Uutiset

Killerin Eliitti: päivän voittajat kuvina

Anu Leppänen
Elina Kuisman hoitama Attack Diablo hallitsi Killerin Eliittiä alusta loppuun.

Kuvat Anu Leppänen, kuvatekstit Miika Lähdeniemi

Lähtö 1 Aron Viima / Henri Bollström


Pauli Raiviolla on jälleen hyvä viisivuotias tallissaan. Aron Viima oli ravien avauslähdössä aivan suvereeni ja voitti uransa 11. startissa jo kuudennen kerran.
Lähtö 2 Peanuts / Santtu Raitala


Kolmivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-alkuerässä Arctic Elsa ja Peanuts kävivät tiukan väännön voitosta. Santtu Raitalan ajama Peanuts työntyi niukasti edelle.Anne Kangas ja Ismo Kuisma Peanutsin taustajoukoista.


Lähtö 3 Liisan Tulilintu / Harri Kotilainen


Osaomistaja Arno Vepsäläinen sekä Harri ja Terhi Kotilainen myhäilivät Liisan Tulilinnun kirittyä terävästi ykköseksi. "Tämän paremmin ei voisi vuosi lähteä liikkeelle, kun on kolme starttia ja kolme voittoa", yhdessä äitinsä Susanna Raevaaran kanssa tamman omistava Arno iloitsi.Sokru meinasi ehtiä jo karkumatkalle, mutta Liisan Tulilintu tavoitti sen hurjalla loppuvedolla. Harri Kotilaisen käsistä se on napannut nyt kolmesta startista kolme voittoa.


Lähtö 4 Tahtova / Mikko Huttunen


Suomen Cupin toukokuussa voittanut Tahtova hallitsi keulasta Huippudivisioona-finaalia. "Tämä on tosi hyvä hevonen ja nyt kun on päästy ajamaan kilpaa säännöllisesti, se on kehittynyt selvästi", Mikko Huttunen kehaisi ajokkiaan.Kasvattaja Marja-Leena Paavilainen oli myös mukana iloitsemassa Tahtovan voitosta.


Lähtö 5 Toto76-1 Graceful Swamp / Ari Moilanen


Graceful Swamp oli kuin hiitillä ja tähtää seuraavaksi ensi lauantaille Kouvolan kolmivuotislähtöön.Erkki-Pekka ja Ilona Mäkinen pääsivät jälleen voittajakehään "Sämpylän" kanssa. "Hevonen on hieno, mutta tällaisen kanssa meinaa olla aina huolia ja murheita. Tavallisen hevosen kanssa on helpompaa", Eepee kuvaili tuntojaan.


Lähtö 6 Toto76-2 Double Boost / Santtu Raitala


Double Boost jyräsi rehdillä kirillä Haastajadivisioonafinaalin ykköseksi ja piti lopussa Exuberancen kurissa. "Tämä on vahva hevonen menemään ja olin tyytyväinen, kun kukaan ei lähtenyt eteen. Vedettävät korvapallot käytettiin nyt toista kertaa ja hevonen vastasi niihin hienosti", Santtu Raitala kiitteli voittajahaastattelussa.


Lähtö 7  Toto76-3 Vaellus / Hannu Hietanen


Hienojen suomenhevosten taisto: Open Stretchiä pitkin kirinyt Callex sai tyytyä kolmossijaan, kun Vaellus rynnisti voittoon ja Lissun Eerikki kesti keulasta kakkoseksi.


Lähtö 8  Toto76-4  Fast Time / Erkki-Pekka Mäkinen


”Sen verran ylpeä luonne, että en kyllä perkele kättä laske, vaikka jäätäisiin kakkoseksi”, ajoissa tuulettamaan alkanut Erkki-Pekka Mäkinen nauroi. Jamie Hyneman pääsi Fast Timen lähelle, mutta ei ohitse.


Lähtö 9 Toto76-5 Costello / Risto Tupamäki


Costello oli suoraan kahdeksan viikon siitostauolta murskaavan hyvä.


Lähtö 10  Toto76-6 Ypäjä Hereiam


Jenkkikärryt peräänsä saanut Ypäjä Hereiam viiletti komeasti kirivoittoon Hopeadivisioonan finaalissa. Todella pitkään hyvässä kunnossa kilpailleen ruunan kausiansiot nousivat jo 41 400 euroon.Jutta Ihalainen hoitaa Ypäjä Hereiamia eli "Herkkua". Team Ojanperä myös omistaa T76-finaalivoittajan.


Lähtö 11  Toto76-7 Attack Diablo / Santtu Raitala


Eliitti-riemua tarjoilevat Attack Diablon ohjastaja Santtu Raitala, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas, hoitaja Elina Kuisma ja omistaja Esa Himanen. Onnittelemassa Killerin raviradan puheenjohtaja Janne Tiainen, jonka osaomistama Polara juoksee sunnuntaina Oslossa.


Ponieliitti 2018 A-ponit Euforia / Tuukka Varis


Äänekoskelainen Tuukka Varis narutteli Euforian ykköseksi A-ponien Ponieliitissä.Ponieliitti 2018 B-ponit Kattedals Isse / Nina Hänninen


Nina Hänninen ja Tiia TöyryläB-ponien Ponieliitissä voittoon marssivat tutut menestyjät Kattedals Isse ja Nina Hänninen, jolla on nyt jo 180 voittoa poniohjastajana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tellmeastory starttaa sunnuntaina Vincennesissä

Voitti toisenkin lähtönsä – karmea epäonni kohtasi seuraavana päivänä

Kontio sai 11000 täyteen

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video