Uutiset

Ravisählyn SM-turnauksessa ennätysmäärä osallistujia

Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Kuopiossa lauantaina pelatussa ravisählyn SM-turnauksessa nähtiin ennätysmäärä pelaajia, kun mukana oli peräti 12 joukkuetta. Voiton vei Teivon joukkue, joka kaatoi trillerimäisessä finaalissa MärsäTV:n 1-0. Voittomaalin iski ottelun viimeisellä minuutilla Markus Forss. Pronssit pokkasi turnauksen suurin yllättäjä, ensimmäistä kertaa mukana ollut Pöljä.

”Tänä vuonna mukana oli ennätysmäärä joukkueita. Lähiseudulta oli monta uutta joukkuetta kuten Pöljä ja Kiuruvesi, ja oli mukava nähdä uusia kasvoja pelikentällä”, turnauksen läpiviemisestä vastannut Tappi Hoikka iloitsi.

Hoikka oli tyytyväinen näkemäänsä – niin urheilullisen annin kuin koko tapahtuman suhteen.

”Nyt on hyvä fiilis, tuntuu että onnistuimme turnauksen järjestämisessä”, Hoikka hymyili.

”Eihän tätä voi varsinaisesti salibandynä ajatella, tämä on ravisählyä – pelaamista ja yhteistä ajanviettoa – ja juuri siinä onnistuttiin. Ihmisistä näkee, että tunnelma oli hyvä ja hyvä fiilis palkitsee ison urakan.

Perinteiseen tapaan turnaus pelattiin aamupäivällä, minkä jälkeen joukkueet siirtyivät Sorsasalon raviradalle yhteiseen ruokailuun, palkitsemaan onnistujia ja seuraamaan Lappeenrannan T76-raveja. Tapahtuma keräsi runsaasti kiitosta onnistuneista järjestelyistä, ja Hoikan mukaan ohjelmaan olikin kiinnitetty entistä enemmän huomiota.

”Takana on iso määrä työtä. Keskityimme Panu Isoahon kanssa siihen, että pienet asiat saadaan toimimaan, ja mietimme esimerkiksi ruokailun tarkkaan – minkä hintaista ruoka on ja mitä tarjoillaan. Yksin en tätä toteuttanut, vaan hyvät kontaktit ja yhteistyökumppanit auttoivat paljon”, Hoikka kertoi.

Ravisählyn Suomen mestaruudesta on mitelty pian jo kahden vuosikymmenen ajan. Ensimmäisinä vuosina turnaus järjestettiin 75-ravien yhteydessä ja ottelut pelattiin aamulla ennen raveja. Nyt mukana oli jo 150 pelaajaa, mutta Hoikan mukaan tapahtuman ydin on pysynyt samana läpi vuosien.

Turnaus järjestetään vuosittain vaihtuvassa kaupungissa. Ensi vuonna tittelistä taistellaan Helsingissä.

”Turnauksen perustajajoukkueiden joukkueenjohtajat muodostavat 6-7 henkilön ydintiimin, joka päättää vuosittain viestikapulan siirtämisestä ja ensi vuoden turnauspaikasta”, pitkään mukana olleen Naamankairan Ravin perustajajäsen Hoikka kertoo.

Joukkueita on mukana viikoittain yhdessä pelaavista porukoista varta vasten SM-turnausta varten koottaviin tiimeihin. Tänä vuonna mukana oli myös ilahduttava määrä naispelaajia.

”Tapahtuma on muuttunut isommaksi, mutta perusajatus on edelleen sama. Pelataan ja vietetään aikaa yhdessä hyvässä meiningissä”, Hoikka kiteyttää.

Ravisählyturnauksen puuhamiehenä toimi tuttuun tapaan Tappi Hoikka. Kuva: Ilkka NisulaTurnauksessa oli mukana myös Ravinetin joukkue, joka ei kuitenkaan yltänyt mitalimatseihin. Kuva: Ilkka NisulaPäivitetty 26.2.2017 klo 20.38: Lisätty kuva Ravinetin joukkueen pelistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

An-Dorra toipuu jalkavammasta – ”Valvoin monta yötä ja surin”

MT Ravinetillä uudet sivut

Viikon vieras: ”Jos uudeksivuodeksi pääsisi kotiin”

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video