Uutiset

Ravinettiranking: Excalibur It hurmasi Seinäjoella - Liisan Tulilintu Kuopiossa

Tyyntä myrskyn edellä? Viikko 14 toi kevään. Excalibur It ja Liisan Tulilintu muiden muassa enteilivät kesäisiä vauhteja.

Viikko 15 tuo Seinäjoen upean lähdön myötä raviurheilemiseen kansainvälisen tunteen myös täällä meillä peräpohjolassa. Mitä hienoa raviurheilun maailmasta jäi Ravinettirankingin haaviin "männäviikolta"?


  1. Excalibur It pani heti viikon alkajaisiksi asiat järjestykseen Pohjanmaalla. Avoimen sarjan vähiten ansainnut hevonen oli nopein sekä alussa, keskellä että lopussa. Kuka vaan sai käydä koittamassa, mutta seitsenvuotias ruuna oli ohittamaton Magic Mondayn kovassa lähdössä. Vastustajilla Victory BonsaillaTurno di AzzurrallaHotshot LucallaCallela LisbethilläGrant Bokolla ja Falcon Hålerydillä ei ehkä ollut paras päivänsä, mutta Excalibur Itiltä ei voi ottaa mitään pois. Niin monta hyökkäystä se kesti vankkumatta. Näyttö ei kantanut aivan Seinäjoki Raceen asti, mutta jännä nähdä jatkoa.

  2. Liisan Tulilintu ei jättänyt epäselvää puolestaan Savossa. Radoillepaluu Kuopiossa ei jättänyt taas kylmäksi, ja meno näytti tasapainoiselta. Kykyjen puolesta hevonen on kuulunut jo pitkään tammojen eliittiin, mutta joko nyt olisi kuningatarkilvan vuoro?

  3. Kolmevuotiskaksikko Vermossa: kaksikko Joseph Boko ja Pastor Jackson karkasivat muilta maisemaan. Markku Niemisen tallin Ruotsissa syntyneen Josephin uran avaus, täysi voltti ajalla 15,4, on vertaansa vailla. Hannu-Pekka Korven ajaman Pastorin veto keulasta, 15,6, ei puolestaan "ollut huono" sekään, ja tämä ori on Suomessa syntynyt. Eipä illan pimetessä Ranch Kellynkään lopetuksessa viidennestä ulkoa, viimeiset 700 metriä kolmatta 07,7-tahtia, ollut vikaa. Kaikki kunnia tietysti keulasta Tammatähden voittaneelle Bosses Lilylle, todellinen rautatamma sekin.


Kaviourilla nähtiin monenlaista

muutakin hienoa niin koti- kuin ulkomaillakin. Naapurimaassa muun muassa nelivuotiaaksi tullut Kriteriumin kakkonen

Campo Bahia 

laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen, mutta kirikierros 09,5-tahtia 2640 metrillä nosti sen vieläkin ylivoimavoittoon Derbytrial-lähdössä. Lisää samanlaisia viikkoja, niin aika kuluu rattoisasti!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsista pukkaa taas kunnon 75-pottia

Harri Kotilainen toiveikkaana Tammakilpaan – ”Nyt oikealla uralla”

Yllätyspoisjäänti Solvallasta - Lewis Alen tehtävä helpottuu

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video