Uutiset

Kriterium-päivän kuvagalleria

Anu Leppänen
11-vuotiaaksi varttunut Tir du Caux juhli viime vuoden tapaan Tammer-Ajon voittajana. Viime vuonna se oli 28-kertoiminen yllättäjä, nyt 14-kertoiminen pikkuyllättäjä. Kuvassa ruunan rinnalla kaksi voittoa Teivossa ajanut Iikka Nurmonen, valmentaja Antti Ojanperä sekä osaomistaja Kyösti Ylivallo.

Kriteriumpäivän totolähdöt alkoivat Stampede Alleyn ykkösellä. Totoravistartti oli Erkki Kujansuun omistamalle ja valmentamalle ruunalle ensimmäinen yli vuoteen: Stampede Alleylla oli alla tältä vuodelta vain paikallisravivoitto. Mika Forss kiritti Stampede Alleyn ykköseksi sisäratajuoksun jälkeen.

Iikka Nurmosella ja Jenni Tuokolla riitti riemua Poikolan Neidon rinnalla. Keulasta irronnut voitto oli tamman kauden neljäs.Gollum oli muita päätä pidempi alle 30 000 euroa tienanneiden ryhmässä. Santtu Raitala tarjosi ruunalle asemat kolmannesta sisältä, ja lopussa Heikki Mikkosen valmennettava kiri varmaan voittoon.15 hevosen autolähtönä ajettu tammalähtö oli nelivuotiaan El Fitzgeraldin heiniä. Jukka Torvinen kiritti Tapio Perttusen suojatin ulkoratojen kautta ykköseksi.Keulassa juossut Jolly Roy johdatti Timo Korvenheimon valmennettavat kaksoisvoittoon, kun tallikaveri Club Nord Easy seurasi kakkoseksi. Korvenheimolle kaksoisvoitto oli jo toinen viikon sisään, sillä viime lauantaina tallin kaksivuotiaat juhlivat Mikkelissä Junnustartti-finaalissa.T76-finaalikierros käynnistyi Tarun Tykin komealla kirivoitolla. Viikko sitten Vernantolle maalikuvassa hävinnyt rovaniemeläisori sai nyt säästää kiripaukkunsa maalisuoralle, ja Rauno Oikaraisen ajokin loppuveto kantoi vielä helppoon voittoon.Pronssidivisioona-finaali oli keulapaikalla viilettäneen Lord Ivarin suvereenia näytöstä. Juha Utalan valmennettava paineli muilta turvallisen välimatkan päähän, ja kakkoseksi nousi neljännestä sisältä kiritilaa löytänyt Klena Vito. Finaalivoiton jälkeen Lord Ivarin voittosumma on 74 975 euroa, joten se mahtuu vielä niukasti Pronssidivisioonaan.Chief Orlando riisti ensimmäisessä kurvissa keulat Cameron Evolta ja vei Hopeadivisioona-finaalia perille saakka. Nelivuotias Cameron Evo debytoi aikuisten lähdöissä ja sparrasi pirteästi kakkosena. "Chief Orlando tekee niin hienosti asiat tuossa lähdössä. Se on oppinut rauhoittumaan keulapaikalla ja viimeisen kierroksen alussa se kiristää itse vauhtia. Tämä on hirmu hyvänoloinen hevonen ja koko kauden tehnyt hienoja esityksiä", Forss kehaisi.Oo Sole Mio oli omaa luokkaansa nelivuotiaille rajatussa Poni-Kriteriumissa. Suomen kaikkien aikojen voitokkain poniohjastaja Nina Hänninen on paitsi Oo Sole Mion ohjastaja ja valmentaja, myös tamman omistaja. Voitto oli Oo Sole Miolle 14. sen uran 19 startista.Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tellmeastory starttaa sunnuntaina Vincennesissä

Voitti toisenkin lähtönsä – karmea epäonni kohtasi seuraavana päivänä

Kontio sai 11000 täyteen

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video