Uutiset

Kuninkuusravien analyysit: Caijus kovin onnistuja!

Jari-Pekka Rättyä
Kuningaspariksi seppelöitiin Lahdessa Tähen Toivomus ja Vieskerin Virva. Ravinetin lukijat arvostivat tapahtuman kiitettävän eli ysin arvoiseksi viime viikon gallupissa.

Ravinetti listasi pääkilpailujen onnistujat ja epäonnistujat. 

Kunnia voittajille eikä mitään pois heiltä, mutta odotuksiin nähden viikonlopun kaikkein kovimman suorituksen teki kuninkuuskilvan kolmonen Caijus.

Kuningatarkilpailu

Onnistujat

Vieskerin Virva (1) oli kaksi avausmatkaa menossa epäonnistujien kastiin, mutta päätösmatka ja sen onnistuneet varuste- ja kengitysmuutokset käänsivät viikonlopun superonnistumiseksi!

Sävel-Taian (2) avausmatka nosti odotukset pilviin, mutta takkuisen alkukauden jälkeen kokonaiskilvan kakkossijan uusiminenkin oli hieno onnistuminen. Olisiko sijoitus kirkastunut erilaisella (eturivin) lähtöratavalinnalla tai aktiivisemmalla ajolla, jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Piskon Poudan (3) jääminen avausmatkalla tuskin vaikutti sijoitukseen kokonaiskilvassa – hurjavauhtisella päätösmatkalla kaikki voimat tuli käytettyä, myös lauantaina säästyneet, ja kokonaiskilvan kakkossija jäi 0,7 sekunnin päähän. Kolmas sija oli kuitenkin ensikertalaiselta mainio saavutus.

Virin Camillan (4) johdon vaihtuminen päätösmatkalla 4. sijaan oli tietysti pettymys, mutta suhteessa ailahtelevaan alkukauteen kokonaissuoritus ja tason nosto olivat onnistumisia. Paikanvaihdos kisan alla osoittautui onnistuneeksi vedoksi.

Omalla tasollaan

Hetviinan (5) ravi ei ollut kohdillaan, mutta kunto oli. Päätösmatkan laukka noususta viimeisellä takasuoralla jätti hieman jossittelun varaakin, vaikka eroa Virin Camillaan jäi 1,6 sekuntia, sillä lopetus laukan jälkeen oli vahva.

Poikolan Neito (6) suoriutui ensikertalaiseksi urakastaan kunnialla. Päätösmatkan ponteva lopetus alkulaukan ja pussiinjäämisen jälkeen kertoi kilpailuformaatin sopivan ja 9-vuotiaan olevan ensi vuonna vaarallinen.

Epäonnistujat

Sokru (7) suoritti avausmatkat yli odotusten, mutta päätösmatkalle paukut eivät vain riittäneet. 7. sija oli sitä mitä etukäteen odotettiin, mutta yli 15 sekunnin ero kärkeen ei.

Ryti-Tyttö (8) ei ollut viimevuotisessa vireessä eikä onnistunut millään matkalla.

Vilma Lyydia (kesk.) venyi avausmatkalla hienosti kolmanneksi, mutta sen jälkeen paukut loppuivat.

Huimariina (kesk.) ja Juliette Lax (kesk.) alisuorittivat rajusti, mutta siihen löytyi kummaltakin terveydelliset syyt.

Liisan Tulilintu (hyl.) kävi toivottoman kuumana, laukkasi kahdella avausmatkalla heti lähtöön ja veti päätösmatkaa tolkutonta vauhtia. Kesti sitä uskomattoman pitkään, mutta kokonaiskilpa oli pilalla jo auton irrotessa avausmatkalle.

Sävel-Taian voittoisa aloitus nosti odotukset pilviin, mutta kokonaiskilvan kakkossijakin oli mainio onnistuminen,Kuninkuuskilpailu

Onnistujat

Caijuksen (3) valinta ennen Sheikkiä herätti kovasti parranpärinää, mutta hevonen ei onneksi osaa lukea. Caijus teki elämänsä juoksut aikuisten hevosten lähdöissä eikä jäänyt kolmen sakista edes päätösmatkalla. Antti Teivainen rattailla vastasi maksimaalisista ajolinjoista.

Tähen Toivomuksen (1) huono kenraaliharjoitus (Mikkelissä) tiesi hyvää ensi-iltaa. Myös Henri Bollström rattailla teki sataprosenttista työtä.

Välkyn Tuisku (2) selviytyi niin ikään urakastaan ensikertalaisena hienosti ja tappeli kuninkuudesta viimeisen matkan viimeisille metreille saakka.

Camri (4) palasi 11 kuukauden kilpailutauolta vasta 3 viikkoa ennen Kuninkuusraveja Jämsässä ja ehti kilpailla ennen Lahtea vain kahdesti. Siihen nähden täysipainoinen kolmen matkan kisa ja neljäs sija siinä olivat uskomattoman hieno onnistuminen.

Joriinin (5) viides sija joukon vähärahaisimpana oli ensikertalaiselta mainio venyminen.

Omalla tasollaan

Metkutuksen (7) avausmatkan kakkossija nosti odotuksia kokonaiskilvassa, mutta sunnuntain lähdöissä ei venymisiä nähty.

A.T. Veeti (8) oli avausmatkoilla mainio, mutta kuolemanpaikka viikonlopun 3. startissa oli ymmärrettävästi liikaa.

Epäonnistujat

Vixen (6) lähti parantamaan Rovaniemen 5. sijaansa yhtenä suurimmista suosikeista, mutta jäi 6:nneksi. Avausmatkat menivät odotetusti, mutta päätösmatkalta paras terä puuttui. Hiljainen matkavauhtikin oli toki pahoin vastaan.

Rapin Aatoksen (9) laukat vahvimmilla matkoilla (2100 ja 3100 m) pilasivat pelin.

Rokin Maxi (10) ei saanut parasta itsestään irti edes päätösmatkalla.

Larvan Hurmos (hyl.) laukkasi avausmatkoilla, maililla 450 jäljellä niin pahassa paikassa, ettei hylkäys ollut vältettävissä.

Välähdys (hyl.) laukkasi avausmatkalla lyötynä keulasta maaliin, ja kokonaiskisa oli ohi. Taipuminen kieli, ettei vire ollut huipussaan, eikä onnistumisia tullut päätösmatkoillakaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Edelleen kunkkariaiheita gallupissa

MT Ravit Kunkkarien erikoislähetyksessä: "Kyllä tämä tunteellinen päivä on!"

Huimariinan vaisuuden syystä selkeä epäilys – ”toinen kerta koko uralla”

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video