Uutiset

Peter Ingves jatkaa menestyputken takomista 75:ssä

Anu Leppänen
Peter Ingvesillä ei hymy hyydy muutenkaan, mutta tänä talvena ja alkuvuonna aihetta on ollut erityisesti. Miehellä on jo seitsemän 75-kierroksen mittainen voittoputki alla. Koko talven marraskuusta asti on mennyt älytöntä tahtia!

Peter Ingves on Kaj Widellin ohella toinen "suomalaisnuorukainen", joka ohjastaa elämänsä menestysputkea naapurimaassa. Ingves, 58, on ajanut käsittämättömään tahtiin 75-voittoja talven aikana, ja hän on myös tämän lauantain avainhahmo.

Peter Ingves on ohjastanut 11 kertaa 75-kierroksella tänä alkuvuonna, ja 10 kertaa on irronnut vähintään yksi voitto. Tätä edelsi jo marraskuulta alkanut kuuden 75-kierroksen voittoputki, joten huhhuh! Tuolla yhdellä "tappiokierroksellakin" mies oli Staro Ivy Leaguella (Make It Happen) kakkonen. Kyseisellä kierroksella "Petskulla" oli kolme ajokkia, jollain menestyskierroksella vain pari ja Tahays Blue Amberin (Revenue) voittaessa vain yksi!

"Se lähti liikkeelle tosiaan jo marraskuussa, ja antaa rullata eteenpäin vaan", Ingves myhäilee.

"Joulukuussa sitten Joakim Lövgren lomaili Karibialla ja antoi minun ajaa tallin hevoset. Ne menivät niin hyvin, että Jokke sanoi, että taidan jäädä tänne pitemmäksi aikaa. Ja Olle Rolsin sarja alkoi jo marraskuussa, joten oikeastaan koko talvi on mennyt ihan mahtavasti."

Tosiaan voittokulkua on sävyttänyt hurja Olle Rols (Ready Cash), 5, jolla Ingves on ohjastanut jo kuusi perättäistä 75-ykköstä. Näistä kaksi tuli siis jo viime vuonna. Mats Rånlundin valmentama ori on noussut ilmiömäisesti suoraan alimmasta 75-sarjasta Klass II:sta Hopeadivisioonaan. Tuota nousua edelsi yhden 86-lähdön ykkönen, eli tolppia on nyt jo seitsemän peräkkäin. Voittaako valjakko lauantaina taas?

"Kyllä me voitosta ajetaan, mutta paikka on kyllä melkein huonoin mahdollinen tälle hevoselle, kun se ei ole ensi askeleilla nopea. Hevonenhan on ihan älytön. Se on niin hiomaton timantti, että jos se kehittyy oikealla tavalla, se voi mennä huipulle asti. Kuitenkin nyt on jossain vaiheessa taukokin edessä. Jos jäämme pussiin, se harmittaa pelaajien takia, mutta hevosen kannalta se ei olisi katastrofi. Melkein luulen, että minulle tuttu hevonen Master Crowe menee keulaan tässä ja johtaa koko matkan. Se on oppinut lähtemäänkin paremmin ja paremmin, ja se oli tosi hyvä ajamassani viime startissa. Kiertelyä tuli paljon."

Ingvesin saumat ja tiedot Jägersrossa eivät lopu tähän.

"Päätöskohteen Shorthanded Jag (Jag De Bellouet) aloitti kauden tosi upeasti, mutta viimeksi 75:ssä se oli pettymys. Petri Puron mukaan se oli juonut huonosti, ja oli miten oli, sillä ei ollut samaa potkua. Nyt Puro sanoo, että heppa tuntuu taas tosi hyvältä, ja vähän haaveilen, että johdan tätä lähtöä alusta loppuun. Se lähtikin siinä kauden avauksessa kuin vettä vaan, ja ruuna on kehittynyt paljon viime kaudesta."

"Saksan hevosista Juan (Love You) on tuttu ja vahva jyrä, mutta riittääkö vauhti 75-lähdön voittoon on siinä ja siinä. Volttilähetyskin on miinusta, se lähtee vähän haroen ja peitsinsekaisesti, ja jää alussa. Suhtaudun hieman varovaisesti menestyssaumaan, mutta vahva se kyllä on. Lotkii menemään omaa vauhtiaan vaikka kuinka pitkään. Tano Bork (Great Challenger) Kultadivisioonassa on uusi tuttavuus. Kova lähtö ja varmasti hyvä heppa, mutta menestys Dante Bokoa (Going Kronos) vastaan yllättäisi sittenkin. Jairokin (Love You) on siinä ihan älyttömän kova, minulle tuttu hevonen myös. Mutta sekään ei taida päästä sisäradalta tarpeeksi kovaa liikkeelle, mutta muuten se pystyy nykyvireessään vaikka voittoon. Samoin sitten Seinäjoella kanssa, mutta koitetaan panna J.H.Mannerheimillä (From Above) kampoihin siellä."

Pääset tästä lauantain Jägersron 75-jackpotkierroksen lähtölistoihin tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raviviikko 44: siellä ja täällä 75-finaalit

Ison T75-potin haussa

Suomalaisittain huippukiinnostavaa Ruotsin 75:ssä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video