Uutiset

Parhaat nuorisoraviurheilijat palkittiin gaalassa - katso kuvat!

Anu Leppänen
Viime kesänä ensimmäisenä poniohjastajana 200 voiton klubiin noussut Nina Hänninen poneineen kahmi useita palkintoja lauantai-iltana Vermossa järjestetyssä Young Power -gaalassa.

Kuvat Anu Leppänen, kuvatekstit Miika Lähdeniemi

Vuoden 3-vuotiaat


3-vuotias tamma, A-kategorian ponit Queen Point


3-vuotias ori/ruuna, A-kategorian ponit Mäntylahen Maileri


3-vuotias tamma, B-kategorian ponit Yippee's Abigail


3-vuotias ori/ruuna, B-kategorian ponit Aidan WeeKolmivuotisikäluokan palkintoja vastaanottivat Emilia Ritakallio (vas.), Nina Hänninen, Aurora Haataja ja Riikka Haapasaari sekä Ronja Vartiainen.


Vuoden 4-vuotiaat


4-vuotias tamma, A-kategorian ponit Oo Sole Mio


4-vuotias ori/ruuna, A-kategorian ponit Bonobo


4-vuotias tamma, B-kategorian ponit Bibbidy Flit


4-vuotias ori/ruuna, B-kategorian ponit CharizardNina Hänninen (vas.), Henna Koivisto, Noora Nykänen ja Neea Hartikainen sekä Saara ja Aada Räsänen olivat vuoden parhaimpien nelivuotiaiden ponien taustahenkilöinä.


Vuoden 5-vuotiaat


5-vuotias tamma, A-kategorian ponit Jive


5-vuotias ori/ruuna, A-kategorian ponit Aarteen Kiiltopää


5-vuotias tamma, B-kategorian ponit H.G. Loreen


5-vuotias ori/ruuna, B-kategorian ponit CircoViisivuotisikäluokan ponien menestyksen tekijät: Nina Hänninen, Noora Hartikainen ja Elina Pakkanen, Pinja Iltanen ja Ella-Saara Liimatainen.


Vuoden vanhemmat ponit


Vanhempi tamma, A-kategorian ponit Pomona II


Vanhempi ori/ruuna, A-kategorian ponit Dynamit III


Vanhempi tamma, B-kategorian ponit Thelma


Vanhempi ori/ruuna, B-kategorian ponit Ernst RivaldoErnst Rivaldon valmentaja Eveliina Hietanen sekä Pomonan taustatiimi Emil ja Mats Havulehto ovat saaneet kokea poniensa kanssa unohtumattomia hetkiä Elitloppet-viikonlopun menestyksestä lähtien.Ernst Rivaldon taustajoukkojen Mira Kaappolan ja Eveliina Hietasen kanssa kuvassa Jenny Suomela, jonka ajama ja valmentama Thelma oli syyskuussa Östersundissa PM-lähdössä kolmas.


Vuoden nopeimmat


Nopein Suomessa syntynyt, A-kategorian ponit Thorvald


Nopein Suomessa syntynyt B-kategorian ponit Robbie WeeRobbie Ween taustajoukoista palkintoa oli vastaanottamassa Heidi-Maria Marttila (vas.) ja Thorvaldin vakio-ohjastaja Maria Kiukas.


Vuoden ponivaljakot


A-kategorian ponit Pomona II, Oona Halme ja Elina Miettunen


B-kategorian ponit Ernst Rivaldo ja Eveliina HietanenOona Halme (vas.) ja Elina Miettunen ovat molemmat menestyneet Pomonan ohjastajina. Elina ohjasti ponilla Mini Elitloppetin voiton ja Oona puolestaan kannusti lokakuussa Pomonan Ruotsin mestaruuteen Åbyssä. Suomalaisjuhlat Åbyssä täydensi kakkossijallaan Maria Kiukkaan ajama Smedens Max Speed.Etenkin Ernst Rivaldon kanssa menestyneellä Eveliina Hietasella oli vuonna 2018 ennätyskausi, sillä hän ohjasti ponilähdöistä 50 voittoa. Koko uralla ykkössijoja on tullut 175.


Vuoden montéponi ja montéohjastaja


Vuoden montéponiksi valittiin Saphira, jonka ohjastaja Viivi Mäki-Jaakkola oli vuoden montéohjastaja. Pöytyäläinen ratsasti Saphiralla Suomen mestaruuden Rovaniemen kuninkuusraveissa.


Ponitähtien talli & Vuoden sykähdyttävin poniravihetki


Mira Kaappolan ja Eveliina Hietasen silmäterä Ernst Rivaldo oli toinen ponitähtien talliin valituista. Kuva: Anu Leppänen

Ponitähtien talliin valittiin myös uransa päättänyt ja ensimmäisen varsankin tehnyt Mimmi VI, jonka taustalla ovat kaksoset Viivi ja Oona Mattinen. Viivi on sittemmin siirtynyt monte- ja kärrylähtöihin ja Oona opiskelee nykyään Tukholmassa lääkäriksi.


Vuoden poniraviliiga


Vuoden Poniraviliiga oli Kymenlaakson poniraviliiga, jonka omistuksessa on Nina Hännisen valmentama Kattedals Isse. "Poni on tuottanut omistajille tosi paljon elämyksiä ja he tykkäävät ponista tosi paljon", kimpan edustaja Kristiina Avikainen iloitsi.


Vuoden ponitaituri


Yhteiskuvassa 25-vuotisjuhliaan viettävästä Suomen Poniraviyhdistyksestä Ann-Kristin Nyberg (vas.) ja Henna Koivisto (toinen vasemmalta), sponsorin edustaja Mika Lehtinen sekä vuoden ponitaitureina palkitut Kouvolan seudun poniohjastajat Jerry Rauos, Ronja Vartiainen, Nella Heijala ja Lotta Mässeli.


Vuoden aktiiviohjaaja ja poniravirata
Vuoden aktiiviohjaajana palkittiin Minttu Virtanen.Vuoden poniraviratana palkittiin Rovaniemi ja nuorisoponina Hellä Kanelisilmä. Rovaniemen nuorisovastaava Minttu Virtanen ja nuorisoedustaja Beeda Korkeaniemi vastaanottivat palkinnot.


Vuoden Ystävä


Vuoden ystävä Nea Pitkänen sai hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akselin stipendin.


Vuoden P1 -lisenssin haltijat sijat 1-3


(syntyneet 2005-2008)1. Viivi Pursiainen


2. Viivi Mäki-Jaakkola


3. Alina MyllymäkiVuoden P2 -lisenssin haltijat sijat 1-3


(syntyneet 2001-2004)1. Nina Hänninen


2. Eveliina Hietanen


3. Elina Miettunen
Vuoden P/J -lisenssin haltijat, sija 1


1. Pinja Iltanen(syntyneet vuonna 2000 tai aikaisemmin)Gallup
Uusin TalkKari
Katso video