Uutiset

Kuvat: Legendat tapasivat Ravinetin synttäreillä

Anu Leppänen
Kiva tavata! Se oli illan teema Ravinetin yksivuotissynttäreillä. Veijo Heiskanen ja Risto Airaksinen paiskasivat iloisesti kättä.

LAHTI. Torstaina Jokimaalla vietettiin Ravinetin 1-vuotissynttäreitä, ja vieraita oli Etelä-Ruotsista saakka. Kuvakoosteessa vielä synttäritunnelmia.

Ravinetti juhli 28.9. yksivuotispäiviään yhteistyössä Lahden Jokimaan kanssa. Yleisölle oli tarjolla mm. kakkukahvit ja vieraiden joukossa oli tuttuja ravikasvoja. Ohjastajavieraaksi saapui Halmstadissa asuva Peter Ingves, joka saavutti kolmella ajokillaan kaksi rahasijaa. Ajopalkkiot Ravinetti maksaa suoraan Jokimaan ravinuorille.

"Ihmiset olivat tyytyväisiä ajoihin, vaikka ei voitettukaan", Ingves myhäili.

"Rahat menivät hyvään tarkoitukseen, ja ennen kaikkea pääsi seurustelemaan hyvien ystävien kanssa. Samoin kilpailujen taso teki vaikutuksen minuun. Kovaa mentiin ja hevoset olivat hyviä. Toki rata ja kelikin suosivat sitä, mutta kuitenkin oli tosi hyvää urheilua. Mukava reissu!"

Ruotsista saapui synttärivieraaksi myös Veijo Heiskanen, joka tarinoi yhdessä Kari Lähdekorven ja kumppaneiden kanssa menneistä ja tulevista raviasioista. Suomen Derbyn Benjamin Evolla voittanut Heiskanen ehti tällä vierailullaan vaihtaa ajan kanssa kuulumisia tuttavien kanssa.

"Olen niin tyytyväinen, kun lähdin käymään Suomessa. Tunnelma oli lämmin, ja oli ilo huomata, että ihmiset vielä muistavat, vaikka olen ollut kauan poissa. Tavattiin sellaisten aivan mahtavien ystävien kanssa, joita muuten ei näe usein. Ja jos tämä on taso suomalaisissa iltaraveissa, niin kyllä täytyy sanoa, että täällä edelleen osataan laittaa hevoset kilpailukuntoon. Välillä on tuntunut, että Ruotsissa ollaan kaukana edellä, mutta kyllä tästä sai taas toisenlaisen kuvan. Toivon Ravinetille lisää synttäreitä ja tällaisia samanlaisia hetkiä", Heiskanen iloitsi.

Raviurheilun elävä legenda Martti Keskinen oli laskujensa mukaan neljättä kertaa raveissa tämän vuoden aikana. Hän toki seuraa lajia aktiivisesti ja pitää yhteyttä erityisesti Markku Niemisen kanssa. Raviseurana Jokimaalla hänellä oli toinen kokenut ravivalmentaja Pentti Hartonen.

Tuoretta tuhannen voiton ohjastajaa Hannu Torvista oli onnittelemassa Kari Lähdekorpi, Veijo Heiskanen, Risto Airaksinen ja Martti Keskinen. Mielenkiintoisena yksityiskohtana paljastui se, että Martti Keskinen kertoi ajaneensa tuhat voittoa täyteen tismalleen samoissa raveissa kuin Veijo Heiskanenkin vuonna 1984. Kuva: Anu LeppänenKahden sukupolven tonniklubilaiset. Sekä Hannu Torvinen että Veijo Heiskanen ovat olleet 25-vuotiaita ajaessaan tuhannennen voittonsa, Veijo vuonna 1984 ja Hannu viime viikon keskiviikkona Vermossa. Kuva: Anu LeppänenAntti Teivainen ohjasti Ravinetti-lähdön voittoon Famous Legacylla ja pääsi tuttujen onnittelijoiden pariin. Kuva: Anu LeppänenJokimaalla kolmea hevosta ohjastanut Peter Ingves kertoi ajavansa tämän viikon sunnuntaina Tanskan Tammakriteriumissa. "Taidan olla siellä suositumpi, vaikka en ymmärrä kuin puolet ajo-ohjeista. Tai ehkä juuri siksi", Ingves hauskuutti viitaten tanskan kieleen. Kuva: Anu LeppänenRavimedian konkarit Risto Olamo ja Juhani Länsiluoto olivat myös juhlimassa Ravinettiä ja tapaamassa tuttuja. Kuva: Anu LeppänenRisto Olamo muisteli Kari Lähdekorven haastattelussa monia vaiheita myös Veijo Heiskasen ravivuosien varrelta. Risto avustaa aktiivisesti Ravinettiä ulkomaan Twitter-päivityksissä. Kuva: Anu LeppänenHevosurheilun päätoimittaja Stiina Ikonen toi kilpailijalle synttärilahjaksi kukkalaitteen, jonka hieman hautajaisia muistuttava olomuoto kirvoitti naurut. Mukana Ravinetin omistavan Kaviomedian osakkaat Ville Toivonen, Miika Lähdeniemi ja Riku Niittynen. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

64-tukipilarit kilpailevat isoilla numeroilla

Yhteispohjoismaisin voimin Åbyn 64-jackpotin kimppuun

Lähdekorvella "synkät myyntihousut jalassa" ja tiukkoja mielipiteitä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video