Uutiset

Janne Korpi hyppää tuntemattomaan - hyvällä tavalla

Anu Leppänen
Mikä lupaus! Janne Korpi esittelee kuvan oton aikaan kaksivuotiasta Mascate Matchia, joka on tehnyt huiman vaikutuksen uransa alkutaipaleella. Raviliigavarsa on loistavaa mainosta hevosenomistamiselle.

Lumilautailija Janne Korpi, 32, ei PyeongChangin talviolympialaisten ollessa ohi osaltaan ole enää lumilautailija. Koitimme selvittää, onko Janne Korpi nyt ravivalmentaja, matkailuyrittäjä vai mitä?

Korpi satsasi viime ajat täysin Etelä-Korean kisoihin valmistautumiseen, mursi kylkiluunsa harjoittelussa ennen olympialaisten half pipen kisaa, yritti kilpailla niine hyvineen, ei onnistunut karsinnassa ja PAM, ura oli siinä! Tai kyllähän Korpi oli valmistautunut, että pian se loppuu. Hän oli ehtinyt miettiä asiaa jo jonkin aikaa, mutta hyvin dramaattinen elämänmuutos on joka tapauksessa käsillä.

"On niin monta tunnetta pinnassa, ettei tiedä oikein, mistä aloittaisi", Korpi huokaa.

"Tietysti iso pettymys, kun oli tarkoitus menestyä, ja kävikin noin. Aika epätoivoistahan se oli koittaa kilpailla tuossa kunnossa, mutta pakko oli yrittää. Toisaalta on myös jännä hytinä nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Edessä tuntuisi kuitenkin olevan monia mahdollisuuksia, ja varmaan elämä kertoo, mikä niistä on mun juttuni. Ainakin olen perinyt isältä yrittäjän sielun, koko ajan ajatukset risteilevät erilaisten ideoiden parissa."

Ja onnellisuuskin. Olen saanut tehdä tätä mistä tykkään aika epätavallisen vanhaksi asti.

"Slopestylen kulta meni 17-vuotiaalle, eli nuorten lajihan tämä on. Useimmat lopettavat tai joutuvat lopettamaan aikaisemmin kuin minä, ja olihan mullakin 2009 uran päättyminen jo tosi lähellä. Se lääkäri, joka leikkasi mun sääriluun silloin, on jälkeenpäin sanonut, ettei hän uskonut, että mun ura jatkuisi. Se, että se jatkui, tuntui jo voittamiselta mulle."Korpi on viime vuodet myös valmentanut osan vuodesta hevosiaan, tehnyt välillä alan mediatöitäkin sekä viimeiset pari vuotta järjestänyt myös Classic Elitloppet -risteilyä."Kyllä se takaraivossa on ollut, että joku muu ammatti pitää pian hankkia, mutta ei mulla kuitenkaan ole selkeää kuvaa siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Haluankin nauttia tästä vapauden tunteesta hetken aikaa, ja ajan mittaan työkuvio varmaan ja toivottavasti selkiytyy aika lailla itsestäänkin. Toisaalta mun to do -lista on venynyt jo aika pitkäksi, kun viimeiset vuodet on oltu tosi vähän kotona. Toisaalta jo pelkästään risteilyn järjestäminen sekä mun parin hevosen valmentaminen, 

Arctic Lordin 

sekä kaksivuotiaan 

American Heron

, vie jo ihan kunnolla aikaa. Kaksivuotiaassa on kimpassa mm. toinekin lumilautailija

Peetu Piiroinen

. Risteilystä uskon, että se tulee olemaan taustalla jatkossakin, mutta kyllä haluaisin ihan kunnon päivätyön siihen rinnalle. Onko se ravivalmentamista vai muuta yritystoimintaa, sen aika näyttää, mutta ajatuksia on joka tapauksessa kertynyt paljon."Teidän perheessä ravivalmentaminen olisi kai aika luonteva ratkaisu?

"Miksei, ja ideoitakin siitä miten tallia voisi pyörittää, on paljon. Kuitenkaan en ole ollenkaan varma, rupeanko siihen ruljanssiin. Saa nyt nähdä tuleeko siitä harrastus vai työ? Muukin yritystoiminta pyörii mielessä."Muutos lienee joka tapauksessa suuri?

"No onhan se ihan älytön, kun olen jo yläasteelta saakka lintsaillut koulusta päästäkseni rinteeseen. Eihän sitä silloin ajatellut, että tästä tulee ammatti, mutta joka tapauksessa kaikki on tehty siitä saakka urheilemisen ehdoilla. Enemmän on oltu reissussa kuin kotona jo tosi monta vuotta putkeen. Viihdynkin reissun päällä niin hyvin, että matkailu varmaan kuuluu kuvaan jatkossakin, mutta nyt tulee kotona oltua joka tapauksessa paljon enemmän. Koulukin voisi olla yksi vaihtoehto, mutta nyt ainakin tuntuu että tekemistä olisi tarjolla niin paljon, että todennäköisemmin tämä jatkuu yrittämisellä tavalla tai toisella."Mikähän sustakin tulee? Ja musta? Aika näyttää. Kuva: Anu Leppänen"Aika tyhjäkin olo on, kroppa on ollut kovilla. Nyt tiedän vain että edessä on uudet kuviot. Ei sitä olisi jatkanut noin kauaa, välillä terveyden äärirajoilla, jos ei olisi sitä tekemistä rakastanut. Nytkin varmasti tulee käytyä lautailemassakin, mutta kuitenkin nyt edessä on jotain ihan muuta."

Anu Leppänen
Janne Korpi ei saanut Arctic Lordillaan otetta keulan Menthasta Uudenmaan Upeimmassa loppuvuodesta 2016. Nyt nuorella miehellä on aikaa taas ajaa enemmän kilpaakin, jos mieli tekee? Kuva: Ville ToivonenPäivitetty 22.2.2018 klo 18.25: korjattu talviolympialaisten pitopaikaksi PyeongChang.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pekka Korpi kommentoi videolla Mascate Matchia ja muuta Ruotsin joukkuetta

Bold Eagle on päällikkö myös Mohawkissa

Suomalaiskarkelot Bollnäsin T75:ssä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video