Uutiset

Huteja ja osumia: takatalvi ei haitannut Chief Orlandoa

Takatalvi on häirinnyt ravien järjestämistä ja hevosten valmennusta. Chief Orlando oli menneen viikon sankari ja Costello jatkaa kuninkaana tulevalla.

Tulevalla viikolla talvi toivottavasti hellittää viimeisenkin otteensa ainakin Etelä-Suomesta, ja hevosilla päästään ajamaan suunnitelman mukaan niin kilpailuissa kuin harjoituksissa. Lauantain T75-kierros ajetaan Kouvolassa. Käydään tuleva viikko pikakelauksella läpi etukäteen:

Maanantai (18.3.): Magic Monday Oulussa ja Lappeenrannassa. Kova avauskohde Oulussa pitää sisällään kovia nimiä iltaraveihin, mm. Regent Zetin ja Victory Bonsain. Färjestadissa Ruotsissa on T64-jackpot, bonusta täysosumien "päälle" melkein 90000 euroa.

Tiistai: Illan pääarvit ajetaan Kuopiossa. Ruotsin puolella Daniel Redénin huipputallin suurkilpailuihin mahdollinen nimi Canari Match 10,2 aloittaa kautensa SolvallassaNina Pettersson-Perklén tähtää Solvallaan täyslaidallisen: viisi valmennettavaa startissa tiistain ja keskiviikon aikana. Mika Forss ohjastaa kaikkia viittä.

Keskiviikko: Vermon T64:ssä Reima Kuislan tuore hankinta Turno Di Azzurra debytoi Voimaliigassa 3180 metrillä uudessa kotimaassaan. Vastaan tulee mm. Still Loving You. Ruotsin nopeat Xpress-ravit illan päätteeksi mennään Solvallassa ja Bergsåkerissa. Solvallassa nähdään taas suomalaisväriä, kun mm. Pettersson-Perklénin Religious (T86-4) on mukana.

Torstai: Jokimaalla järjestetään to-pe Hippoksen jalostuspäivät, ja torstai-illan samalla paikalla huipentaa T65-ravit. Kovinta vauhtia nähdään ehkä nelivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerässä, kun mukana on mm. Kriteriumin kakkonen ja Tammakriteriumin ykkönen Bosses Lady. Myös samanikäiset (4) oriit ja ruunat juoksevat oman Kasvattajakruunu-alkueränsä.

Perjantai: Lounasravit Forssassa ja illan kisat Seinäjoella.

Lauantai: T75 ratkeaa Kouvolassa, missä Costello on perinteisen Valkeala-ajon tähtenä. Kari Lähdekorven osaomistama Finlandia-ajo-voittaja Pastore Bob jatkaa hyvin alkanutta kuusivuotiskauttaan Ruotsin Kultadivisioonassa Momarkenissa Norjan puolella, missä vastassa on mm. Prix d'Amerique -kolmonen Lionel.

Sunnuntai: Jyväskylässä ja Rovaniemellä ravataan.

Mennellä viikolla nähtiin siis hienoa sporttia kotimaassa ja ulkomailla siitä huolimatta, että kelit olivat mitä olivat. Pastore Bob jätti toisen Elitloppet-finalistin Takethemin (Tanska) varjoonsa Jägersrossa. Ranskassa Aubrion Du Gers 10,5 (mm. Kymi GP 2018) aloitti kautensa hienolla voitolla ja voi tulla kylään tänäkin kesänä/keväänä. Aubrionin valmentaja Jean Michel Baziré hallitsi myös keskiviikkona Lavalissa Prix d'Amerique -kakkosen, norjalaisen Looking Superbin, rattailla.

Osumia kotimaan raveissa viikolla 11:


  1. "Chief Orlandon lähtö" kokonaisuudessaan Teivossa. Kisassa oli toinen toistaan hienompia kautensa aloittavia hevosia. Chief Orlando oli vakuuttava keulasta, mutta monen juoksu meni vaikeaksi, ja loppujen lopuksi on vaikea sanoa, minkä lähdön hevosista esitys oli toistaan huonompi. Lähes kaikki Teivon avoimen sarjan hevoset ovat potentiaalisia nimiä ainakin kotimaiselle huipulle tänä vuonna - toivottavasti pitemmällekin.

  2. Hankasalmen ravien kuudes lähtö oli jokseenkin ylittämätön: Tiia Vehviläinen, 16, otti uransa toisessa "oikeiden hevosten" lähdössä ensimmäisen voittonsa Elaine Cogerilla. Isänsä Sami Vehviläinen, 38, oli toinen maalissa ja isoisänsä Pekka Vehviläinen, 58, kolmas - todellinen kolmen polven perhetroikka! Tiia Vehviläinen jatkoi voittamalla vielä seuranneen montélähdönkin Önas Johannalla. Tiia Vehviläiselle tuli Hankasalmelta siis kaksi tikkua kahdesta, ja uran voittoprosentti on toistaiseksi 67!

  3. Graceful Swamp hurmasi nelivuotiskaudenkin alkajaisiksi Vermossa. Erkki-Pekka Mäkisen suojatti näytti, kuten valmentaja lupaili, aiempaakin hienommalta. On huippumielenkiintoista nähdä minne asti superlupauksen ura kantaa! Kolmevuotiskauden alku piti sisällään huikean voittoputken - kuinka käy tällä kaudella?
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chief Orlando kotiutuu uuteen talliin – ”Odotellaan kunnon talvikelejä”

Ruotsin Toto75 Norjassa – Pastore Bob haastaa sisäradan suosikin

Rakasta, sillä tänään hevonen on hengissä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video