissa, Vermon ratatallilla ja Ruotsin filiaalissa, jota hoitaa pääasiassa poika Janne Korpi. Pekka itse sukkuloi näiden paikkojen välillä viikottain. Hevosia valmennuksessa on yhteensä liki 50.

Ikäluokkakisojen menestys on päätähuimaava, ja ohjelmassa selviää, mikä voitto puuttuu vielä. Tähänkin ikäluokkakisaan Korvella on jo valmiina hyvä hevonen.

Kun Korvelta kysytään "onko tullut missään vaiheessa semmoista ajatusta et nyt jumankauta pistetään pillit pussiin ja aletaan pelaan golfia", tämä naurahtaa:

"Ei, ei ole tullut. Se on silleen, kun katsoo lompakkoon ni kyllä sitä on lähdettävä töihin!"

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravit: Ravivalmentaja Tero Lahtinen hallitsee hankalatkin hevoset

MT Ravit: Selkäleikkauksesta toipuvalla ravivalmentajalla riittää apureita

MT Ravit Tapio Perttusen tallilla: "Reenaa miten reenaat, kyllähän tämä välineurheilua on ja myös hevosen pitää olla hyvä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video