Uutiset

Prix d'Amerique kuvina: Nurmos-hurmos!

Miika Lähdeniemi
Prix d’Amerique 2018 oli sinivalkoista ja sinikeltaista juhlaa.

VINCENNES. Ravinetin kuvakoosteessa palataan vielä vuoden 2018 Prix d'Ameriquen hienoihin sinivalkoisiin ja sinikeltaisiin tunnelmiin.

Timo Nurmos kuvattuna ennen lähtöä. "Ei oikeastaan jännittänyt, koska tiesi tehneensä itse kaikkensa eikä mikään ollut enää itsestä kiinni", Nurmos kuvaili tuntojaan Ravinetille.Björn Goop ja Readly Express saapuvat Prix d'Ameriquen esittelyyn.Timo Nurmos on toinen Prix d'Amerique -voiton saavuttanut suomalaislähtöinen valmentaja. Jori Turjan valmentama Varenne voitti vuosina 2001-2002. Kuva: Anu LeppänenReadly Express on paitsi superravuri, myös hienoluonteinen hevonen: se ei hätkähtänyt Pariisissa sen paremmin lähtösähellyksestä kuin voittohumustakaan.Timo Nurmos kertoi maanantaina Aftonbladetin haastattelussa ajatelleensa Readly Expressin kohdalla Prix d'Ameriqueta ensimmäistä kertaa, kun ori voitti 3-vuotiaana Kriteriumin. Ja tässä sitä ollaan reilut kaksi vuotta myöhemmin!Readly Expressin omistaja Rolf Andersson heilutteli Ruotsin lippua.

Kohti voittoseremonioita kuvaaja- ja onnittelijajoukon läpi.Björn Goop sai lämpimät onnittelut isältään Olle Goopilta. "Sain täyttää myös isäni unelman", Björn iloitsi uransa ensimmäisen Prix d'Amerique -voiton jälkeen.Kolme parasta podiumilla: Bold Eaglen kuski Franck Nivard vasemmalla, voittokuski Björn Goop keskellä ja Propulsionin kolmanneksi ajanut Örjan Kihström oikealla.Ranskalaiset eivät suuremmin riekkuneet Prix d'Ameriquen jälkeen. Suomen lippu sen sijaan liehui!Myös länsinaapurimme ottivat tietysti ilon irti, onhan Readly Express Ruotsissa syntynyt ja ruotsalaisomistuksessa.Prix d'Ameriquen alkumatka: Propulsion (nro 10) kiertää kolmatta rataa kohti kärkeä.Björn Goop taiteili Readly Expressin hyvin liikkeelle ja iskuasemiin toiselle radalle lähelle kärkeä.Tässä vaiheessa näyttää vääjäämättä siltä, että Bold Eagle paiskaa ohitse ja olisi ottamassa kolmatta peräkkäistä Prix d'Amerique -voittoaan...mutta Readly Express ei antanut periksi, vaan vastasi uudelleen ja työntyi upeasti Prix d'Ameriquen sankariksi! Franck Nivard näyttää peukkua Björn Goopille maalin kohdalla.Vóila, Readly Express oli vain parempi. Sen myönsi myös Bold Eaglen kuski Franck Nivard reilusti PdA:n lehdistötilaisuudessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Björn Goopilla myös suomalaishevosilla menestyssaumoja Pariisissa

Face Time Bourbon etenee kohti Ameriquea - Elitloppet 2020 jää väliin

Stall Nikkasen hevoset tähyävät Goopin tallissa Ranskan rahalähtöihin

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video