Uutiset

Kari Eriksson kiistää politikointisyytökset: “Asiassa on rikottu törkeällä tavalla Hippoksen sääntöjä”

Anu Leppänen
Kari Eriksson (vas.) toimi Suomen Hippoksen puheenjohtajana Antti Lehtisalon erottua paikaltaan tunnistusskandaalin julkitulon jälkeen. Kolme Lehtisalon omistaman yrityksen kasvattia oli tunnistettu sääntöjen vastaisesti Tanskassa, näiden joukossa sittemmin Kriteriumin voittanut Lewis Ale.

Hippoksen hallituksen puheenjohtajana Antti Lehtisalon eron jälkeen maaliskuun alkupuolelta toukokuun loppupuolelle toiminut Kari Eriksson kiistää Ranskassa etätunnistettujen hevosten rangaistukseen liitetyt politikointisyytökset.

"Mikäli joku kasvattaja tai ylipäätään hevosihminen ajattelisi, että näin vakavalla asialla kuin tämä varsojen tunnistusjupakka on, pelattaisiin jotakin peliä tai tehtäisiin ravipolitiikkaa, on hän täysin arvostelukyvytön tai sitten paatunut omalle toiminnalleen", Kari Eriksson kuvailee. "Asian julkitulo ja Antin eroaminen oli meille kaikille hallituksen jäsenille yllätys, eikä mikään toivottu ratkaisu.”

Tunnistusjupakan alku meni väärin ja vastoin Erikssonin tahtoa.

“Näin jälkeenpäin voin sanoa, kun en enää ole Hippoksen hallituksen jäsen, että jos minun kantaani olisi noudatettu asian päätösvaiheessa, lopputulos olisi ollut kasvattajien kannalta paljon päätettyä ankarampi. Asiassa on rikottu törkeällä tavalla Hippoksen sääntöjä. Lisäksi on tehty asiakirjaväärennys asiakirjaan, jolla on julkista todistusvoimaa. Näin syntynyttä asiakirjaa on myös käytetty tietoisena sen virheellisestä sisällöstä. Asiaa voisi viimeksi mainitun seikan vuoksi käsitellä muussakin kuin siviiliprosessissa”, siviilityönään asianajajana toimiva Erikson sanoo.

Erikssonia harmittaa se, että ne uudistukset ja parannukset, jotka asian tiimoilta olisi Hippoksessa tullut tehdä, jäivät tekemättä.

“Se momentum meni ja nyt riidellään siitäkin vähästä, mitä asiasta selvästi väärin toimineille määrättiin. Itse olen miettinyt vaihtoehtoa, jossa nämä valittaja-kasvattajat menestyisivät valituksessaan. Tekisikö Hippoksen hallitus sitten uuden päätöksen, jolla varsojen status muutettaisiin toiseksi ja koko menettely tutkittaisiin viranomaisten  toimesta.  Ehkä tämä ratkaisu olisi loppujen lopuksi se ilmaa puhdistava vaihtoehto."

Linkki: ”Ranskan haaran” kasvattajat: Hippoksen FIU-päätöksestä satojentuhansien vahingot

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hippos palauttaa takaisin loputkin tunnistussakot

Hippos ei valita hoviin – tunnistusskandaali ei silti vielä ohi

Hippos harkitsee tutkintapyyntöä poliisille asiakirjojen väärentämisestä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video