Uutiset

Ruusuja riitti raviviikossa, vaikka "ei meillä ole lisää tällaisia"

Miika Lähdeniemi
Pekka Korpi harmittelee: ”Ei meillä ole nyt lisää tällaisia (Mascate Matcheja).”

Mikä raviviikko: ensin Mascate Match, sitten Atupem! Lisää tällaista urheilua, niin kyllä raviurheilu pysyy otsikoissa.

Laitetaan järjestykseen muutama asia viime viikolta numerro 15 raviurheilun maailmasta, suomalaisesta näkökulmasta katsoen:


  1. Atupem, tietenkin! Seuraavaksi Olympiaravit, ja minne Antero Tupamäki vielä ehtiikään hitaasti kiiruhtamalla omalla kasvatillaan? Toistaiseksi jalassa on painavat rautakengät, eikä oriilla halutakaan ajaa vielä lyhyitä matkoja, sori vaan Finlandia-ajo! Jatkoa seuraa.

  2. Mascate Match juoksi tai oikeastaan tanssahteli Örebrossa Breeders Crown -alkuerän voittoon, eikä Pekka Korven raviliigavarsa ole vielä ollut lähelläkään hävitä uransa neljässä lähdössä. Korpi vastasi kysymykseen, onko teillä muita hyviä varsoja tulossa ykskantaan: "Ei meillä ole valitettavasti lisää tällaisia." Korpi ei vielä tiennyt, mikä on Mascate Matchin seuraava startti, mutta sen verran jatko-ohjelmasta tiedetään, että Elitloppet-viikonlopun tammojen Kolmevuotiseliitti on suunnitelmissa: "Koitetaan mennä sinne nyt ainakin." Jos Helsingin IFK onkin ahtaalla, voittaa sen raviliigavarsa, ainakin toistaiseksi, matsinsa vielä helposti.

  3.  Koko Seinäjoen lauantai oli onnistunut. Luoja soi ravisään: Juliette Lax ja italiatar Virginia Grif tanssivat myös alta pois kevytkenkäisesti, Juliette kukaties kohti seppelettä. Antti Mäntymäki luikautti voittajakehässä tunteen palossa Albatrossin, kun Excalibur It oli jatkanut kotiradallaan väkevästi. Väki viihtyi.

  4. Raviviikko ei alkanut hyvin, kun Jyväskylässä tuli lunta (tupaan?) oikein kunnolla. Sääilmiöille ei kukaan voi mitään, mutta toivottavasti vaikeista hetkistä opitaan. Lumen tulo oli päiväkausia riskinä, ja reaktioissa on varmasti parantamisen varaa koko raviorganisaation matkalla. Pelin ja urheilun erottaminen on hyväkin asia, mutta tuo raveissa myös haasteita, kuten tuosta Magic Mondaysta huomattiin. Jos se ei ollut kovin maaginen lumisateessa kilpailleille, ei se ollut sitä liioin T65-peliin osallistuneille. Moni osti jotain muuta kuin oli kuvitellut ostavansa; poisjääntejä sateli. Viikko alkoi nihkeästi, mutta päättyi päivänpaisteisesti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pekka Korpi MT Ravien jaksossa: "Pärjääminen on hevosesta kiinni"

MT Ravit "Kultasormi" Pekka Korvella: "Olen aina seurannut hyviä valmentajia ja hyviä hevosia"

Mascate Match on Antti Teivaisen käsissä 75-varma

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video