Uutiset

Forssan T76-ravien kuvagalleria

Anu Leppänen
Markku ”Faari” Hietanen kannusti Akaasian voittoon heti kauden avausstartissa.

Kuvat Anu Leppänen, kuvatekstit Miika Lähdeniemi

Lähtö 1 Gabriella La Renta / Ari Moilanen


Ari Moilanen ajoi Forssassa kolme voittoa, joista ensimmäinen tuli keulapaikalta kotiradan Ville Mäkelän treenaamalla Gabriella La Rentalla.


Lähtö 2 Bietro / Olli Koivunen


Rainer Österbackin omistama ja valmentama Bietro palasi voittovireessä reilun kolmen kuukauden paussilta.


Lähtö 3 Graceful Swamp / Ari Moilanen


Huippuvarsa Graceful Swampilla oli helppo tehtävä hallita neljän hevosen lähtöä, kun vielä yksi haastaja Mr Big Star laukkasi alussa."Toivotaan, että nyt on saatu Suomeen oikein tähti. Pistäkää Graceful Swampin nimi mieleen, aikamoinen laite!", Erkki-Pekka Mäkinen kehaisi voittajahaastattelussa. Voittoa juhlistamassa myös puoliso Ilona Mäkinen.


Lähtö 4 Rive Best Yet / Kimi Pesonen


Risto Häyrysen omistama ja valmentama Rive Best Yet johti alusta loppuun Kimi Pesosen ajamana.Juuso Holttisen tallilla työskentelevä Kimi Pesonen voitti nuorten ohjastajien kilpailusarja Salamakypärien ensimmäisen osalähdön. Salamakypärissä on yksitoista osalähtöä ja finaali Vermossa 10. marraskuuta.


Lähtö 5 Toto76-1 Akaasia / Markku Hietanen


Aiempina vuosina Akaasia ei ole menestynyt kauden ensimmäisessä startissaan, mutta 12-vuotiskausi alkoi heti voitolla Forssan tammalähdössä.


Lähtö 6 Toto76-2 El Fitzgerald / Tapio Perttunen


Nelivuotias El Fitzgerald hallitsi tammalähtöä kärkipaikalta. Hevosen omistajaporukkaan kuuluu mm. Mikkelin ja Lappeenrannan raviratojen toimitusjohtaja Kari Tiainen.El Fitzgeraldin hoitaja on Noora Lahti.


Lähtö 7 Toto76-3 Tuviker / Marko Heikari


Virin Vihtori sai loppusuoralla ohitusmahdollisuuden sisäkautta, mutta Tuviker piti loppuun saakka pintansa 3140 metrin kisassa."Kyllähän tällä on aina se epävarmuuspeikko olemassa, mutta tänään aika varmasti selvitti koko matkan. Se olisi jatkanut samaa vauhtia vielä jonkin aikaa. Kun joskus pääsee vielä pyytämään vauhtia lisää, hyvä siitä tulee", Marko Heikari kuvaili vakioajokkiaan. Tuvikerin omistaja, valmentaja ja kasvattaja on haminalainen Tiia Paavola.


Lähtö 8  Toto76-4 George Birdland / Peter Lindroos


Mailin voltti oli entisten ja nykyisten forssalaisten juhlaa. Kovaa kirineen George Birdlandin valmentaja Pasi Väisänen ja ohjastaja Peter Lindroos olivat työtovereita vuosituhannen vaihteessa Forssassa. Nykyään Pasi Väisänen valmentaa Pyhännällä ja tänä vuonna on kulkenut kovaa, sillä tallin voittoprosentti on 33.


Lähtö 9 Toto76-5 New Life Wheels / Kari Rosimo


Pilvenmäki Specialin tiukka loppuvääntö: New Life Wheels kontrasi Better Bossia vastaan ja kuittasi kymppitonnin ykköspalkinnon. Kuva: Anu Leppänen


Lähtö 10 Toto76-6 Josveis / Antti Ojanperä


Pariisin kylmäveriottelun voittaja Josveis isännöi suomenhevosten ykkössarjaa ja toi Antti Ojanperälle päivän ensimmäisen voiton.


Lähtö 11 Toto76-7 Ypäjä Hereiam / Ari Moilanen


Ojanperän talliin tuli voitto myös viimeisestä lähdöstä, kun Ari Moilasen ajama Ypäjä Hereiam hallitsi keulasta 3140 metrin lähtöä perille saakka. Issaquah Sund kiri taustalta niukasti kakkoseksi ennen johtavan rinnalla matkannutta Zeus Kempiä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

An-Dorra toipuu jalkavammasta – ”Valvoin monta yötä ja surin”

MT Ravinetillä uudet sivut

Viikon vieras: ”Jos uudeksivuodeksi pääsisi kotiin”

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video