Uutiset

Elitloppet-sunnuntain kuvasatoa

Anu Leppänen
Kuva: Anu Leppänen Jaa artikkeli:

SOLVALLA. Vuoden 2017 Elitloppetista jää historiaan ainakin ikinuoren Timokon voitto, Bold Eaglen veret seisauttava karsintajuoksu ja Polaran uroteko Elitkampenissa.

Ravinetin kuvagalleriassa kuvatunnelmia Solvallasta! Kuvat Anu Leppänen, ellei toisin mainita.

Timokon taustajoukoilla ohjastaja Björn Goopin ja valmentaja Richard Westerinkin johdolla oli syytä juhlaan."Tietysti Timoko on muuttanut elämääni. Tällaisen hevosen kanssa on päästy kilpailemaan kaikkialla, ja sen kanssa on saatu hirveästi uusia tuttuja. Tietysti se on myös ansainnut paljon ja näyttää olevan aika hyvä siitosorikin. Se on tehnyt elämästäni paljon helpompaa", valmentaja Richard Westerink (vas.) totesi.

Kuohujuomasuihku virkisti hellepäivänä!Timokon porukat juhlivat Elitloppet-voittoa varaamalla kokonaisen ravintolan käyttöönsä Tukholmasta. Björn Goop tyytyi pizzaan kotimatkalla Karlstadiin.

Björn Goop huudatti katsomoa Timokon voiton jälkeen. Kuva: Ilkka Nisula

Viime vuoden Elitloppet-voittaja Nuncio voitti karsintalähdön keulasta. Finaalissa sen oli tyytyminen johtavan rinnalta vitossijaan ajalla 09,5.Bold Eaglen ohjastaja Franck Nivard sai onnittelut hevosenomistaja Pierre Pilarskilta käsittämättömän Elitloppet-karsintavoiton jälkeen. Bold Eagle täräytti lukemat 08,4.Bold Eaglen hirmuinen soolojuoksu jää historiaan. Tässä voittoaika alustavana, vahvistettu voittotulos oli 08,4. Se on Solvallan uusi rataennätys ja jää seitsemän kymmenystä absoluuttisesta maailmanennätyksestä.Nordic Kingin edustaja Pekka Kaidesoja ojensi kutsun Elitkampen-voittaja Polaran taustajoukoille. Juhannuksena Härmän PowerParkissa ajettava kisa on Polaran tähtäimessä.Suomalaisten riemu repesi, kun Polara voitti Elitkampenin.Janne Sorosen ajaman Elian Webin juoksu ei mennyt putkeen Elitloppet-karsinnassa, eikä finaalipaikkaa irronnut.Reima Kuislan omistama ja Ulf Ohlssonin ajama D.D.'s Hitman selvitti tiensä Elitloppet-finaaliin, missä se oli kahdeksas. Hitman teki karsinnassa tuloksen 09,1 ja finaalissa 09,7.Callela Lisbeth sijoittui kolmivuotiaiden tammojen lähdössä neljänneksi huippuajalla 11,5/1640a.Callela Lisbeth Suomi-vermeissä edustamassa. Kuva: Ilkka NisulaKaj Widell ohjasti oheislähdössä voiton Magic Gwinillä.Pekka Korven Twist Of Fate oli kolmivuotiseliitissä keulapaikalta mainio kakkonen häviten vain Global Un Pocolle. Twist Of Fate teki ajan 11,5/1640a.Markku Niemisen ajaman Nefertiti Fridon mahdollisuudet menivät laukkaan.Viikonlopun tähtivieras John Campbell ohjasti myös Pekka Korven tallin Thelma De Glatignea, joka sijoittui kolmanneksi.Suomen edustaja monté-eliitissä oli Jenni Kaijan ratsastama Licence Holder, joka kuitenkin laukkasi.

Monté-lähdön vei Silverado Lux ratsastajanaan Romain Derieux.640 metrin pikapyrähdyksessä Anna-Karin Rundqvistin ohjastama Like Lightning kipaisi voittoon.Pinja Iltasen silmäterä Miniatyr johti Lilla Elitloppetia maalisuoran alkuun asti, mutta jäi lopulta viidenneksi.Kuvassa toista rataa pitkin juokseva Eveliina Hietasen Ernst Rivaldo oli toinen suomalaisedustaja Lilla Elitloppetissa. Se oli kuudes.Perinteitä kunnioittaen tänäkin vuonna pari helteen heikentämää katsojaa pulahtivat keskikentän suihkulähteeseen. Kuva Ilkka Nisula / Suomen Hippos


Ravinetin jutut Elitloppet-sunnuntailta:


Suomalaiset täyttivät paikkansa

Bold Eaglen väki "sai hyvän oppitunnin"

Seuraavaksi Kouvolaan!

Imperiumin vastaisku

Goop ja Timoko - mitä täällä tapahtuu?

Polaran voittoa muistellaan vielä kiikkustuolissakin

Petri Puro toivoo Hitmanilta Finlandia-iskua

Elitloppet-päivän seurantaAiheeseen liittyvät artikkelit

Face Time Bourbon etenee kohti Ameriquea - Elitloppet 2020 jää väliin

Kansa olisi hylännyt – uudessa gallupissa Suur-Hollolan alkuerät

Oi Solvalla, kun kumarrat yhdelle, pyllistät toiselle

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video