Uutiset

Viikon vieraan Elitloppetissa on nyt ekstralatausta

Jääkiekkoilija Antti Pihström jännittää ensimmäisen kasvattinsa She Rainsin starttia tammojen 3-vuotiseliitissä ja odottaa kahta uutta varsaa.

Elitloppet-reissu on kuulunut Pihlströmin kevätperinteisiin jo 5-6 vuoden ajan, viime vuodet Janne Korven ja Jaajo Linnonmaan risteilyllä.

”Se on hieno reissu. Samanhenkisiä tyyppejä laiva täynnä, eikä tarvitse puhua jääkiekosta”, Antti naurahtaa.

Ravit on ollut Pihlströmin kakkoslaji jo vuosia. Ensimmäinen hevonen oli Southwind Tequila, ja nyt Antti saa jännittää sen ensimmäisen varsan, 3-vuotiaan She Rainsin puolesta.

Eikä kyseessä olekaan mikään tusinavarsa vaan 2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun voittaja viime vuodelta ja tuore Finlandia-päivän Seppeleajon kakkonen.

”Hyvillä mielin lähdetään Solvallaan, kun hevonen oli viimeksi hyvä ja saatiin vielä hyvä paikka. Vaikka lähtö on kova, niin kyllä She Rains porukassa pysyy”, Antti Pihlström uskoo.

”Reissuun tulee ihan ekstralataus, kun on oma hevonen startissa.”Antti Pihlströmin suhde hevosiin ja raviurheiluun ei jäänyt omistamisen ja pelailun tasolle vaan syventyi nopeasti niin, että ryhtyi kasvattajaksi ja osti tallin – tosin ratsutallin.

”Siellä on maneesit ja kentät ja parikymmentä täyshoitoratsua, joilla omistajat käy itse ratsastamassa. Sekä erillisessä pikkutallissa meidän omat tammat”, Pihlström kertoo.

Tammat ovat Express Duosta varsova Southwind Tequila, Maharajahista varsova Ladynato ja Express Duolla siemennetty Pihlströmin edellinen Elitloppet-viikonloppuna kilpaillut hevonen Fashion Duo.

”Fashion Duosta ei ole saatu vielä varsaa, mutta toivottavasti nyt kolmannella kerralla tärppäisi.”

Viime kesänä varsoja ei tullut muistakaan tammoista, mutta 2-vuotiaat kasvatit Antti ja Tiia Pihlströmillä on Southwind Tequilasta ja Ladynatosta. Niistä She Rainsin vuotta nuoremman täysveljen Gintonicin (Zola Boko) Antti myi viime syksyllä, mutta Ladynaton varsat Najim (Love You) ja Platonic (Zola Boko) ovat vielä itsellä omistuksessa ja Pekka Korvella valmennuksessa. 3-vuotias Najim on kerran startannutkin.

Tänä kesänä Pihlströmien arki muuttuu, kun he muuttavat tallien yhteyteen valmistuvaan omaan taloon.

”Enemmän tulee varmaan sitten puuhailtua hevosten kanssa ja talleilla kuin ennen, mutta ei vielä varsinaisia tallitöitä. Niiden aika on ehkä sitten, kun peliura loppuu.”

Southwind Tequila voitti Solvallassa syksyllä 2013. Onko sunnuntaina sen varsan She Rainsin vuoro?

Se aika ei ole vielä käsillä. Antilla, 34, on jäljellä kaksi vuotta sopimusta Jokerin kanssa. Takana on tosin rikkonainen kausi leikkauksen vaatineen vakavan loukkaantumisen jälkeen.

”Toipumisessa meni pidempään kuin luulin, ja vasta ihan kevään viimeisiin startteihin jalka alkoi tuntua hyvältä. Eikä se vieläkään ihan yhtä hyvä ole kuin toinen”, Pihlström vertaa.

”Ura jatkuu niin kauan kun pelaaminen on kivaa. Ja erityisen kivaa se varmaan on, kun vaikean kauden jälkeen saa taas pelata terveenä.”

”Venäjän vuosiin verrattuna sekin on jo hienoa, kun saa asua kotona ja tarvitsee olla erossa perheestä vain pelireissut. Näissä hommissa 15 minuutin työmatka on luksusta”, Antti Pihlström lisää.

Jääkiekon MM-kisoja pelataan parhaillaan Slovakiassa, missä Pihlström oli mukana voittamassa Suomelle viime MM-kultaa kahdeksan vuotta sitten. Nyt ei kutsu käynyt, vaikka NHL-miehet loistavat poissaolollaan.

”Se ei olisi ollut oikein, kun en ollut voinut olla joukkueen mukana talvellakaan”, Antti kuittaa.

”Kiva pelejä on ollut katsoa, nyt on vähän erilainen joukkue kuin yleensä. Suurempaa nostalgiaa ei tv-kuvien välityksellä ole ielä syntynyt, paikan päällä olisi varmaan eri juttu.”Ravit ovat olennainen osa Antti Pihlströmin tulevaa kesää Elitloppetin jälkeenkin.

”St Michelissä tulee käytyä melkein aina ja Kuninkuusraveissa silloin, kun ne ovat lähistöllä. Venäjällä pelatessa Kunkkarit tapasi tosin jäädä väliin, kun treenaus oli niiden aikaan jo käynnissä.”

”Nyt varasin jo Lahdesta hotellihuoneen”, Pihlström lisää.

Omien hevosten kilpailuja hän käy luonnollisesti katsomassa aina kun mahdollista. Niitä tänä kesänä ja syksynä riittänee.

”She Rainsilla tähtäin on tetysti syksyn isoissa kisoissa. Tammojen ikäluokka on tosi kova, Mascate Match ja Edwina Orden ja muut. Tulee varmasti hienoja lähtöjä, toivotaan että ollaan niissä mukana.”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisää menestystä?

Kiekkomiesten tamma näytti luokkansa

She Rains siitokseen - Anne Kankaan omat tammat hyvällä mallilla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video