Ravimaanantai: kahden hiitin Sämpylä - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ravimaanantai: kahden hiitin Sämpylä

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Tuleva supertähti?

Voi mahdoton, miten mielenkiintoisen näköinen ravielävä Erkki-Pekka Mäkisellä on! Tämän viikon Ravimaanantaissa pohditaan sitä ja muutenkin matkaa Elitlopetiin, nyt ja tulevina vuosina.

Kyse on tietysti Graceful Swampista, joka valloitti Kuopio Stakesin, kahden hiitin kisan nelivuotiaille. Viikonloppuna pikkurapakon takana on muuan kahden hiitin kisa, jonne hyvin moni ravifani on suunnistamassa Suomestakin. Nyt Suomea edustaa, uskallan luvata kunnialla, Next Direction. Voidaan haaveilla millaisen shown mainittu Mäkinen ja nimimerkki Sämpylä voisivat järjestää samoihin kisoihin vaikka vuoden päästä tai tulevina vuosina? Toivotaan että saadaan jatkossa Next Direction ja Graceful Swamp sekä mielellään muitakin viivalle tuohon E-kilpailuun. Joskus saisi jo olla Suomenkin vuoro kyseisissä kinkereissä.

Merkittävintä raviurheilussa suomalaisesta näkökulmasta menneellä ja tulevalla viikolla ovat seuraavat asiat:

*Next Direction - ruuna on niin vahvassa nosteessa, että voisiko siitä puhjeta jopa Elitloppet-finalisti - tai jopa menestyjä - näin muutamalla askeleella? Alkuviikolla jännitettiin paikkaa maailman eliitissä, nyt sijoitusta sen joukossa!

*Graceful Swamp - mikä helppous, mikä lupaus!

* 2 x Välähdys - ensin hirmujuoksu laukan jälkeen, kuten tapana on ollut, tiistaina Teivossa. Sitten sunnuntaina täysosuma Lappeenrannassa. Ei Elitkampia, mutta mihin Ville Korjuksen ori oikein ennättääkään tänä vuonna?

*Ranch Kellyn viides SE - toinen ME! Vermon 3100 metrin ryhmä oli kuin hölkkälenkki mammalle - toivottavasti myös oikeasti mammalle jo ensi vuonna? Mutta mihin terästamma vielä ehtiikään ennen sitä? Kymi GP on ohjelmassa, ja sitten Lahti. Anne Luttisen ja Ranch Kellyn tarina on juuri sitä mitä raviurheilu tarvitsee. Totuus on joskus taruakin ihmeellisempää.

Ensi viikolla on varmasti vieläkin legendaarisempia tarinoita, mutta joka tapauksessa viime viikko kertoi, että pääosan esittäjien suhteen suomalainen raviurheilu voi hyvin. Nykyisiä ja tulevia tähtiä maailman ravitaivaalle  löytyy meiltäkin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuoden hevoshoitaja Annaleena Peippo muistelee Next Directionin olleen varsana turhankin rauhallinen — nyt vauhtihirmu yltää raviradoilla ennätystuloksiin

Lähdeniemi Finlandiasta: "Drole De Jet ei tulossa - tilanne silti herkullinen"

Uutisviikko minuutissa: kunkkarit Suomessa - Manchegon ME rapakon takana

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video