Uutiset

Camri palaa loistavasti sujuneen talven jälkeen – "Ei tiedä vaikka vielä parantaisi"

Ville Toivonen
Jorma Konnu tuo suurmestari Camrin starttiin hyvin kuluneen talven jälkeen. Luottokuski Tuomas Pakkanen jatkaa puikoissa.

Tauolta palaavat huippuhevoset ovat varma lopputalven merkki. Lappeenrannan T76:ssa odotetuinta antia on suurmestari Camrin paluu starttiviivalle.

Talven kuningas Costello palasi keskiviikkona Vermossa voittokantaan jouduttuaan sitä ennen nöyrtymään Polaraa vastaan. Lappeenrannassa Costello saa vastaansa uuden kovanaaman, kun viime vuosien parhaisiin suomenhevosiin kuuluva Camri heittää sille tiukan haasteen.

Viime vuonna Suurmestaruuden voittanut ja kuninkuuskisassa kolmanneksi sijoittunut Camri on valmentaja Jorma Konnun mukaan talvehtinut erinomaisesti.

"Jalat ovat kunnossa ja ravi käypi hyvin", Jorma Konnu raportoi. "Talvi on mennyt kaikin puolin hyvin. Mitään ongelmia ei ole ollut, ja hevonen on saanut treenata suunnitelmien mukaan."

11-vuotias Camri on kuulunut seitsemänvuotiskaudestaan lähtien suomenhevosten terävimpään kärkeen. Viime kaudella se voitti kahdeksan kertaa ja ansaitsi yli 80 000 euroa, ja kausi oli sen toistaiseksi paras.

"Pakko myöntää, että olihan se huippuvuosi, mutta oli mukana huonoakin tuuria. Hevonen pystyy kaiken onnistuessa vielä parempaan kauteen", Konnu painottaa.

Epäonnea oli ainakin kuninkuuskisassa. Yleensä ravivarma ja nopea Camri laukkasi sekä avausmatkalla että 3100 metrillä lyhyesti lähtöön menettäen molemmilla matkoilla asemiaan. Lopputuloksissa Camri oli kolmas 1,4 sekuntia ravikuningas Vitterille hävinneenä.

"En vieläkään ymmärrä, mikä siellä Turussa oli pielessä. Oliko hevosella sitten vaan liikaa intoa, kun laukkoja tuli, mutta jossiteltavaakin jäi. Noissa kisoissa pitää ihan kaiken mennä nappiin, jos meinaa taistella voitosta asti. Tosin sekin pitää muistaa, että oli siellä epäonnea muutamilla muillakin, ei vain Camrilla", Jorma Konnu pyörittää.

Konnun mielestä Camri ei välttämättä ole vielä näyttänyt kaikkein parastaan.

"Vaikeahan näitä on ennakoida, mutta uskoisin, ettei se ainakaan huononna aikaisemmasta. Ei tiedä vaikka se vielä parantaisi", hän pohtii. "Viime talvena painittiin kaksi kuukautta räkätaudin kanssa, ja myös sitä edellisenä talvena oli samanlaisia ongelmia. Kun nyt takana on ihan ehjä talvikausi, sen kanssa ollaan ihan toiveikkain mielin."

Camrilla ei ole ennen kauden avausta takana ratahiittejä, mutta Konnu ei usko hevosen niitä kaipaavankaan.

"Alkutalvi ajettiin metsäautotiellä raskaammalla kärryllä, ja talven mittaan on kärryjä kevennetty ja vauhtia lisätty. Camrilla on metsäautotiellä omat pikataipaleensa, ja kyllä siellä puut ovat vilisseet miehellä silmissä", Konnu hymähtää.

Lappeenrannassa vastaan asettuvaa Costelloa Konnu on luonnollisesti seurannut tarkalla silmällä.

"Se on tehnyt ihan uskomattoman vahvoja juoksuja, vähän kuin Suivikas parhaimmillaan", Konnu kehaisee. "Sitä katsellessa on tullut välillä ajatuksia, että pärjääkö tuollaiselle hevoselle ollenkaan. Sekin pitää kyllä muistaa, että Camri on paljon nopeampi lähtemään, eikä sillä sen takia joudu usein kiertelemään niin paljoa."

Suoraan tauolta Konnu ei lähde paukuttelemaan henkseleitään, mutta ei yllättyisi menestyksestäkään.

"Tietysti Camriin pitää suhtautua suoraan tauolta varauksella kilpaa juosseita hevosia vastaan, mutta uskon, että se pystyy kamppailemaan kärkipäässä."

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video