Uutiset

Mitä kuuluu Vieskerille? Videolla legendan kuulumiset

Anu Leppänen
Viesker on antanut Kari Ahokkaalle voimia rankan vuoden keskellä.

Vuodenvaihteessa 28-vuotiaaksi kääntyvä Viesker on lajinsa elävä legenda. Kaikkien aikojen menestynein suomenhevonen voitti uransa 169 kilpailussa 136 kertaa, tienasi 1,15 miljoonaa euroa, juoksi viisi peräkkäistä ravikuninkuutta vuosina 1996-2000 ja alitti ensimmäisenä suomenhevosena kilometriajan 1.20.

Vieskerin maineteoista ja merkityksestä suomalaiselle raviurheilulle voisi kirjoittaa juttutolkulla, mutta tällä kertaa keskitytään viisinkertaisen kuninkaan nykykuulumisiin. Alempaa löytyvässä Ravinetti-TV:n videohaastattelussa Kari Ahokas kertoo Vieskerin arkipäivästä ja kuulumisista.

Kulunut vuosi on ollut Kari Ahokkaalle raskas, sillä veljensä Kaarlo Ahokas menehtyi viime keväänä. Tallin hevosia on myyty, ja Kari myöntääkin, että ilman Vieskeriä motivaatio olisi ollut tosissaan koetuksella.

”Onhan tämä ollut raskas vuosi, ei siitä mihinkään pääse. Viesker on auttanut jaksamaan. Sen kanssa kun touhuaa, saa itsekin voimia. Mennään rauhassa eteenpäin”, Kari toteaa.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kpLm7pzcxDo[/embed]

Joulun alla vuonna 1992 Viesker siirtyi kasvattaja Eero Luukkaselta Kaarlo Ahokkaan ja Jorma Tuunasen omistukseen. Siitä alkoi pala suomalaista ravihistoriaa. Kuva: Anu LeppänenVieskerillä on Hippoksen tietokannan mukaan 1434 jälkeläistä. Nuorimmat ovat tämänkesäisiä, ensimmäinen ikäluokka syntyi vuonna 1997. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hiekansyönti altistaa ähkylle – "Hevonen on mestari peittämään oireitaan"

An-Dorra toipuu jalkavammasta – ”Valvoin monta yötä ja surin”

MT Ravinetillä uudet sivut

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video