Uutiset

Janita Antti-Roiko valmentaa sukunsa menestysmaisemissa

Janita Antti-Roiko, 23, ponnistaa raviuralle tutuista maisemista. Nuorukainen muutti valmennustoimintansa kesällä takavuosien menestysmiehen Alpo Paasosen, isoisänsä, tilalle Mäntyharjulle. Ja onhan Kati Lindsbergkin aloittanut menestyksekkään uransa samasta tallista.

Loppukausi on tuonut Antti-Roikolle nousujohteista tulosta, ja seuraavan kerran tallin kilpahevosten ykkösketju Crazy Valley ja Solo Laser kilpailevat Tapaninpäivänä Teivossa. Kaikki nuoren naisen valmennettavien kauden neljä ykköstä ovat tulleet loppuvuonna.

"Tuntuu että hevoset ovat menossa oikeaan suuntaan, mutta tiistaina noilta lähtöpaikoilta juoksujenkin pitää onnistua", Janita Antti-Roiko, joka usein - myös tiistaina - itse ohjastaa valmennettaviaan, kommentoi.

"Solo Laser on enemmän riippuvainen juoksusta, mutta nappireissulla se on mahdollinen. Crazy Valleyltä odotan ehkä kaksikosta vielä enemmän. Se tuntuu oikein hyvältä."

Myös ohjastusgeenit ovat nuorella Antti-Roikolla kohdallaan, sillä isänsä Aki Antti-Roiko oli huippuvuosinaan -90-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa maan parhaita ohjastustilastoissa. Sen jälkeen ylivieskalainen hiljensi itse tahtia.

Vanhakiepintien tilalla Mäntyharjulla on tällä hetkellä 12 karsinaa. Tallissa on kilpahevosia, varsoja ja pari siitostammaakin.

"Laajennettiinkin tallia. Karsinat ovat silti täynnä. Valmennettavia on 10, joista neljä varsoja, kaksi yksivuotiasta ja kaksi kakkosta, sekä loput kilpailuikäisiä. Ihan mielenkiintoisia varsoja, mutta ei mitään mikä olisi tulossa aivan pian starttiin. Toinen kakkonen on sitäpaitsi suomenhevonen. Koitetaan siirtää painopistettä pikkuhiljaa nuorempien hevoset suuntaan. Isän ostama hyvin menestynyt Gisele de Veluwe tulee Ruotsista tähän alkuun vähäksi aikaa, mutta se on menossa hänen kotiinsa ja treeniinsä Keski-Pohjanmaalle näillä näkymin."

Janita Antti-Roiko on viettänyt elämänsä viime vuodet pääkaupunkiseudulla.

"Onhan tämä ollut elämänmuutos, mutta hyvin on viihdytty. Hevoset voivat hyvin täällä metsän keskellä ja itsellä on niin paljon tekemistä, ettei tule ajankulun ongelmaa. Valmennuspaikat ovat hyvät, ja Alpo pitää ne kunnossa. Suoralla, joka on 800 metriä, saman mittaisella pyörellä mäkisellä radalla ja metsälenkeillä on jo jonkin aikaa ollut lumipolanne ja hyvä treenata."

Kati Lindsberg, tässä Vaasan Sportin Ville Viitaluoman ja Powerparkin raviradan Pekka Lillbackan kanssa raviliigakuvioissa, on aloittanut valmentajauransa samalta tilalta Mäntyharjulta, missä nuori Janita Antti-Roiko nyt valmentaa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yli 3 000 voittoa ohjastanut menestysmies tekee paluun valmentajamarkkinoille mutta vain harrastajana - ”Ammattimaisen treenaamisen kortti on katsottu”

Ravivihjeet: Janita Antti-Roikolla kova kaksikko Vermon päätösmatkan stayer-matkalla

Vieskerin lähisukulainen Janita Antti-Roikolle – Cameron Evo karauttaa kakkosradalta Suur-Hollolan välieriin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video