Uutiset

Hunterton Farm on suomalaisten syksyinen opinahjo

Riku Niittynen
Suomalaisia hevosalan opiskelijoita ja osaajia Lexingtonin varsahuutokaupassa lokakuussa Team Huntertonin paidoissa: vasemmalta Anni Sinkkonen, Martta Smura ja Rosita Blom.

Lexington, KY.

Suomalaisia opiskelijoita on jo useassa ikäluokassa vieraillut syksyisin kiireisimpään huutokaupa-aikaan Stoner Creekin tilalla.

Martti Ala-Seppälä on jo toistakymmentä vuotta välittänyt kiireapulaisia suomalaisista hevosalan opiskelijoista Huntertonin tilalle, entiselle Stoner Creek Farmille Paris, Kentuckyyn. Tilan isäntä Steve Stewart on suosinut suomalaista, ja tänä syksynä Huntertonin sinisissä asuissa huutokaupassa avusti peräti kuusi suomalaistyttöä, ja seitsemäs, Anu Congleton, on Huntertonin vakituista työvoimaa. Hän saapui vastaavalla tavalla seitsemän vuotta sitten opettelemaan hevostyötä ja on jäänyt pysyvästi löydettyään matkalta puolison. Ympärivuotisesti tilalla työskentelee kokopäiväisesti kymmenkunta henkilöä.

Raviväelle tutuin nimi apuporukasta oli Martta Smura, joka on jo ajanut Suomessa säännöllisesti kilpaa ja kuului viime- ja tämän kauden Salamakypäriinkin ennen lähtöään rapakon taa.

"Saatan jatkaa tällä puolella Atlanttia tämän jakson jälkeenkin", Smura kertoi.

"Olen saanut jo useampia työtarjouksia esimerkiksi Kanadasta, mutta en ole vielä päättänyt minnepäin suunnistan tämän jälkeen."

Muutkin Huntertonin harjoittelijat ovat hevoshommissaan tosissaan. Esimerkiksi Smuran kanssa samaan vuoroon huutokauppapaikalle ja samaan kuvaan osuneet Anni Sinkkonen ja Rosita Blom opiskelevat koulutuskeskus Salpauksessa hevosenhoitajiksi. Sinkkonen on erikoistunut nimenomaan kasvatukseen ja Blom ratsuttamiseen. Heidän lisäkseen Huntertonilla Stoner Creekillä viettävät harjoittelujaksoa Viivi MattinenLotta Lind ja Sannimaria Puotila. Tutustumisjakso päättyy Harrisburgin huutokauppojen 7.-11. lokakuuta jälkeen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Comebackien erikoismies

Kanadan joulupukki Esa Lahtinen

Hannu Korven suunnitelmat uusiksi – ei sittenkään Julmyraan!

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video