Uutiset

Savoa ja Suomea edustamassa

Anu Leppänen
”Savosta on tulossa parikymmentä henkeä bussilla ja fanituotteitakin on teetetty”, Victory Bonsain ja Venicen valmentaja Heikki Korhonen kertoi.

ESPOO. Sunnuntain Finlandia-ajo on kuopiolaisvalmentaja Heikki Korhosen uran tähtihetkiä.

Sunnuntain Finlandia-ajoon kahden hevosen kanssa osallistuva Heikki Korhonen on suurkisan alla luottavaisin mielin ja otettu. Pienen, mutta menestyksekkään tallin kaksi hevosta, Venice ja Victory Bonsai ovat mukana kansainvälisessä Finlandia-ajossa, mikä on ilmiselvästi iso asia valmentajalle.

”Olen tosi otettu siitä. Se on iso asia meidän tallille ja koko Savon raviurheilulle, että ollaan ylipäätään mukana”, Korhonen sanoi lauantai-iltana taustajoukoille järjestetyssä iltatilaisuudessa.

”En ole ilmoittanut hevosia, meidät on kutsuttu mukaan ja kutsuihin vastattiin myöntävästi. Kun Venice voitti keväällä ja sai kutsun, se oli liikuttava tilanne. Venice on kilpaillut kuusi vuotta ja on omalaatuinen tyttö, tietää asemansa. Olen joskus sanonut rumasti, että se on kuin vanhat piiat, mutta hevonen on todella hieno.”

Venicellä ja Victory Bonsailla ajettiin torstaina yhteiset viimeistelyharjoitukset, jotka koostuivat neljästä viidensadan metrin intervallista. Korhonen ajoi itse Victory Bonsaita ja vävypoikansa, tallin kakkosvalmentaja Jukka Hakkarainen oli Venicen ohjissa. Viimeistelyiden perusteella Kuopion kaksikko on valmiina uran kovimpaan taistoon.

”Jouduin jo vävypojalle huutelemaan, että maltti on valttia. Ne olivat kuin lentoon lähdössä. Venice vaikutti topakalta ja oli hyvällä mallilla, että hyvä, kun ei meidän kärryille tullut. Meinasin, että kyllä yksi ukko riittää täällä”, Korhonen nauroi.

”Jos lähtöpaikat olisivat toisenlaiset, Venice olisi mielestäni 95-prosenttisen varmasti rahoilla, vaikka mentäisiin miten kovaa. Mika (Forss) varmaan yrittää sisäradalle ja jos kovaa ajetaan, kyllä Venice kuittaa montaa hevosta viimeisellä kolmellasadalla metrillä.”

”Harva hevonen on tullut Victory Bonsaista edelle maalisuoralla, yleensä se on ollut toisin päin. Se pystyy lähtemään lujaa, jos sitä herättelee. Herättelin sitä yhteen hiittiin Seinäjoki-Racen jälkeen. Minulla oli piiska mukana, mutta se piti laittaa oman persuksen alle, kun hevonen oli niin virtavana. Finlandia-ajo on kolmas startti lyhyessä ajassa, mutta Victory Bonsai ei ole mennyt ainakaan taaksepäin”, Korhonen summasi.

Finlandia-ajon hevosten taustajoukkoja kokoontui cocktail-tilaisuuteen lauantai-iltana Glo-ravintolassa. Ravinetti jututti hevosten taustavoimia, eikä jobinpostia kuulunut mistään hevosesta.

Heikki Korhonen kaappasi Janne Sorosen ja Katja Melkon yhteiskuvaan. "Elian Web matkusti hyvin ja oli iloisella mielellä, kaikki kunnossa", Melkko raportoi.Anu Leppänen
Daniel Redénin vuosi on ollut historiallisen menestyksekäs. Tuorein suurvoitto tuli viime sunnuntaina Eskilstunasta, kun Conrads Rödluva voitti 3-vuotiaiden tammojen Breeder’s Crownin. Kuva: Anu LeppänenRavinetti raportoi Daniel Redénin viisikon kuulumiset tarkemmin sunnuntaina ravien alla. ”Hevosilla oli kaikki hyvin, kun kävin katsomassa niitä Vermossa. Sunnuntaiaamuna vielä ajetaan kevyesti joillakin niistä. Propulsion on kehittynyt paljon viime vuodesta, erityisesti mentaalipuolella”, Reden korosti.Maailmanmatkaaja Oasis Bi on kisan eniten tienannut hevonen. ”Se on kilpaillut yhdeksässä maassa ja olemme lentäneet sen kanssa kahdesti Yhdysvaltoihin. Se on fantastinen yksilö, joka on antanut minulle, avopuolisolleni ja omistajalle paljon. Oasis Bi on meille todella tärkeä. Finlandia-ajosta tulee kiinnostava maaottelu Suomen ja Ruotsin välillä. Oasis Bi taistelee totosijoista, jos juoksu onnistuu”, yhteensä 35 hevosta valmentava Stefan P Pettersson sanoi.Solvallan toimitusjohtaja Mats Rosén odottaa Finlandia-ajoa mielenkiinnolla. ”Tiedämme, että Elitloppetiin tulee pelkästään laivalla lähes 2500 ihmistä Suomesta ja olisi tietysti hienoa, jos mukana olisi suomalainenkin hevonen. Finlandia-ajo kertoo sen suhteen enemmän. Voittajahan saa suoran kutsun Elitloppetiin. Propulsion on jo kutsuttu, ja jos se voittaa sunnuntaina, katsomme, tekevätkö muut riittävän kovia suorituksia. Tulossa on mielenkiintoinen kisa."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hiekansyönti altistaa ähkylle – "Hevonen on mestari peittämään oireitaan"

An-Dorra toipuu jalkavammasta – ”Valvoin monta yötä ja surin”

MT Ravinetillä uudet sivut

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video